Комфортът и сексът в дома се крепят и на матрака

Изборът на матрак е важен и за здравето
Обновена: 21 авг 2014 14:17 | 20 авг 2014 11:04, Екип на Dnes.bg
30
Комфортът и сексът в дома се крепят и на матрака
Снимка: Reuters

Човек прекарва една трета от живота си в леглото - там спи, понякога яде, това е мястото, където двойките се карат и после страстно се сдобряват. Затова изборът на матрак е особено важен.

Разбира се, изборът тук винаги е индивидуален, но все пак има няколко важни момента, преди да отидете в магазина.

Нека започнем първо с един важен съвет към мъжете, ако са чули Менделсон или пък имат сериозна приятелка - не правете никога избора сам, така ще си спестите бъдещи хапливи забележки, че дори и скандали. Може да имате проблеми и със сексуалния живот и да чувствате вина, когато вместо обичайното "Боли ме глава" бъде заменено с "матракът не е удобен".

Иначе за новия матрак е важно да бъде комфортен, устойчив и да има правилното съотношение качество-цена. Не винаги най-скъпите са решение, но и матрак под 200 лева няма да ви гарантира спокоен сън.

Важно е да го изпробвате, преди да си дадете парите, но не да натиснете лекичко с ръка. Трябва да го усетите с цялата си тежест и естествено, да имате представа как ви е по-комфортно да спите - на по-твърд или по-мек. Тази дилема е важна и за здравето, тъй като неправилният избор може да доведе до сериозни проблеми. На теория, твърдите матраци се препоръчват при хора, които страдат от дископатия, болки в гърба, шипове и др., или просто са с наднормено тегло.

Мекият е по-предпочитан, защото е по-удобен. Общо взето най-добрият матрак е този, който се приспособява към контурите на вашето тяло, а не обратното. Хубавото е, че повечето производители вече предлагат опцията да пробвате матрака няколко седмици, за да се убедите дали ви е удобен, и ако покупката не е на "пожар" - възползвайте се. Ако пък нямате тази възможност - без притеснения полегнете върху матрака поне 15 минути, за да се убедите дали ви пасва.

Покупката на матрак е дългосрочна инвестиция и когато става въпрос за здраве, е задължително да обърнете внимание на защитата срещу различните видове акари и микроорганизми. Защото няма какво да се лъжем - след толкова различни по специфика действия върху матрака, като ядене, секс, игри, е нормално той да бъде благодатна почва за завъждането на бактерии, които могат да доведат до алергии и дори астма.

Абсолютно индивидуален е изборът и за материала на матраците. Ако заложите на пружинен пакет Бонел, можете да бъдете сигурни, че ще спите под здрава опора. Те са купувани масово и заради доброто съотношение между качество и цена. Неудобството при тях е, че при натиск в единия край се усеща и в другия. Има вероятност след определен период от време да пропадне на места.

Доста по-добър вариант е джоб–системата, при която пружините са поставени в специален джоб, всека от тях съединена с еластична връзка. Така всяка пружина реагира на контура на тялото и няма опасност при всяко ваше наместване и партньорът да го усеща.

При избор на матрак от полиуретанова пяна трябва да знаете, че цената зависи от плътността и броя пластове. Колкото по-голям е гаранционният срок, толкова би трябвало да са по-плътни.

Своите предимства имат и матраците от пенолатекс. Най-вече заради порестата структура на материала, която позволява на матрака да "диша". Циркулацията на въздуха гарантира, че няма да има мухлясване, а през топлите месеци го няма момента със запарването. Латексът също така приема формата на тялото, което гарантира, че няма да се въртите в леглото цяла нощ.

За матраците с мемори пяна се смята, че са върхът на сладоледа. Защото заемат формата на тялото върху нея, а после възвръщат началното си положение. Тук е важно да се знае, че пяната може да се комбинира с пластове по-твърди материали. Матраци с изцяло мемори пяна са доста меки.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: матрак
Още от
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До мераклияЩом има мерак, ще се намери и матрак! НЕ САМО МЕРАК ТРЯБВА ДА ИМА И АПЕТИТ . В СРАВНЕНИЕ С ЖЕНИТЕ МЕРАК ОСОБЕНО ПРИ МЪЖА ВИНАГИ ИМА, НО АПЕТИТА ИЗЧЕЗВА С ГОДИНИТЕ
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МАТРАЦИ НАНИ . купи матрак прави секс , здрав матрак ,здрав секс, при твърд матрак няма загуба на сантиметри
20
0
 
16
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Екипът на Днес не е разяснил на аудиторията възможно най-лошата ситуация - мек матрак и мека ***, при много голям мерак от страна на дъртак!
19
0
 
5
 
! Отговори
!!!!! преди 9 години
Криза и при продажбите на матраците. Време е да направите матраци с пирони. :)
18
4
 
13
 
! Отговори
Правилно ! преди 9 години
Как да докарате само за 5 секунди една жена до оргазъм?Правилно!Като и покажете портмонето си!
17
0
 
20
 
! Отговори
мераклия преди 9 години
Щом има мерак, ще се намери и матрак!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** дрислите, вие за някакъв елит ли се мислите? Искате ли да продължат самоубийствата с вашето наказателно отхвърляне на наранени от кучета и *** хора? Мракобесие по български - естествена местна характеристика.
15
4
 
2
 
! Отговори
Имен преди 9 години
Кучета и свинки, времето ви за секс свърши!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това платена статия ли е ??
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айдее, темата разбуни духовете на леките жени, направо се развихриха. На улицата ги гледаш тихи, скромни, намръщени, разсеяни, обаче като не ги гледа никой - мале, мале!Да живее тая дето прави секс в университета, в гр. транспорт, под дъжда, под градушката, на улицата, в канала и т.н.!
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 11: много знаеш ти разглезено софиянче с колко кукуруза е обелила баба ти на полето
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оно убуу матракя мож дай арну нящу , ама кат знам мойта къф крокодил йе.....
10
19
 
5
 
! Отговори
st преди 9 години
До Анонимен А твойте баби и дядовци може да са спали на асъри или там каквото е , мойте са си спали на легла С матраци.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под "матрак" не се ли разбира мъж, който неможе да свърши работа? Матракът може да е само ***!
8
9
 
8
 
! Отговори
до неразбралите преди 9 години
До Анонимен 6Българи, на вас ви е отредено да работите на две места, за да не умрете в мизерия!Време за секс на екс!
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви матраци в сезона на кърската любов?
6
3
 
15
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Мекият е по-предпочитан, защото е по-удобен."- Нито е предпочитан ,нито е удобен. Само за матрака може би.Ама с това еротично заглавие и снимка,докато стигнах до средата на статията за какво трябваше да мисля вече?
5
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комфортът и сексът в дома се крепят на мъжа и жената , когато единия ако не си гледа работата или ако майстора остави тезгяха то тезгяха си намира друг майстор
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Примерно блоковете срещу НСА които са в студентски град, въобще не ги проверяват ами взимат рушвети на ръка. Не стъпват там! Вярно че блоковете са нови ама все пак...
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Навремето нашите дядовци и баби като са спали на сламенници и асъри затова са имали по десетина деца сега с матраци и без деца