Душ кабина или вана? Какво да поставим в новата ни баня

Ето няколко свежи идеи за избора в мястото ни за къпане
Спонсорирано съдържание | Обновена: 30 юли 2015 21:15 | 30 юли 2015 14:57, Екип на Dnes.bg
12

Със сигурност ремонта на банята е едно от най-неприятните и мръсни неща по време не ремонта. Обикновено от иначе сравнително малкото помещение се получават десетки килограми строителни отпадъци (най-вече стари плочки), които на всичкото отгоре трябва да се пренесат и хвърлят на подходящо място. Е, в следващите редове няма да ви говорим за къртене, а по-скоро в Месец на ремонтите ще ви предложим няколко свежи идеи в избора на нова визия на вашата баня.

Разбира се, ако вашата баня е достатъчно голяма и просторна, може да се замислите за много по-модерно обзавеждане, дори и за джакузи или сауна. При стандартните бани в апартаментите ни обаче най-често след ремонт изборът се свежда до поставянето на вана или душ кабина. Но кое точно да изберем?

Много хора си мечтаят как след уморителен работен ден ще се потопят в топлата вода във ваната и ще релаксират с часове. Или пък да пият по чаша вино с любимия човек. С романтиката обаче трябва да спрем дотук. Преди да направите тази инвестиция си отговорете искрено на въпроса дали наистина искате вана и ще я ползвате ли редовно? Практиката показва, че повечето хора, които си купуват вана, са изключително запалени в началото, но в последствие ентусиазмът им спада рязко. Причините – трудното и ежедневно почистване, по-големият разход на вода и по-бавната процедура за къпане. В крайна сметка може да си вземете един бърз душ и за 5 минутки, но за ваната определено ще ви трябват доста повече, нали?

Разбира се, наличието на вана е плюс при малки деца, които определено предпочитат да се плискат дълго във водата и така къпането се превръща в забавление за тях. А и ако вие сте привърженик на къпането, което продължава по-дълго време от нормалното, то може би точно ваната е вашето решение.

Изборът на вид вана, която да закупите, зависи не само от потребностите и от финансовите ви възможности, но най-вече от пространството, с което разполагате. Ако представите ви за вана са свързани най-вече с ваните в хотелите, имайте предвид, че разнообразието вече е изключително голямо. Съвсем спокойно може да си вземете и вана за двама, в която да се къпете с любимия човек. Освен това днес повечето модерни вани имат възможност за добавяне на всякакви екстри - хидромасаж, аеромасаж, ароматерапия, джакузи, подводно осветление и редица други.

Ако ваната не е вашето решение, може би е време да поставите душкабина във вашата баня. Последните са все по-популярни и харесвани днес, като към тях могат да бъдат добавяни и различни екстри – хидромасаж, парогенератор, аеромасаж, радио и други. Тя е идеален вариант за активните хора, които живеят на "висока скорост" и винаги бързат за някъде.

Ако парите ви пък не ви достигат, в крайна сметка винаги може да си вземете обикновена душ кабина. Разбира се, тук трябва да посочим и минусите на тази придобивка: душкабината може да се окаже неподходяща за хора с клаустрофобия, както и за по-едри хора. Къпането на деца в душ кабина също не е най-лесното начинание.

В крайна сметка, ако прецените, че нито вана, нито душкабината е подходяща за вашия дом, нищо не пречи да поставите отново голям душ в своята баня. В крайна сметка важното е, че сте я ремонтирали, нали? А ако все още не сте изпратили снимки за играта Разкърти с Dnes.bg имате още малко време да го направите. А наградите са все по-близко!

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ


12
Още от
Напиши коментар Коментари
7
2
 
0
 
! Отговори
Elegans преди 7 години
Различни вани и душ кабини може да откриете на следния сайт dushkabini/ Произвеждат се в България и могат да са по индивидуален размер
6
8
 
4
 
! Отговори
maistor Tri4ko преди 8 години
Samo du6-kabina,kupaneto vav vana e kupane v sobstvenata vi mrasotiq
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека българите се научат да се къпят всеки ден, пък тогава да избират. В градския транспорт мирише на умряло още от сутринта.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зависи какво искате? - ако ще къпете бебе - ваната е с предимство. АКо правите всеки втори дени секс във ваната - чудесно. ИНаче ви съветвам да си вземе душ кабина, ваната много се цапа и трябва една слугиня непрестанно да я чисти.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да поставим *** - на първо място
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от тези снимки нито 1 не е правена в българия . преписвачи ***
1
4
 
7
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Жакузииииииииииии, с масаж