ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка

Борисов няма основание да подава оставка, заяви политологът Петър Чолаков
Обновена: 26 авг 2019 11:49 | 26 авг 2019 11:36,
246
ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция, битката за София – тежка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм сигурен, че на втори тур, какъвто се очертава между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, г-жа Фандъкова ще загуби. Някои хора ще отидат да гласуват за нея без тя да им е фаворит. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков по повод предстоящите през есента местни избори.

Очаква се "битката за София" да бъде най-оспорвана, особено ако в нея се включат сегашният кмет на Столицата Йорданка Фандъкво и омбудсманът Мая Манолова. Изследване от преди две седмици даде предимство на бившата червена депутатка от почти 5%.

Още по темата

Според Чолаков, въпреки високия си рейтинг, Манолова е "особен кандидат", защото на всички било ясно, че тя стана омбудсман "под благосклонния поглед на Бойко Борисов и партия ГЕРБ".

Иначе експертът смята, че правителството е стабилно и страната не е изправена пред възможността за поредни предсточни парламентарни избори.

"Борисов няма основание да подава оставка. ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция от началото на третия си мандат. Най-малко вероятни към днешна дата изглеждат предсрочни парламентарни избори", категоричен е той.

Чолаков коментира и предстоящия избор на главен прокурор и то дни преди местните избори.

"Темата за главния прокурор, за предопределения избор на г-н Иван Гешев ще бъде използвана от опозицията. Не знам доколко тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тема, която не афектира българските граждани", убеден е политологът.

Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев.

"Виждате, че започват да се създават сериозни настроения в обществото и не изключвам президентът да се намеси", заяви Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
0
 
! Отговори
aa1830 преди 4 години
Радев е такъв пробив наистина .....
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е след толкова кр..адене в каква кондиция да са? Всички лостове са в техните ръце, само президенството не е, но оттам не раздават парите и режат лентичкитеСкоро пътувах в еднс държава с такси и шофьорът ми каза за техните политици, знаем че крад..ат но да оставят нещо и за нас, в бг всичко отива за малка групичка около вожда...
217
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъжно и страшно!
216
5
 
13
 
! Отговори
Гатанка преди 4 години
*** и нагла плешива крадлива кратуна !Що е то?
215
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя ни закопа като мексикански наркокартел конкуренти.
214
5
 
23
 
! Отговори
Какво преди 4 години
Кондицията на ГЕРБ е само в тяхното въображение и джобове.
213
3
 
10
 
! Отговори
Бок лу ... преди 4 години
Чолаков ДГД!
212
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой плаща манджата на петърчо чолаков ?
211
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лидер на тиквенска българия,национален предател и слуга-преточвач на пари от българскиябюджет в американския. Дестинация-- централен затвор.
210
5
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Най вероятно скоро ще бъде номиниран за Нобелова награда за мир...
209
0
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
А за юпитата нещо да кажеш...
208
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАИменно ТЕ -КОМУНИСТИТЕ и от първият *** на бившата БКП -БСП и тези от вторият *** -Герб знаят как стават далаверите ,вече 30 г. се нагледахме на лакомията им !
207
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се питаме вече защо дълбаем дъното ,защо тук жизненият стандарт е най-нисък ,защо младите бягат защото правителството сякаш е събрано само от некадърници и наглеци.! Там не си ли в далаверата си аут....Затова сме първи по корупция ! Борисов всеки който е накарал да си подаде оставката за да се укроти общественият натиск после го назначава на още по платен държ. пост !Това не са ли зависимости ,защо някой ,който е създал общ. скандал после толкова се грижи бат Бойко за него ? Без нищо ли ?
206
18
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
БСП имат само един основен аргумент за прословутите кражби на ГЕРБ... - този, че съдят по себе си...
205
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В последните няколко дни финансовият корифей на държавата Владислав Горанов си позволи открити подигравки с данъкоплатците. Не че някога е изпитвал срам от демонстрацията на пълна безотговорност, но този път надмина себе си. По думите му НАП имала достатъчно пари да си плати глобата, наложена й заради грандиозния гаф с теча на личните данни. Та същата тая глоба НАП щяла да плати от собствения си бюджет, дори нямало да се намаляват заплати и бонуси.Да оставим настрана абсурда, който ни разиграват с врътката една държавна структура да санкционира друга. Органът, който събира парите в държа
204
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
магистрала Струма, пътят край Своге, Графаколко са.колко жертви на ПТП са заради некадърно направения път? Заради липса на мантинели или некачествени такива?Парите от обществените поръчки са залети с кръв. С кръвта на народа, на жертвите, на българите. Спите ли спокойно, управляващи? Не ви ли преследват насън жертвите на мафиотското ви управление. Тези, които притиснахте, които получиха инфаркти, загиналите заради това, че вие сте сложили подпис за приемане на обект, който е опасен?Не сте ли гузни, че за да вземете комисионна, парите ги влагате в инженеринг и строителство, докато
203
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докъде ще ги докара алчността? Комисионните при обществените поръчки отдавна минаха 30 % и стигат до 50 и дори 80 % от стойността. Поръчките се печелят само от наши хора фирми с подставени лица, близки до управляващите, така че да въртят парите помежду си. Всъщност парите са наши и на европейските данъкоплатци.Почти няма качествено изпълнена обществена поръчка в строителството. Некадърност, некомпетентност, некачествени материали, некадърни работници, липса на контрол /Ало, Банов, оттече в историята, той бил невинен, но Ларгото си е потрошено/. Кръстовището във Варна, магистрала Струм
202
5
 
17
 
! Отговори
Даааа преди 4 години
В най-добрата си кондиция за крадене. Натрупаха богат опит за 10 години. Но след като има такъв народ, който им дава такава възможност.......
201
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРЪВТА ПО ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИДнес става една година, откакто двадесет души загинаха край Своге. Делото дори не е започнало. Защото жертвите са обикновени български граждани. Не са звезди, не са политици, не са местни феодали. Никой освен близките им не се интересува какво се случва.Никой ясно не казва дали пътят е бил в изправност и дали той не е причината за катастрофата. Излязоха доста становища, обикновено смотолевени от официалните лица, че имало проблем. Но никой не пое отговорността.
200
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало ВаньоМишо Бирата и съпругата муДанъчния-Мерцедес с инспектораЦецко ЦецковЦецка ЦачкаваИсето ФедусяПацо Тавана...Всички брутално ритани и отлитащи кой по рано кой денс кой утре