Авиосекторът е сринат, възстановяване - след около 3 г.

Пилот: Ситуацията трябва да се гледа комплексно
10 апр 2020 22:30, Анисия Иванова
14

Пандемията от коронавирус блокира почти изцяло въздушния транспорт. Трафикът е намалял драстично, а авиокомпаниите търпят загуби за милиарди евро.

Ако говорим от гледна точка на пътникопотока - сега той се е сринал с 85%, възстановяването му ще е след около 3 г. В сектора на каргоавиацията няма никаква разлика, дори там има повишение. Това каза за "Денят ON AIR" пилотът Янко Стоименов.

"Зависи от кешовия резерв на отделните компании и доколко финансовите институции и държавите се намесват. Държавната помощ е нужна в няколко аспекта - тя може да има стратегия, която да подпомага пропорционално секторите в авиацията", подчерта той.

По думите му не трябва да се гледа изолирано, а комплексно. Държавата има своите финансови лостове, за да се преживее кризата, смята пилотът.

"За съжаление, у нас от синдикална гледна точка авиосекторът не е представен. Проблемът с кадрите е важен и трябва да се мисли как да се запазят. Трябва да се преразгледат дори ограниченията. Забраната за учебната дейност рефлектира върху учебните школи, авиационните училища не могат да вършат дейността си", допълни още Стоименов за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
до 3 - не си прав пич. тази плнета не е за един ден. За 100 години направихме поразии, който ще трябва на планетата милион години за да ги компенсира. Хората ползват самолетите, все едно ползват асансоира в сградата за да видят какво прави съседа от другата страна на планетата. знеш ли коло со2 изхвърлят тези смолети. Имам един приятел, който пътувал толкова много, до Китай, все едно е ходил 1000 пъти до Луната
11
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
В следващите 5 години никакъв авио сектор. Може да режете старите самолети за скрап и рециклиране. по добре сега да ползваме ресурса от тях за нови проекти, после ще е късно. В новите самолети трябва да има спецялно отделение за всеки пътник. примерно индивидуална изолирана капсула за пътуване за всеки пътник. все едно контейнер с пълна живото-поддържаща система.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозен сектор щом за 1 месец се срина
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една хубава новина от целия този коронен цирк. Да останат само 4-5 големи авиопревозвача, които да оперират междуконтинентално и всичко останало да отива на бунището. То беше стигнало до абсурд - села на по 200-300 км разстояние свързани с по 1-2 нискотарифни линии.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В ЕС сме много зле в това отношение. Защо азиатските авиокомпании не изгърмяха края на миналото лято? Защото нямат такива ненормални изисквания !!! Сега същите изисквания си седят и накрая сме прецакани всички, без собствениците на 5 големи авиокомпании...
7
1
 
7
 
! Отговори
Авиомеханик преди 4 години
Цената на билета, не е решаваща за качеството на подръжката на самолетите. Цената се определя от много други по важни неща: Договори с летището, часовия диапазон на кацане/излитане, място(гейт) за слизане/качване, кетъринга, размера на безплатния багаж и много други. Има нискотарифни компании, които подръжката им е в пъти по добра, от тази на скъпите авиопревозвачи.
6
2
 
1
 
! Отговори
Кон Спирация преди 4 години
тоя с тая ризка като го гледам е пилот, ама у уар тъндър.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванТо тия от 19е минават по сериозна проверка от тия по 200е ;)
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми те самолети от българия и сега си летят. Доставяме болни гастъри.
3
9
 
8
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Предпочитам вместо 19 евро да платя 200 евро и да знам, че самолетът е минал проверка и е сигурен, ти си пътувай за 19.
2
6
 
16
 
! Отговори
........... преди 4 години
Защо сте толкова злобни бе хора??!!! Лошо е за всички,сега вече няма да има билети за по 19? до Европа,приключиха евтините полети! Кое хубаво видяхте в това,че само плюете???!!!
1
15
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Колко радващ факт ! Направо се кефя на фалита на тези обирници,всички да фалират!!! - време е билета за самолет да стане нормален , все пак това е транспорт за нормални ,работещи хора . Богаташите да си се возят на собствени самолети !

Спонсорирани публикации