Вместо изолация: Здравен министър на плаж

Новозеландецът подаде оставка, но тя не бе приета
7 апр 2020 19:03, Нели Христова
15
Вместо изолация: Здравен министър на плаж
Снимка: Getty

"Това е идиотска лудория, за която съжалявам", така здравният министър на Нова Зеландия се извини, след като призна, че вместо да се изолира и да дава пример на нацията... отишъл на плаж.

Дейвид Кларк подаде оставка, след като пропътува 20 километра със семейството си, за да се изкъпе в океанските води. Оставката му обаче не бе приета, тъй като премиерът Джасинда Ардърн му възложи да координира усилията в борбата с COVID-19.

В Нова Зеландия има наложени правила за изолация, които трябва да бъдат спазвани стриктно в следващите две седмици, за да се ограничи разпространението на коронавируса.

"В момент, когато искаме от новозеландците да направят жертви, дадох лош пример. Постъпката ми е идиотска и е разбираемо, че хората ме обвиняват", каза Кларк.

Джасинда Ардърн увери, че при нормални обстоятелства щеше да го отстрани от поста. "За стореното от него няма извинение.  Но в сегашната ситуация приоритетът ми е борбата с вируса. Не можем да си позволим да дестабилизираме здравния сектор и политиката си. Поради тази причина Кларк ще запази поста си", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
5
 
! Отговори
Искам и нашият преди 4 години
Искам да пратя и нашият здравен министър в морето. Със бетонни обувки.
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на министъра...На плажа от къде ще хване вируса?!? От въздуха ли?!? Браво !
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Защото се събират много хора на едно място, ето защо ... Продължавай още да питаш. На този който не иска да разбира все нещо не му е ясно. А богатите щом искат да си ходят по частните клубове и да се заразяват помежду си. Няма проблем. така като се и женят помежду си и генетично се израждат.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направил го е нарочно, сигурно му е писнало да е министър и да прави това което е редно. По- добре обикновено човече, което си мисли че може да прави каквото си иска. Но на човека не му се получи. Ще си стои министър, докато вирусът премине. След това, кой знае ....
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
типичен ганювски въпрос, ако *** плюе наред по улицата както обича не е проблем а ако всеки започне да плюе като *** нали целия път ще стане в плюнки? тогава приятно ли ще му е на *** да върви във плюнките на другите хора? типично ганювско мислене на чалгаджия
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Ако си има апартамент с частен асансьор до гаража като Цвъцко?
8
1
 
6
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Ами така е изолацията карантината и кризата са за скъсаняците в панелките, богатите пак си ходят по фитнеси ресторанти и кафета като вип клиенти заведението отваря тихо за десетина човека по заявка.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако на плажа не е в контакт с други хора с какво изолацията вкъщи е по-добра от изолацията на плажа?
6
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не плажа е опасен, не планината, а пътя до тях, стълби, асансьор, паркинг, контакт с други хора и.т.н. Естествено че по магазини и учреждения е опасно, но, едното се налага и е належащо, а другото не. Риска се оптимизира. Кое не е ясно за парковете, плажовете, и ждрелата!
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи според Джасинда, Дейвид Кларк с "идиoтскaта лудория" е единственият човек в Нова Зеландия годен за борба с вируса. Мнооого са го закъсали. Нали са колония, та каквото каже кралицата.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самата забрана да се посещава плажа е лоша,все още никой не дава смислен отговор,защо са забраните за посещение на паркове,градинки ,плажове!Нима по тези места върлува короновируса?Много по-голяма вероятност е да се заразиш по улиците на градовете и на опашките пред магазини,аптеки и др.!
3
0
 
5
 
! Отговори
KamKam преди 4 години
Нашите шматки :):):):):)
2
0
 
21
 
! Отговори
Смях преди 4 години
А нашите шматки знаем ли къде се мотаят?
1
1
 
2
 
! Отговори
KamKam преди 4 години
Идиотизм!!

Спонсорирани публикации