Коронавирусът може да се активира повторно при излекувани

51 възстановени пациенти в Южна Корея били отново с позитивни
9 апр 2020 22:50, Анисия Иванова
22
Коронавирусът може да се активира повторно при излекувани
Снимка: БГНЕС

Коронавирусът може да се „активира повторно“ при хора, излекувани от болестта според Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията, пише Bloomberg

Около 51 пациента, класифицирани като излекувани в Южна Корея, отново са дали позитивен тест. 

Възможно е вместо да са се заразили наново, вирусът да се е активирал повторно при тези хора, тъй като са дали положителен тест малко след освобождаването им от карантина, заяви Йонг Юн Кьонг, генерален директор на Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията. 

"Придаваме по-голяма тежест на реактивацията като възможна причина и провеждаме цялостно проучване за това. Имало е много случаи, когато по време на лечението пациентът един ден дава отрицателен тест, а друг ден - положителен”, каза Йонг. 

Счита се, че пациентът е напълно излекуван, когато два теста, направени в интервал от 24 часа, показват отрицателни резултати.

“Корейските центрове за контрол и превенция ще проведат епидемиологично проучване на случаите”, каза Йонг.

Южна Корея беше една от страните, които първи се сблъскаха с широкомащабна епидемия от коронавирус. Но в страната има само 200 смъртни случая и намаляващ брой на новозаразените след пика от 1189 души на 29 февруари.

Чрез една от най-експанзивните програми за тестване в света и технологичен подход за проследяване на инфекции Южна Корея успя да овладее епидемията си без национална карантина или затваряне на бизнеса.

Страхът от повторна инфекция при излекувани пациенти нараства и в Китай, където вирусът за пръв път се появи миналия декември. Там също има сигнали за хора, които повторно дават положителен тест, и дори умират, след като са били видимо излекувани и изписани от болницата.

Все още не е ясно защо се случва това, въпреки че според някои проблемът може да се крие в несъответствия в резултатите от тестовете.

Към сряда в Южна Корея има 10 384 случая на заразени, като 6 776 са изписани от болница, сочат данните, събрани от университета “Джонс Хопкинс” и Bloomberg News.

Епидемиолозите по света са в надпревара, за да разберат повече за вируса, който причинява Covid-19

Глобалното разпространение на патогена напоследък измества фокуса към пациенти, които са заразени, но проявяват минимални или нетипични симптоми.

Корея проследява тези случаи, предизвикващи особена загриженост в Китай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега го изпратиха в Космоса
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе казано: грипът може да те повтори.Нещо ново?
13
4
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Коронавирусът може да се активира повторно при излекувани""Е,само това ни липсваше.Ама какво става с теорията за груповият /стадният/ имунитет
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ТИКВЕНИКНали точно това пише в статията , че Мангърофф трябва да се пенсионира.Предлага всички да се заразяват за да трупали имунитет, пък корейците казаха, това че един път си се заразил , не значи , че не се заразяваш и втори път. Тоест нямаш имунитет.
11
6
 
3
 
! Отговори
може преди 4 години
ако милиционерската хунта реши,но и ние сме чували за плацебо ефект!2021-ва годинаОт Щаба!Няма болни и умрели,последния зомбиран е умрял у тях от глад преди месец!
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След някой друг месец може и да се молитв повечето да има по малко заразени и да сте в текущата карантина ... Масово народа не разбира колко е опасен вируса, да не говорим за експертите по телевизията които се редуват да казват че имунитет ще се озгради и всичко е цветя и рози ...И какво стана сега, още неизвестни и плашещи новини излезнаха за вирусчето ... не е толкова лесно а ?
9
21
 
12
 
! Отговори
до 7 от славянин преди 4 години
''Някои каскети тук непрекъснато се стараят да саботират работата на щаба и Правителството, но скоро ще си намерят майстора...''Други пък се скъсват да лижат задниците на щабаджиите, въпреки неадекватните им мерки! Който е роден лакей си умира лакей!
8
3
 
9
 
! Отговори
никой преди 4 години
абе туй нещо ни се иска бързо да свърши ама как да стане тва - след 3 месеца един ше изникне и ше изпозарази всички наново ...ае голям гявол го прати туй нещу затягат се неусетно свободи
7
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ззззззззНякои каскети тук непрекъснато се стараят да саботират работата на щаба и Правителството, но скоро ще си намерят майстора...
6
5
 
8
 
! Отговори
зззззззз преди 4 години
До Анонимен 5 Ако мога да цитирам Борисов - " пари има за 3 месеца" Ако дотогава не си е тръгнал вируса , ще се наложи да се учим в движение , как да живеем с неговото присъствие . Докато не се намери ваксина , или сигурно лечение някакво
5
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре да не излизаме от Извънредното положение. Нека изберем сигурността на мерките. Свикнахме с диктатурата за 2 месеца. Защо да рискуваме да сваляме Извънредното положение?
4
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една страна нищо странно Как човек като кара грип , може да го " повтори , потрети " скоро след това .Особено като е поотслабнала имунната система Че и с короната така
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Ок ....
2
10
 
10
 
! Отговори
Комунизъма се Върна преди 4 години
тази сутрин написах тази новина като коментар в този сайт - бях изтрит след като ми сложиха 10-ки минуси?!
1
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вирусът тепърва започва да набира скорост. Сега си играе на котка и мишка с нас, изучава ни, и когато усети подходящ момент, ще ни атакува с цялата си сила. Това не е случаен вирус.