Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП

Кандидат-кметицата описа идеите си за столицата
24 сеп 2019 12:12,
128
Манолова: Битката за София не е между ГЕРБ и БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова много искат да представят битката за София като битка между ГЕРБ и БСП. Няма да им се получи, заяви кандитът за кмет на София Мая манолова във връзка с предстоящите местни избори.

Манолова описа идеите си за столицата, като за основен приоритет посочи включването на гражданите в управлението на града.

Още по темата

„Пълна дигитализация на Столична община и всеки един разход в реално време да може да бъде проследен от столичани. Пълна публичност на всички сключени договори, всички обществени поръчки да бъдат електронизирани, като бъдат качени на блокчейн платформа“, посочи кандидат-кметицата пред БНТ.

Тя коментира поетия от нея ангажимент за въвеждане на електронни референдуми, базирани на блокчейн технология, като даде за пример с референдум дали столичани са съгласни за изграждане на инсталация за обработката на боклука след неговото горене.

Друг приоритет в програмата си Манолова посочи изграждането на детски ясли и градини.

„Крайно време е децата на София да имат място в детските ясли и градини. Терените, отредени за детски градини, които са частна собственост, трябва да бъдат отчуждени. Има такива терени, при една ясна воля, решения могат да се намерят“ посочи тя.

Манолова се обяви категорично против сгъстяването на строителството в София. Тя предлага развитие на столицата на север с изграждане, по думите й, на софийски "Бевърли хилс", така че младите хора от средната класа да се сдобият със свой дом.

Кандидата за кмет на София коментира и темата с финансирането на нейната предизборна кампания.

Кампанията ми се финансира от граждани. По никакъв начин партийни централи, корпорации и фирми не се включват във финансирането. Аз съм гражданска кандидатура, издигната от инициативен комитет. От 4 години съм безпартийна и влизам в тази кампания като независим кандидат. Нека не забравяме, че в партиите също членуват граждани и аз не ги деля на леви и десни“, обясни тя.

По думите й това, което обединява партиите от ляво и от дясно, гражданите, неправителствените организации, е желанието и волята да променим модела, по който се управлява столицата.

„Ръководството на ГЕРБ в лицето на Борисов и Фандъкова, която е вторият човек в партията, много искат да представят битката за София като битка между ГЕРБ и БСП. Използвам случая да им кажа - няма да ви се получи“, коментира Манолова.

Тя заяви, че се упражнява натиск върху хора от екипа й, получавани са заплахи.

„Ще минат изборите и ще извадя всичко за натиска. Това управление е модел на страха, модел в който свалят журналисти от ефир, арестуват фоторепортери. Благодаря на хората от екипа ми, които устояха, които имат гръбнак, смелост“, допълни Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: БСПМая МаноловаГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайният резултат ще е еднакъв за всички нас..
96
0
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Мая Костинбродская е позор за България.
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София иска мафията и я получава , за сметка на България ! Но всичко има край , без икономика , без население,държавата загива !Все по силно е разделението на столица и провинция !Герб е вашата партия но България не е само София !
94
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вятъра се обръща , ще издуха *** !
93
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В оня курник на позитано 20 съвсем кукондясоха
92
1
 
1
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 години
Позорната Екзекуцияна Мая в София няма как да се нарече битка
91
2
 
7
 
! Отговори
lll преди 4 години
Тая е ку-ку.
90
7
 
8
 
! Отговори
ЧервенРак преди 4 години
Хората умират от рак- защото имунната им система не може да разпознае раковите клетки като вредни и да ги ликвидира.Един народ и държавата му загиват когато не може да разпознава миикриращите комунисти пълзящи към власт.Няма роля и сценка която да не могат да изиграят само и само да се доберат до властта.После няма пускане- помните ли колко време Виденов стоеше на амбразурата- до 5$ заплата,а Орешаря!Пак ли искате да обграждаме комунисти в парламента.Мая е втората брънка от плана на червените!
89
10
 
8
 
! Отговори
БойДоПосиняване преди 4 години
Бла,бла,бла ..рече бясната червена кy4ka, учила в Москва. Кyрлела изглежда като безпартийна в сравнение тази, която се гордеела, че е 5-то поколение комунист. 5 сини шyта в ГЗ ще получи това червено ликке!
88
8
 
11
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Може да стане кмет на родното си село само. И то ако побърза да не изпусне регистрацията. Мдааа
87
4
 
7
 
! Отговори
До ГербАктивисти преди 4 години
Колкото и да се пънете хората знаят истината и я виждат всеки ден.Заработете, поспете, и гледайте общинатите и държ служители да гласуват задължително, щото сте я втасали. У з рахте се !
86
2
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Заплататаа, заплатата . Там е заровено кучето.
85
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
битката е между комунисти и техния въображаем враг, наречен класов...
84
8
 
12
 
! Отговори
Валери преди 4 години
Към Ралица. Ама те червените бок.луци само това могат. Да плюят, да манипулират, да казват на бялото черно и като се докопат до власт о.ират всичко. Доказано от историята.
83
7
 
16
 
! Отговори
akud преди 4 години
манилова ТОВА е последната битка между ГЕРБ vs БСП. защо? защото след предстоящата ТИ загуба. *** и целия комунизъм загива и отива някъде в забвение. където му е мястото *** фашизма и комунизма
82
6
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
обиколи всички телевизии. Ама нали кампанията започва на 27 септември, как така. Тя май не се усеща, че ще пресоли манджата с тези обиколки. И вече е омръзнала и досадила с празните си приказки и червени клишета.
81
6
 
14
 
! Отговори
Ралица преди 4 години
Тя щото като стане кмет и всичко ще управи,ще цъфнем и вържем,глупости.Поне да беше признала какво е направено и какво иска още да се направи,а не да черни.
80
2
 
6
 
! Отговори
567-0 преди 4 години
Да бе да,не е ама е,само че вашата игра ни е ясна,пак тарикатлъци и мюшингии,аман вече. .Задкулисно и завоалирано за заблуда на по простичкия електорат,знаем ги тия,много сте алчни ,много.
79
3
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 4 години
Кога Станишев е бил кмет на София?*** ги караха в Перник при Кмет Борисов.
78
11
 
14
 
! Отговори
ист преди 4 години
Тази сутрин Манолова по канал 1 не даде възможност на водещата да зададе неудобен въпрос. Като робот програмиран да изговори двадесет изречения обединени в едно, говори какво не е направено,и не каза нищо какво и как ще направи нещо , което вече е направено. Толкова е далече от проблемите на София, сякаш говореше за проблемите на Перник.