Нов облик на банята? Може и без много къртене

Няколко съвета за избора на нова мивка или тоалетна чиния
17 юли 2017 12:45, Екип на Dnes.bg
1

Снимка: pinterest.com

Ремонтът на банята е една от най-тежките задачи в нашия дом. И няма как да бъде иначе -  хората го свързват с къртене на плочки, много прах и мръсотия. А и обикновено ремонтните дейности продължават дълго време, а и създават доста неудобства при ползването на баня и тоалетна.

Но и не всеки ремонт в банята може да е свързан с голямо къртене. Ако плочките ви са в добро състояние и няма нужда да ги сменяте, може например да решите само да смените старата санитария за баня и да ги замените с нова тоалетна чиния или мивка. Как да ги изберем? За това ще стане въпрос в следващата статия от Месец на ремонтите с Dnes.bg.

Разбира се, много хора имат съществен проблем – банята им е малка. Това изисква да се пресметне добре всеки сантиметър от нея, за да остане достатъчно пространство. Затова помислете и изберете внимателно новата си тоалетна чиния например. Внимавайте при покупката й тя да пасне точно на определеното за целта място, защото в противен случай ще ви заема голяма част от и без това малкото място в банята. Затова мерете, помислете точна накъде да бъде поставена и как ще бъде най-удобна за всички.

Когато отидете да купувате вашата нова тоалетна чиния, не се срамувайте и седнете на нея. Пробвайте я и вижте дали се чувствате комфортно с нейните размери, защото например тя може да ви е ниска. Огледайте я внимателно и си отговорете дали ще е лесна за почистване. Ако има повече извивки във вътрешната й част, това предполага и по-неприятно почистване. А това така или иначе не е сред най-приятните дейности в къщи, нали?

Подмяна на огледало или етажерка, а защо не и душ кабината също ще внесе новост във вашата баня. Помислете и мивката – ако вече е стара, или пък пукната, сега е моментът да я смените. Но и тук важи правилото за мястото – мивката трябва да си пасне точно на мястото, което искате, иначе ще ви заема прекалено голямо място в банята. Когато отидете да я купувате може да си измиете въображаемо ръцете в нея. Така ще прецените да тя е достатъчно широка или дълбока, в зависимост от вашите нужди.

Ако пък ще сменяте бойлер, а нямате много място, помислете за поставянето на хоризонтален бойлер, който да се сложи високо на някоя от стените. Така пестите значително място, което е изключително ценно при малките бани.

Още идеи как да промените банята си, без голямо къртене, вижте в следващата ни галерия. А докато ремонтираш банята, не забравяй да снимаш! Защото докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра "РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ".


1
Напиши коментар Коментари
1
3
 
0
 
! Отговори
... преди 5 дни
trudno se obzavejda vsi4ko koeto ni e nujno za da e komfortno ,