Ще ремонтираме? Да не забравим и стаята на ученика

"Месец на ремонтите" ви дава няколко свежи идеи
25 юли 2017 11:45, Екип на Dnes.bg
4

Снимка: pinterest.com

Абсолютно логично, наред със здравото къртене и ремонт, няма как не обърнем внимание и на детската стая. И няма как да бъде иначе – децата растат бързо, в един красив есенен ден тръгват на училище и променят интересите си. Така рано или късно със сигурност ще стигнете до момент,  в който това, което са харесвали преди 2-3 години, вече може да са го надраснали. И ако са достатъчно големи, няма как да им обясните, че ремонтирате почти цялото жилище, а само тяхната стая – не.

Именно затова в Месец на ремонтите с Dnes.bg ще обърнем внимание именно на промените в детската стая. Имайте предвид, че пространството, което децата изпълват у дома е от значение и поради една проста причина - там те се развиват физически и емоционално. Придобиват и усъвършенстват умения, които ще им помогнат да се изградят като пълноценни личности в живота. Ако стаята им е пригодена практично, безопасно и не на последно място стилно и комфортно, те ще имат най-добрият старт за своето правилно развитие.

Разбира се, най-важното е да се консултирате с вашия наследник как си мечтае да изглежда стаята му. Важно е да чуете неговото мнение и да се опитате да му обясните какво може от желанията му да стане реалност и какво не. В крайна сметка тази стая е "крепостта" на вашето дете – там играе, пише домашни, учи уроци или се среща с приятели. Там прекарва най-дълго време от престоя си в къщи и трябва да се чувства комфортно.

При освежаването на детската стая не се ограничавайте само до класическите и втръснали до болка клишета, че стаята трябва да е задължително синя, ако детето е момче, и розова – ако то е момиче. Може би детето ми харесва друг цвят и в това няма нищо лошо. И все пак, ако взаимно държите на розовото или синьото,  не пречи да заложите на някой от тези цветове, но добавете и още нещо. Ако детето е още малко може да се ориентирате към повече анимирани неща в стаята или рисунки на любими герои. Ако не ви се рисуват стените с подобни неща, може просто да заложите на подобни чаршафи или завеси, които след година-две просто да смените с нови и различни.

Ако детето ви е ученик в долните класове съчетайте изгледа на стаята му спрямо интересите му в учебния материал. Ако се интересува от астрономия например, подсилете този интерес с подходящ изглед на стаята. Ако се интересува или тренира някакъв спорт – насочете се към тази посока. Задължително обаче му поставете малка библиотека, където то да слага и подрежда любимите си книжки – така ще стимулирате любовта му към четенето, а това е от изключителна важност.

При гимназист трябва да заложите на по-свеж изглед на стаята. И тук обсъждането на ремонта в стаята е просто задължителен с детето ви. Имайте предвид, че в този период вашите деца вече започват да си канят и гости, а един изглед на стаята не по техния вкус ще ги кара да се срамуват от стаята си и да се чувстват неприятно в нея. А това ще доведе и до момента, в който може да им стане неприятно да си стоят в къщи. Затова ако сте в този период организирайте стаята изцяло по вкуса на децата. Уверете се обаче, че дизайнът на стаята е приспособен към нуждите на вашето дете и оставете достатъчно пространство в стаята, за да може наследникът ви да се движи свободно в нея.

Ако са почитатели на плакатите, или просто искат да си закачат разни неща по стените, може да сложите стенен корк поне на едната стена. Така ще си спестите неприятностите от дупки по стените или остатъци от тиксо или лепило по вратите. И все пак, всичко е във вашите ръце.

В Месец на ремонтите ще ви покажем и някои идеи как може да изглежда стаята на вашето дете.  А докато ремонтирате не забравяйте да ни изпращате вашите снимки, защото може да спечелите някоя от страхотните ни награди.

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Докато се забавлявате с ремонтни дейности, не пропускайте и шанса си за награда от нашата игра РАЗКЪРТИ И СПЕЧЕЛИ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти нищо не ми хареса. Най-зле са местата за учене, за четене. Както сте ги забили към стената, си е ужас. Първо, няма нужната светлина, второ, перспективата на погледа е мизерна. Отделно, че масите са прекалено малки....
3
0
 
5
 
! Отговори
Ч преди 6 години
Не препоръчвам, мясотото за игра и отдих, да е същото като мястото за учене. Когато бях на 9-10 години, имах огромен проблем с концентрацията, прри положение, че всичките ми играчки и плейстейшана бяха в стаята. Баща ми тогава, ги постави в друга стая, за да мога да уча спокойно. Но тогава не можех да уча спокойно. Общо взето, проблема бе, че асоциирах стаята си със спкойствие и игра. Започнах да уча на бюрото на татко и нещата се оправиха. Ако го превърнете на игрална площадка, няма да се учи.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В миналото ако имаш такава стая, учителите ти пробутваха безпризорни и бедни деца.За кратко време всичкото имущество разграбваха и претършуваха.
1
1
 
8
 
! Отговори
Панеляк преди 6 години
Много се кефя когато по разни бг сайтове копират снимки с дизайн на жилища от щатите с по 3 декара стаи и тавани от по 4м. Поне като слагате снимки постарайте се да са съобразени с европейските размери на жилища, защото иначе тия драсканици са безполезни.