Българка разказва как Австралия се справя с коронавируса

Само австралийски граждани могат да влизат в страната
8 апр 2020 21:35, Анисия Иванова
12

Как страните с много случаи на заразени с COVID-19 се опитват да овладеят ситуацията?

В Австралия към момента са регистрирани почти 6000 случая на коронавируса. Това е на база на 330 000 проведени тестове. Това обяви за "България сутрин" нашата сънародничка Бойка Велинова, която в момента се намира в Мелбърн, Австралия.

"От самото начало, когато епидемията започна да се разраства, и 2 седмици преди СЗО да обяви пандемия, министър-председателят Скот Морисън направи обръщение към нацията, в което каза: "Имаме 10 месеца, в които държавата няма да функционира както трябва. Но ние, както и при големите горски пожари, както при наводненията, трябва да бъдем единни, да бъдем заедно, да се противопоставим с много дисциплина срещу разпространението на пандемията", посочи тя.

Тестват се всички, които влизат в страната. Това са само австралийки граждани, защото за другите е забранено, подчерта Велинова."Всички, които са имали досег с доказано заразени от коронавируса, също се изследват. Третата категория са медицинските лица, които са на първа линия. И също така по-възрастните хора или тези, които са в рискови групи имат право да се изследват", обясни тя за Bulgaria ON AIR.

За мен е феноменален начинът, по който правителството и институциите, застават на страната на доброто, добави още сънародничката ни.

Велинова коментира, че в Австралия има 4 причини за напускане на дома. Първият е за пазаруване на хранителни стоки или лекарства, при спазване на дистанция.

"Минимум метър и половина. Тази дистанция е означена с лепенки и кръстчета на пода. Това е минималната дистанция, която трябва да се спазва", отбеляза тя.

Други причини, за да излезем навън: необходимост от грижа за болен, спорт или разходка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До baffffАбе ти *** ли си? Нали, ако с гласуване можеше да се сменя властта, самата власт щеше отдавна да е забранила гласуването. Не си ли чувал, че не е важен тоя дето гласува, а тоя, дето броил
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още един мало.умник, койти смята, че народа сам избира управляващите. Стой си в чужбина и си вярвай, че не си предател.
5
1
 
6
 
! Отговори
baffff преди 4 години
алоо #3, кой е родоотстъпник бре, ей, не може в нашите форуми да мине без плюене по българите в чужбина, маменцето ви.Има ли по-голям родоотстъпник от българите в БГ които повече от 10г слагат мутри да ги управляват. За това ли скачахме бе, на мястото на комунистите да сложите мутри, маменцето ви. Те затова сме далече и сме ви оставили да видите докъде ще стигнете с празните си кухи тикви. а нека е, пък си плюйте колко искате, i си режете клончето колко искате, малко му остана.
4
4
 
7
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
И ние ако вземем над 100 милиарда заеми няма да усетим криза. При тях кризата ще продължи дълго - поне докато връщат заемите.
3
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво, да не би да правят нещо по-различно от другите държави. Смешни сте като ни показвате разни родоотстъпници, да ми хвалят чуждите държави.
2
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Какви глупости . Австралийското първенство по футбол кога спря , преди беларуското ...
1
3
 
13
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Опитваме се да преписваме от другите. Което е хубаво. Да се учим от чуждите грешки. Така, че като кажете "много са глупави, как можаха да го измислят!". Не са те ... преписва се и са го мислили една камара по-умни от вас хора ...

Спонсорирани публикации