Станка Златева: Една грешка ми съсипа труда за 4 години

"Все още не зная какво ще правя", заяви най-добрата ни олимпийка
Обновена: 13 авг 2012 17:39 | 13 авг 2012 17:07, Георги Пешев
56
Станка Златева: Една грешка ми съсипа труда за 4 години
Станка Златева все още не знае дали ще се бори и в Рио. Снимка: Булфото

Сребърната ни медалистка от Лондон Станка Златева обяви при пристигането си на летище "София", че все още не е решила дали ще продължи кариерата си до Рио де Жанейро 2016.

"Все още не знам какво ще правя. Ще участвам на световното първенство, а след това ще мисля. Четири години са много време. Човек трябва да се развива, не само да стоим на едно място", каза българката на летището.

"Няма какво да се оправдавам. Една грешка ми съсипа труда за четири години. Във финала всичко стана толкова бързо, че нищо не разбрах. Набързо, набързо ме отупаха, но това е, допуснах грешки", призна Станка и продължи:

"Сега първо трябва да възстановим Симеон Щерев, на който му предстои операция. Ще почиваме седмица-две и той ще каже какво ще стане. И двамата сме разочаровани. Осем години се бъхтим напразно".

Най-добре представилата се българска олимпийка благодари на своя треньор за подкрепата.

"Без Симеон Щерев може би щях вече да съм се отказала от борбата. С него имам развитие, спечелих медали, пожелавам му успех. Каквото и да стане, дано да намери добри спортисти".

"Искам да благодаря и на всички хората за подкрепата, за всички неща, които ми написаха и ми казаха. Това ме прави по-спокойна. Вижте, има страни, които изобщо нямат медали. Ние освен двата медала, имахме финалисти във волейбола, художествена гимнастика, представихме се добре в няколко спорта", завърши златното момиче на родната борба.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!!! Да приемеш второ място в света за загуба...Жалко, че само тя е такава от нашите спортисти.Правете школи, правете спортисти,...
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не Станке, една грешка ти оправи живота, сама знаеш за какво говоря...
35
0
 
13
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 47Йордан Йовчев не взе медал,но все пак прослави България - няма друг с толкова участия в олимпиади в неговият спорт!С побеляла глава да се състезаваш със 17-годишни!!!Той лично си спечели квотата,никой не му подари участието!Жалко че нямаме млади гимнастици като него и участието му беше просто задължително,иначе щяха въобще да забравят че българин е прославял страната ни в спортната гимнастика....Браво Данчо!
34
0
 
8
 
! Отговори
200 гр преди 11 години
БРАВО,само тя си защити медала,ами другите дето само се разходиха до Лондон.
33
0
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Не се кахъри пиленце,ти и треньорът ти прославихте достатъчно България!Всеки допуска понякога грешки,човешко е.Ако не спортуваше,нямаше да допускаш грешки в спорта,те щяха да са в сивият живот!Хвала на таланта ти и смелостта ти!!!
32
0
 
16
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
Станке, Златна си! Не се предавай, най-добрата си! В спорта е така, понякога има и загуби. Всички грешим! Горе главата и напред.
31
2
 
13
 
! Отговори
hm преди 11 години
***, не смейте да я наричате ***.Скапани ***!!!!!!!!!!!!!!
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
golemite grajdani viy ste Po golemi selqni ot golemite sela shtom ste Po dobri ot neq vaz da va vida horata eto za tova kato kajem balgarin na gonqt i ot EC Shtoto darjavata ni e palna s *** s negramotni boklucu nqmate nikakva disciplina i uvajenie ***
29
1
 
8
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Като теб, нали *** ?
28
41
 
2
 
! Отговори
Ми сяа коши прая? преди 11 години
Ко ши праииш ли? Ми на, сиа ку си на селу знайш ли кво и хубуу на царевицътъ. Кату хваниш редъ, и си свиркаш!
27
38
 
3
 
! Отговори
Тя преди 11 години
Та, наша Станка като малка завардваше/ за незапознатите какво е това по селски/ завръщаше, овцете на тати си. Така тя тренираше от малка и се "издигна'до тези висини. Аман от ***. Преди години имаше един друг ритнитопковец, също много"велик".В последствие всички Прогледнали разбраха що за стока е и той. С една дума талаш..... С годините спортистите разбраха ,че всичко е политика и си има цена. Дори и родоотстъпничеството.
26
3
 
14
 
! Отговори
Ердал преди 11 години
Няма какво да се лъжем Станка вече ще сънува олимпийска титла,каквото беше беше до сега.Тя е вече в напреднала възраст още 4 години са много време.Вече по-света почнаха и жените да тренират борба а това е вече голяма конкуренция.Но тя постигна голям успех и се нареди със едни от най-добрите ни борци 5 пъти ЕП,5 СП ,2 вицеолимпийски титли и 3 пъти спортист номер едно на България.Трябва да се смени ръководството по-борба едни същи спортисти виждаме 10 години в националния отбор има от тях по-добри,но просто има връзкарчета и си стоят едни и същи като футбола ни.Според мен трябва да се сменят борците като Анатоли Гуидя,Леонид Базан в напреднала възраст са Кирил Терзиев,Радослав Великов.А симеон Щерев защо държи сина си Николай Щерев като първи в националия отбор по-борба то се вижда че от него има по-добри!За Михаил Ганев много ме е яд че неможа да се класира на олимпиадата,бяха го намушкали с нож и там вече сякаш тръгна назад
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте трили коментари бе тюфлеци
24
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво,Станке!Стига си се тюхкала,в Рио ще си ПЪРВА!Дерзай!
23
4
 
33
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
К'во да си припомняме САЩ 94 бе, ***? На полуфинала френският *** съдия не ни даде при 2-1 за Италианците чиста дузпа второто полувреме. Вкарвахме, защото Бат Стоичков не пропуска от дузпи и оттам нататък ставаше много вързано 2-2. Можеше и дузпи да има...и отиваме на ФИНАЛ с Бразилия. Само не ми давай футболният ни отбор 94 като пример за неудачници, *** смотан.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичките тези спортни състезания, не са спортни, а се състезават пари чрез съдии и химикали. Вижте къде са медалите - във "великите" сили предимно!
21
2
 
17
 
! Отговори
Do ALOV! преди 11 години
ti si nai-prostiqt i zaguben kompleksar koito moje da sashtestvuva, kato ne ti haresva Stanka ne q gledai. Kvo si postignal ti v jivota-aide kaji, chakam otgovor prostako smotan?Samo obijdash nasheto neveroqtno borbenno momiche! Vijash li si tupite komentati-samo minusi imash shtoto si prost kato tele da znesh!
20
16
 
3
 
! Отговори
Мазни Метьо преди 11 години
Станье... маай повичи пуфкаф ляп, козунаци и кисело млеко моето момиче и дишай дълбоко чис въздух, псувай на воля и като дойде време за бурбъ стискай зъби.
19
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Понякога нещата се случват, а понякога не!Важното е че се раздаде и игра!Радвам се от сърце, че има хора, които си вършат работата със съвест и желание!Поздравявам я!
18
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станче, толкова си некадърна, че 5 пъти си световен и европейски шампион, 2 сребърни медала от Олимпийски игри и 2 пъти те избраха за състезател 1 в света по борба при жените. Що ли нямаме повече некадърни спортисти като теб. Стягай дупето и вземай златото в Рио - стига толкова самосъжаление.