Стефка Костадинова: Нас просто ни нямаше никъде

Много дълга и тежка Олимпиада за българската делегация, добави шефката на БОК
13 авг 2012 17:36, Георги Пешев
86
Стефка Костадинова: Нас просто ни нямаше никъде
Снимка: Булфото

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова се прибра от олимпийските игри в Лондон и заяви, че предстои да се направи анализ на представянето на българските спортисти.

"Много дълга и много тежка Олимпиада за българската делегация. Искам да поздравя нашите си герои – Станка Златева, Тервел Пулев, Йордан Йовчев, волейболистите ни, които са уникални момчета, момичетата на Илиана Раева... Но след тези думи, в крайна сметка, трябва да си направим анализ и големи изводи", отчете шефката на БОК и продължи:

"При положение че държавата даде толкова много средства, толкова много милиони за подготовката на всички спортисти, те бяха обезпечени на 100%. Самата организация, която зависеше от БОК в Лондон, беше на много високо ниво и всички ни благодариха.

Някои имаха и малшанс, но според мен, трябва да направят анализ първо федерациите, след това треньорите, докторите, спортните специалисти, спортните педиатри, защото световният спорт се изравнява, а ние сме много назад!"

Стефка Костадинова призова за внимателен анализ на родното представяне в Лондон, който да посочи грешките, повлияли за слабото ни представяне.

"Много ми е тежко, много ми е мъчно! Знам, че Станка въобще не заслужаваше второто място, тя е уникална. Искам вече като седнем всички и с вас журналистите, да обсъдим нещата".

"Според мен, когато има Олимпийски игри, предната година за мен трябва тотална концентрация за Игрите! В предолимпийската година трябва да се махнат Световни и Европейски първенства, комерсиални турнири и купи!", изрази идеята си световната рекордьорка в скока на височина и завърши:

"Върховата спортна форма трябва да бъде на Олимпиадата! Ние бяхме уморени в Лондон в някои видове спорт! Нас просто ни нямаше никъде“.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вас трябва изобщо да ви няма на държавната софра. агенция за туризъм на държавни разноски "бок"
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ambi, Kostadinova, da be6e poela niakakva otgovornost! ne6to ostavka li, shto li,,,?
74
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оти *** Стефке, оти *** Костадинова, оти тъй са изложихме!
73
1
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 11 години
Защо да гледаме назад,когато винаги сме били сред ПЪРВИТЕ !!!
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А това с бившите спортни величия е само с бедни държави като нас С.Костадинова , Стоичков , Пеле. Бразилия , Бубка- Украйна .Къде на друго място ги хрантутят още , добре взел медал , получил пари , какво търси още в спорта , докога ще лапат
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, значи и пари имаше и организация също.Тогава къде е проблемътВ такива случаи се дава оставка , а ти и дума не обелваш за Оставка.нАЛИ тръгна с голямата кошница , ще вземем медалите и дим да ни няма .Е, сега подай си оставката и Дим да те няма !!!!!!!
70
0
 
10
 
! Отговори
наблюдателен преди 11 години
Когато един бардак закъса с печалбата, не се сменят креватите е к..вите.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че на кой му пука за тая държава вече!
68
0
 
5
 
! Отговори
krasimira преди 11 години
споко,в Бразилия ще имаме олимпиец...той вече е там и усилено тренира в международен лагер зад решетки:-)))
67
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плачът по изгубените позиции в спорта ми напомня страданието по почивнитe станции, пионерските лагери и осмомартенските банкети Защо не погледнем колко по-богати и/или развити страни са след нас: Сингапур, Гърция, Австрия, Исландия, Люксембург, Кувейт, Саудитска Арабия, Португалия и куп още!
66
1
 
6
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Спортът не е само пари , а много здрава работа спортен дух и хъс , което при нашите спортисти просто липсва . Погледнете една Белгия , нейните спортисти са на 100 % парично обезпечени и разполагат с едни изключително перфектни условия за спорт , и те не отидоха далече . Проблемът не е в държавата не е в парите а в спортистите.
65
0
 
8
 
! Отговори
Ty преди 11 години
КАТО ВИ НЯМАШЕ НИКЪДЕ ЩО ПРАВЕШЕ МАЙМУНСКИ БОЙКО ТАМ И ОНОВА МЕКОТЕЛО ПРОСТО И ОЗЪБЕНО???ХАРЧЕХА ПАРИТЕ НА ГОЛИЯ БЪЛГАРИН.*** НАРОД И МЪЛЧИ!
64
0
 
5
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 11 години
Без олимпийско злато не си е работа. Какъв трафикант на кокаин ще излезе от теб!?
63
0
 
2
 
! Отговори
az преди 11 години
"В предолимпийската година трябва да се махнат Световни и Европейски първенства, комерсиални турнири и купи"...po-golqma prostotiq ne bqh chuvala skoro...i tiq li ni medali da otpadnat be maloumnice!!!!
62
0
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
ми подаи си оставката.
61
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стефка мутрата! Вън от БГ спорта! Освен да даваш акъли нищо не си направила! Вън! Вън! Направи един скок и цял живот ще смучеш от него! Вън!
60
1
 
1
 
! Отговори
samata istina преди 11 години
ne stavame za ni6to vij za krajbite i narkotici sme sme nomer 1 v sveta balgarina vsi4ko umee da pravi za drugo ne go tarsi nito sport nito rabota
59
0
 
3
 
! Отговори
Duha na bateto преди 11 години
Adio RIO :)))
58
0
 
20
 
! Отговори
БОК преди 11 години
Г-жо Стефка Костадинова, може би е крайно време да се замислите и дали вие не трябва да си подадете оставката. Защото доста години нищо не направихте за българския спорт.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ох, мечти за следваща олимпиада, където българи просто няма да има при тези бунаци, дето ни управляват спортът е никакъв! Направете статистика на участниците и ще видите, че с годините на "димукрацията" те просто изчезват и до Рио никакви няма да ги има!