Предпазват ли ръкавиците? Медсестра показа как лесно става заразата

Моли призовава: Необходимо е да миете ръцете си често
10 апр 2020 20:49, Анисия Иванова
21

Част от защитните средства за предпазване от заразяване с коронавирус са ръкавиците. Надежден ли е обаче този аксесоар? Медицинска сестра от САЩ разказва колко лесно може да се заразим с Ковид-19 именно чрез ръкавиците.

Моли Ликси е медицинска сестра, работила години наред в спешното отделение в болница в американския щат Мичиган. След избухването на заразата с COVID-19, тя забелязва, че все повече хора започват да носят ръкавици като отиват да пазаруват. Затова решава нагледно да покаже, че ръкавиците не са надеждно средство за предпазване от заразата.

В домашни условия тя прави клип, в който симулира пазаруване и показва как става предаването на вируса от щандовете, опаковките, телефона, портфейлите, и то когато си се екипирал подобаващо с ръкавици, разказва Bulgaria ON AIR.

Моли показва как след всяко пипане на продукт в магазина и последвало докосване до лицето, боята олицетворяваща вируса, остава по нея.

Моли призовава: "Дори и да имате ръкавици, необходимо е да миете ръцете си често и да не пипате лицето си, не пипайте мръсния си телефон, защото вирусът полепва по нас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Гошко преди 4 години
Аз пък вчера гледах една магазинерка, с латексови ръкавици, първо си оправяше петата на обувката с пръсти, че се беше подпетила, после взе някаква кофа мръснa вода и започна да я носи, занесе и парцала, накрая си избърса ръцете с ръкавици в една мърлява кърпа, дето висеше на кука на стената и застана на щанда.Но беше с латексови защитни ръкавици.Готова за телевизионен репортаж от типа "...нашите слуители са със защитни средства..."
14
2
 
2
 
! Отговори
Handel преди 4 години
Сега остава и вируса да разбере че е боя и като се мацнеш по лицето те заразява. Или може би са му пораснали крака, защото досега заразяваше само през носа или през очите. Даже и през устата не може, защото независимо от подвеждащите реклами за дъвки, слюнката в устата е винаги "основа", т.е. по същество представлява много разреден сапунен разтвор (без ароматите разбира се, които ги прибавят за да мирише сапуна на хубаво, но от тях е гадно ако ти влезе пяна в устата0.
13
2
 
3
 
! Отговори
Нещо неясно? преди 4 години
Като не й харесва да работи без ръкавици.
12
4
 
1
 
! Отговори
Starija hush преди 4 години
Днес ходих до магазина за храна.Полицаи не ме пусна заштото немам маска.От джипа взех един крачол от анцуга които бех отрезал преди това заштото беше дълаг.Наденох го на главата като маска и ме пусна.Но след това си сложих оригинална маска на седалката за такива непредвидени ситуаци.Става ужас в Америка.
11
3
 
8
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Аз оная работа даже кат ходя до тоалетна си я вадя с ръжена
10
2
 
13
 
! Отговори
глас от чужбина преди 4 години
Из ония дни ходих в карефур-а , на входа първо ти дават един гел със спирт, след това си слагаш ръкавиците и на излизане преди да си смъкна ръкавиците пак спирт, в къщи се събличам в коридора и там оставям дрехите , всички продукти ги минавам с потривка напоена със спирт за горене и тогава влизат в хладилника.
9
3
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 години
Нищо чудно, че подобно филмче за *** жъне успехи в щатите.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заразата може да влезе през ушите, защо никой не слага тампони на ушите
7
11
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
*** глупостите пишете.Този вирус да не е в такава плътност че да заразява само от пипане.Ако не знаете,има белина и белина за пиене.Ей така свободно хвърщаш вирус из въздуха,не може да зарази нищо.Трябва му донор.
6
2
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Да така беше.Аз кат бях войничка - заради ника,имахме яхбз в школата в Кюстендил.Ама сега за всяко нещо има апп и Гугъл.
5
9
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
И какво е показала ??? Че плътността на боята е милиони пъти по голяма от тази на вирусите в един магазин.То ако ставаше така заразяването,всички щяха да са болни.Като картинките с данните за жертвите.Многократно увеличени.
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От акъл на медицинска сестра толкова.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И да не се шашкате излишно , заразата става ако има нещо въобще по ръкавиците ви 🙂 може и да няма ..Наздраве и със Здраве
2
2
 
9
 
! Отговори
Театър сълза и смях преди 4 години
Отново новини от Холивуд , догодина чакаме филми блокбъстъри на тази тема
1
0
 
39
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Не мога да ги разбера тия хора с маските и ръкавиците.Постоянно си наместват маските с мръсните си ръкавици, с които смело пипат, където сварят, щото били "защитени". Смешна работа.

Спонсорирани публикации