Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с COVID-19

Собственикът на Амазон Джеф Безос също направи дарение
Обновена: 8 апр 2020 15:58 | 8 апр 2020 15:57, Ния Христова
42
Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Основателят и собственик на социалната мрежа Туитър Джак Дорси каза, че ще дари 1 млрд. долара, за да подпомогне борбата с пандемията от коронавирус, съобщиха информационните агенции.
 
С поредица от постове в социалната мрежа той обясни, че дарената сума представлява 28% от богатството му. За да успее да я осигури, той постепенно ще продава акции на другата си компания, Скуеър (Square), която е специализирана в електронните плащания.
 
"След като преодолеем пандемията, средствата ще бъдат насочени към здравеопазването и образованието за момичета, както и към гарантирането на универсален основен доход", уточни милиардерът. Според сп. "Форбс" богатството на Дорси възлиза на 3,3 млрд. долара. 
 
Дорси смята, че в тези две сфери се крият две от потенциалните решения на "проблемите, пред които е изправен светът". 
 
Средствата ще бъдат предоставяни чрез фондацията на Дорси "Старт смол" по напълно прозрачен начин.
 
Първоначално той направи дарение от 100 000 долара, които са предназначени за американски продоволствен фонд. 
 
Собственикът на Амазон Джеф Безос, който е и най-богатият човек в света в момента, съобщи преди дни в Инстаграм, че ще дари 100 милиона долара на американските хранителни банки.
 
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан на свой ред предложиха 25 млн. долара за научни изследвания в търсене на лечение срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудех се кога ще чуем за Чък НорисТоя на снимката да не му е син?
35
2
 
5
 
! Отговори
рон бургунди преди 4 години
Даренията в САЩ се приспадат в данъците......само да кажа. На БЕЗОС преди няколко години му върнаха данъци в размер на 120 млн долара. Айде със здраве)))
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на пича!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХхххА ти повече ли си направил от Меси дето не меси?
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 32Да бе. Тяхните милиарди.Данса копали на къра за тея милиарди.
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** казва, че вирусът не е опасен, така, че тия са си хвърлили милиардите на вятъра..
30
10
 
6
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
До Анонимен 29А кой ти е казал че животът се измерва с пари....днес те има утре те няма...и какво е направил Меси дето не меси...рита една *** топка...дори не създава нещо градивно или ...с две думи ритнитопковец...тая криза дойде точно на място ей за такива ритнитопоковци...а ов.ца е ***.йка ти...
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 1Не земятата,главата ти е плоска на теб. И за много умен се имаш при това,***.
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
19-ти Това с Меси ме заинтригува наистина и плювачите му заради тоя жест от 1 милион евро.Ако се замислят тези утайчици, ще разберат че това дарение от 1 милион евро от Меси не могат да го съберат под вид на доход за целия си живот, без даже да харчат от него, а само да го трупат . 12 месеца по 2000 лева заплата-24 000 лева. 10 години..240 бона. Колко години ще работиш в мизерния си живот? 30 години максимум. 3 по 240???800 бона не можете да съберете без даже да ги харчите! Разбрахте ли, ОВЦЕ?
27
3
 
1
 
! Отговори
Юдейчето и преди 4 години
китайската му шефка - само 25 000, стисната работа!
26
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като преодолеем пандемията, средствата ще бъдат насочени към здравеопазването и образованието за момичета-За малко да кажа браво, но естествено Дорси ще направи нещо либерално и феминистко. Да си гледа смотания тиутър и да цензурира дясно мислещи хора.
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите американски братя отново ще спасят света!Този път от гадните китайски комунисти.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичките тези кампании са финансови пирамиди - даваш едни пари които директно потъват в джобовете на НПО шаманите. Защо се нароиха толкова много НПО и благотворителни организации? Защото това е най-добрия бизнес днес - *** *** мятат пачки по сигнал. Този си прави безплатна реклама на неговата пирамида в която щял да вложи 1 млрд $? Блаженни са вярващите, жалко че нямат акъл.
23
6
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
....докато хамериканците сътворят поредният лабораторен корона вирус.
22
6
 
5
 
! Отговори
aa преди 4 години
като видя едни бради едни шапки една коса метър дълга. хубави млади хора се направили на маймуни
21
3
 
4
 
! Отговори
До Аха преди 4 години
Ммм не си запознат нещо!Компания дарява на компания, нищо че СЕО-то е едно и също лице. То и в тази статия си го пише!!! 45% беше преди 10-тина години общоприетата средна такса по обслужване и управление на дарението, като за компанията дарител няма данъци!Вратичката се прави поголовно от всички в щатите!!!Прочети малко за Бил Гейтс и неговите дарителски компании!Прочети малко и за Българската Коледа!Чети и мисли!
20
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия ряпа да ядат, Бойко дарява 10 млрд от нашите пари на олигарси и мутри.
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 Ти остави ...ами най- гнусното нещо беше преди дни когато Лионел Меси дари ЕДИН МИЛИОН ЕВРО 1 000 000 евро за болници в Барселона и родната му Аржентина и тук пак се намериха мършляци да кажат " Само толкова ли дал, бе?"
18
7
 
1
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 4 години
Всички Даряват ???А Файда НЯМА - къде са Парите ???Няма Болници , Няма Защита , Има Трупове .Богатите Избягаха - Даряват като Пулев - ако Има Мач ще даря 2 ,5 милона Долара ??
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не отричам, че това е жест но съществуват много други болести, за които също трябва да се намери лечение.Какво да кажем за Алцхаймер, деменция или както ние го наричаме склероза. А иначе даваме пари да излекуваме тази болест докато онези в Китай отново отвориха хранителните пазари и пак консумират диви екзотични жовотни. Въпрос на време е да се прехвърли някой нов щам или друг вирус от прилеп и отново ще има същата ако не по-лоша ситуация когато плъзне в целия свят.

Спонсорирани публикации