С бляскава церемония закриха Олимпиадата в Лондон

Кметът на Рио де Жанейро пое олимпийския флаг
Обновена: 13 авг 2012 14:53 | 13 авг 2012 07:16, Красимир Ангелов
82
С бляскава церемония закриха Олимпиадата в Лондон
Кметът на Рио де Жанейро Едуардо Паеш вее олимпийския флаг. Снимка: Reuters

Олимпийските игри в Лондон официално бяха закрити с пищна церемония.

Тържеството започна с пристигането на президента на МОК Жак Рох и принц Хари, който представляваше кралската фамилия. В негова чест лондонския симфоничен оркестър изсвири "Бог да пази кралицата".

Последва изпълнение на Маднес с песента "Our House". Песента бе избрана от организаторите да представлява толерантноста и многоцветността на космополитен Лондон. Следваха Пет Шоп Бойс с песента си от 1984 година "West End Girls".

След тези изпълнения дойде ред на атлетите да дефилират на стадиона, като всички спортисти бяха във видимо приповдигнато настроение. След това пък бе официалната церемония по награждаването на медалистите от маратона.

В следващия кадър 70 000-те хиляди доброволци получиха официални благодарности за работата си.

Последва рок-маратон, който започна с представление на Джордж Майкъл. Това бе първото му излизане пред публика след тежката пневмония преди година.

За разлика от него Дейвид Бауи, който прекрати кариерата си през 2006 заради сърдечна операция, не рискува здравето си и няколко негови песни бяха пуснати на плейбек.

За блясък на тържеството бяха представени и емблематични британски манекенки като Наоми Кембъл и Кейт Мос.

Ани Ленъкс изпълни песента от 1993 година "Little Bird". Кайзер Чийфс направиха кавър на песента на Дъ Ху от 1969 година "Pinball Wizard". Ед Ширън пък изпя кавър на парчето на Пинк Флойд "Wish You Were Here". Сред музикантите бе титулярният барабанист на групата Ник Мейсън.

След това дойде по-танцувален стил, който бе представен от Фетбойс Слим, Тайо Крус, Тини Темпа и Джеси Джи.

След тях от пет черни типични лондонски таксита слязоха Ема Бънтън, Мел Си, Виктория Бекъм, Гери Холиуел и Мел Би и изпълниха "Wannabe" и "Spice up your Life".

Лиъм Галахър пък явно бе прекалил с купонясването по случай спечелването на Комюнити Шийлд на любимия му Манчестър Сити, защото пеенето му едва се чуваше.

Следващото изпълнение бе на Монти Пайтън "Always Look on the Bright Side of Life". В неговия край каскадьорът Чачи Валенсия, известен още като мъжът-ракета бе изстрелян зрелищно от гигантско оръдие и бе уловен от също толкова гигантска мрежа.

Последва изпълнение на Мюс, кавър версия на песента на Куин "We will rock you" в изпълнение на певицата Джеси Джи.

Накрая олимпийския флаг бе свален под официалния химн на олимпиадата. Кметът на Лондон Борис Джонсън предаде флага на Жак Рох, а той от своя страна го връчи на следващите домакини от Рио де Женейро, чийто кмет Едуардо Паеш го прие.

По традиция последва кратко шоу на предстоящите организатори от Бразилия, на които се видя големия контраст в културите с Англия. Излязоха много Самба изпълнители, а накрая се появи дори и Краля на футбола - Пеле.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Началото на края на Българския спорт е поставено след 2004г.Дали е съвпадение с мандата на Тройната Крадлива Коалиция?100% не е,всички знаем че 2005г. почна и разпада на държавата ни.И ако Станишев беше взел още един мандат,сега мандата на Виденов щеше да ни се види песен.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закриването като цяло беше хубаво, но ми направи лошо впечатление, че англичаните НЕ почитат истинските си творци!Какво точно? Няколко пъти пускаха парчета на вече покойните Ленън и Меркюри, но никой не се сети, че в навечерието на игрите от този свят си отиде живата легенда на рок музиката - Джон Лорд! Моите уважения, но песните на Ленън са в стил "Ален Мак" в сравнение с продукциите на Лорд! Не се сетиха и за Дио! Не звучаха парчета на Ковърдейл, Цепелин и Деф Лепард за сметка на...нямам думи
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а ти 71 ходил ли си на истинска спортна база, не на спортната база на селото от което си, на база на която се готвят световни и олимпииски шампиони? От тия асфалтирани глупости които изброи колко са или в момента отговарят на някакви изисквания, а басейна беше обикновен селски полуразпадащ се гьол или такъв с олимпииски размери ?!?Изобщо за спорта в България не трябва да се питат селяните по форумите или крадците по върховете на федерациите, а нас самите спортисти.
61
2
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
Аз не знам ти къде си живял през тези години, но аз съм учила в училище, което имаше 3 салона за физ. възпитание, имахме футболно игрище, 2 площадки за волей- и баскетбол, зала за балет. В салоните имахме всички уреди - халки, стена, коне, кози, греди, трамплини, тепих и каквото там се сетиш заедно с всичките видове топки,обръчи и т.н., не стига и това ами ходех и на плуване в басейн със сауна и бодибилдинг зала - топъл и чист съвсем близо до моя дом, да не говорим, че и по селата имаше стадиони
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И ето ни и нас! България е заслужила 212 олимпийски медала, от които 51 са златни, 84 сребърни и 77 бронзови.
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не можем да искаме повече при това състояние на държавата
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Срам и за волейболистите - излагация! -tova e jalko, ako go mislish
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
nishto ne razbirash, jal mi e za teb-ti deto si poglednal nazad
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До *** с номер 65 От 71-ра до 88-*** включително винаги сме имали НАД 20 медала, като 88-*** сме имали 35. От 88-*** до 2004-та винаги сме имали над 10 медала.Айде малко повече чети и по малко приказвай/пиши глупости защото заради такива *** като теб ни е на тоя хал държавата.
55
2
 
2
 
! Отговори
до 63 фантазьора преди 11 години
Абе в коя олимпиада България е печелила по 20-40 медала бе ?! Кажи ни ,та да го проверим в гугъла ! И самонадъханите патриоти веднаха му хакнали суматии плюсове !!! Алоооо ,кога сме печелили 20-40 медала ,на коя олимпиада ?!
54
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как не се намери един атентатор да взриви тоя нещасник Жах Рох.
53
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като погледнах назад в годините, виждам че сме печелили по 20-40 медала на олимпиада! Това е просто един провал! Наистина, срам. Срам и за гимнастиката(ест.само наще изпустнаха лентата а имахме шанс за медал) Срам и за волейболистите - излагация! Както и за другите които паднаха и се отказаха! Спортистите ни нито имат воля на духа нито са научени да се борят - не може, просто не става така! И не после да ми се жалват по телевизията - късмет нямах, режат ни, цакат ни, времето виновно и т.н и т.н
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А човек който твърди, че няма значение какво тренираш, а какво и как пиеш, има претенции да разбира от спорт !!?!? Божке тая държава ще се замозакрие от такива тиквочи. Моля те боже слез и си прибери версиите.
51
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея които пишат, че без пари може да се правят спортисти си нямат грам понятие от професионален спорт! Всичко е пари тук, средно разходите за спортист са около 3-5000лв на месец, и то за средно ниво! А сравнения за спортисти от 70-80-те години е направо смешно, тогава не е имало допинг контрол и са пили стероиди с кофата. И сега това е главното, но вече много прецизно, със цял екип медици в тая област. Общо взето е, няма значение какво тренираш, а какво пиеш и как го пиеш!
50
4
 
7
 
! Отговори
Жена преди 11 години
Закриването бе блестящо и великолепно. "Появяването" на Джон Ленън и Фреди ме просълзи - само това да беше... Браво на англичаните! Недостижима класа. И толкова усмихнати лица на церемонията, за разлика този форум.
49
0
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Нека гледаме винаги от добрата страна на нещата - както се пее в популярната песен. Македония е след нас - 0 медала:)
48
3
 
9
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Да за 50 години държавата е направила по един два стадиона и една две зали в големите градове. Разбира се те и тогава и сега не отговарят на никакви евро изисквания. В САЩ във всяко по голямо училище има баскетболна зала като тези в Бургас Варна и т.н. Всяко по голямо училище има басеин където се плува и тренира толкова много, че всяко по голямо училище има плувец който може да бие националните ни рекорди. Часовете по физическо са по един на ден, а не като у нас по два на седмица.
47
1
 
1
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Ти полудя ли? Всички тези стадион, спортни бази, съоръжения кой ги е "инвестирал" марсианците ли ?
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига с тези глупости! Да умре за България, в името на родина се раздаваме до край, истински българи, които умерат на пистата-залата-стадиона. Това са понятия от преди 30 години. Да на самата Олимпиада може и да те завладее това промиване на мозъци, но в четири годишната подготовка, няма такова нещо. Ставаме свидетели на отмирането на държавата като понятие и само на такива форуми ще се изразява националната принадлежност. Така че, спокойно, има добър спортист и добра подготовка, има успехи!!!!
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТРЕТА ОЛИМПИАДА ВЕЧЕ ТУРЦИТЕ СА МНОГО ПО-НАПРЕД В КЛАСИРАНЕТО ОТ НАС !!!