Манолова отсече: Тротоарите са изпитание за столичани

Те са в безобразно състояние, категорична е кандидат-кметицата
9 окт 2019 15:00,
59
Манолова отсече: Тротоарите са изпитание за столичани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В "Манастирски ливади" няма тротоари. Те са пълни с автомобили вместо с пешеходци, а там, където има тротоари, те са в безобразно състояние. Така, за съжаление, не е само в "Манастирски ливади", така е в целия град. Те са изпитание за столичани". Това каза при среща с майки с детски колички в кв. "Манастирки ливади" кандидатът за кмет на столицата Мая Манолова и ги увери, че това ще се промени в нейния мандат като кмет, стана ясно от пресъобщение до медиите.

Още по темата

Манолова била позитивна, а кампанията мръсна и то от рано!

"В предизборната си програма съм заложила на четиригодишна програма за възстановяване, ремонт и изграждане на тротоари, които са част от средата за пешеходци. Залагаме и на по-добро улично озеленяване и осветления, така че средата да е естетична и безопасна за гражданите, на по-добра проходимост в центъра на града и в кварталите, на свързаност между отделните зони, на достатъчен брой пешеходни пътеки, които да са обозначени с качествена маркировка, на реконструкция на подлезите на града в съответствие с европейските норми", каза още Манолова.

Тя бе категорична, че средата трябва да е по-достъпна за хората с увреждания и за майките с колички.

По думите на Манолова пътната безопасност в столицата е пред скоби. "Вчера бях в "Подуяне" където пред 95-то училище се е случил инцидент точно на първия учебен ден заради недобра маркировка, заради недобре обмислено действие на светофарите, така че там също има проблеми с безопасността на децата, с маркировката и тротоарите и децата ежедневно са изложени на риск", подчерта още тя.

Според Манолова е подобна ситуацията около много други училища и детски градини в столицата, а като решение тя посочи следните мерки - пътна маркировка, която да осигурява пешеходна безопасност и безопасност на движението по улиците, особено в районите с много деца, ефективно и интелигентно управление на светофарите, така че да осигуряват безопасност при преминаването, достатъчно тротоари около местата, които се посещават от деца - училища, детски градини, спортни зали, паркове, площадки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
33
 
! Отговори
Никога Костинбродска преди 4 години
Мая Манолова погази закона за изборите като излъга цяла България с абсолютно измислената афера Костинброд, което съда доказа след това. Не сме забравили.
53
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
леле мале колко е грозна
52
1
 
35
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Амнезия ,алцхаймер гарниран с деменция - това ли е цената ,която трябва да плати всеки отровен от БСП пропагандата . Баста , помним всичко , не се опитвайте да промивате мозъци , достатъчно е , че вашите са промити , власт за вас никога !!!!
51
1
 
36
 
! Отговори
Малка подробност: преди 4 години
КРИТИКАРИТЕ ОТ ПОЗИТАНО-20, ИЗОБЩО НЕ СА ПО РАБОТАТА.ТЕ СА САМО ПО "ВЕЛИКИТЕ ПРИКАЗКИ" И ОБИРАНЕТО НА ПАРСАТА ОТ БАНКИТЕ.ДОЙДАТ ЛИ НА ВЛАСТ---"КРУША КРИЙ", ЗА ПАРИТЕ НА НАРОДА!!СПРАВКА:/3-ТЕ ФАЛИТА НА БЪЛГАРИЯ/
50
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсете си платени гаражи.Ще забраняват гарирането пред дома ви.
49
2
 
35
 
! Отговори
Абе, еййй... преди 4 години
Ако Манолова стане кмет, ще трябва да гарираме в Люлин или Младост,. иначе ще ни глобяват ако сме на тротоара по 500-лв.
48
4
 
33
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
София е пълен батак. От красива и зелена столица през 80те се превърна в един миризлив коптop:( ей, и спрете вече с тия кореняци и незнам си какви, щото всички сме за малко на тая земя и както сме дошли голи и боси - така и ще си тръгнем. Нищичко няма да отнесем с нас.. Няма никакво значение кой къде се бил родил, защото това по никакъв начин не го прави по-добър или по-лош от всеки друг..
47
4
 
31
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
След 2000 години, незнам си колко години кмет на гр. София, "тази откри отново" числото "Пи 3.14" за тротоарите, и тая ми била учителка(да ама не)!
46
4
 
40
 
! Отговори
Dinosaurus преди 4 години
Че на "тълпата" трябват ли и тротоари? Белия автобус не можа да се изтегли от пред НС по площада! А братя Галеви са по арабския свят... с парите си. Не оставиха на Майчето, сега ние трябва да и финансираме "положителните" амбиции. И защо смята, че като кмет ще е по-добра, отколкото като омбудсман или депутат? Да си кмет означава да правиш, не да приказваш, има огромна разлика! И Пеевски няма да и помогне... ура за Мая
45
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засега само Мая Манолова има някаква смислена визия за София. Фандъкова продължава с лъжите колко много била направила и как разбирала проблемите на София, но от самоковска *** повече не може да се очаква.
44
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НА ГЕРБ ТРОТОАРИ НЕ ИМ ТРЯБВАТ ТЕ ПО ЗЕМЯТА НЕ ХОДЯТ
43
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая чак сега ли ги видя?
42
2
 
37
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Изобщо не си наясно. Панелките решаваха частично жилищната криза в София, която я има от приблизително 130 години, т.е. малко след Освобождението от турско робство. В панелките живееха хора всякакви, вкл. и аз съм живял въпреки че съм роден до площад Славейков. В блока ми имаше още хора родени в най-централната част на София. Колкото до Лозенец, това беше извън София преди години, точно както и Дружба.
41
5
 
35
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Честно ,Иванчева ми става все по симпатична.
40
7
 
36
 
! Отговори
до 34 преди 4 години
Случайно живях в центъра на София до 28 години. Щото съм кореняк софиянец. Не ми ги пробутвай тия за великите кореняци какви били пичове. Толкова са отвратителни и като манталитет и изпълнени със злоба. Айде стига се величахте. Живях на Петте кьошета и сега даже не ми се минава оттам, като се сетя какви бок.луци бяха.
39
3
 
40
 
! Отговори
М. МАНОЛОВА: преди 4 години
Никакво паркиране по Тротоарите.САМО НА ПАРКИНГИ В СОФИЯ. СОФИАНЦИ ЩЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА ПАРКИРАНЕ!!!!!
38
9
 
40
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Паркиращите по тротоарите дали ще гласуват за червената вещица?4-годишната програма за ремонт на тротоарите я разбирам, но пък така изниква следващия проблем - къде да паркират аджаба хората? Нещо за паркинги казва ли се в програмата на ММ или софийските шофьори кучета ги яли, да се спасяват!На това му се вика популизъм - решаваш един проблем като създаваш друг и накрая очакваш да ти ръкопляскат. Браво, Манолова!
37
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нова зелена зона ли се води озеленяване?
36
0
 
39
 
! Отговори
до 32 преди 4 години
Говориш глупости. Почти всички комплекси в полите на Витоша са построени от инвеститори с кредити. Аз лично имам вила в Симеоново от баба ми, както и всичките ми съседи. Живея в центъра на София- всеки съсед има вила в тези квартали от сума години. Знаеш ли колко пъти инвеститори са ми предлагали да строят на мястото ми. Изсмивам им се в лицето. Разбира се, има алчни хора, които си дават няколко съседни парцела и хоп- ето ти нагъчкани една до друга редови къщи.
35
2
 
37
 
! Отговори
МАНОЛОВА КАЗА: преди 4 години
"ЩЕ МАХАМ КОЛИТЕ ОТ ТРОТОАРИТЕ В СОФИЯ!!!!!!"НА ТРОТОАРИТЕ НЯМА ВЕЧЕ ДА СЕ ГАРИРА!!КОЙТО ГАРИРА НА ТРОТОАР-500лв.ГЛОБА!!!!