Каква е разликата между Фандъкова и Манолова?

Процентът се увеличава
23 окт 2019 23:00, Нели Христова
104
Каква е разликата между Фандъкова и Манолова?
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Последното ни проучване, проведено с преки лични интервюта сред над 1 000 души, показва спад с около 1-2% в резултата на Йорданка Фандъкова и около 6% в резултата на Мая Манолова. Това увеличаване на разликата се дължи на вглеждане и в по-непопулярните кандидати". Това каза социологът Юлий Павлов в студиото Bulgaria ON AIR.

Според него 85% от гласовете за Мая Манолова идват от избиратели на БСП.
Голяма ми се вижда разликата между двете. Различните социологически агенции хващат различни тенденции. Сигурно е, че ще има балотаж. Как ще завърши той - зависи много от поведението на градската десница", сподели политологът доц. Иво Инджов.

По думите на Юлий Павлов резултатът на Манолова намалява и заради ефекта на кампанията.

"Г-жа Фандъкова показва своята компететност в кампанията си, а Манолова залага повече на политическа кампания. Избирателите на БСП са силно мобилизирани и съставят основното ядро на избирателите на Манолова. Десните избиратели ще решат избора на балотажа. На първи тур разликата между двете не може да е под 6%, така ще е и на втория тур", коментира още той.

Иво Инджов заяви, че Манолова няма ясен профил в тази кампания.

"В хода на кампанията на Манолова нещата се сведоха само до сблъсъци. Основният опонент на Фандъкова се оказва Борис Бонев. Не се получи истински политически дебат. Експлицитното разграничаване, че няма ляво и дясно, показва, че не са научени уроците. БСП ще загуби изборите в много областни центрове", каза още доц. Инджов.

Според него хората вече са примирени с проблемите.

"Органът, който реално управлява една община, е Общинският съвет. Взаимодействието е много важно. Ако кметът и Общинският съвет са опозиция, това ще е по-трудно", обясни Юлий Павлов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До София не забравяй...*** *** на ГЕРБ пЕЕВСКИ НИКОГА НЕ Е БИЛ МИНИСТЪР НА мвр. а СЕГА САЙТОВЕТЕ НА ПЕЕВСКИ ХВАЛЯТ ВАС И ДА АГИТИРАШ СРЕЩУ ПЕЕВСКИ Е ВСЕ ЕДНО ДА АГИТИРАШ СРЕЩУ СИКАДЖИЙСКАТА ВИ КМЕТИЦА ФАНДЪКОВА С КОРУМПИРАНИЯ И ЕКИП ОТ СЛЕДСТВЕНИ
87
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе аз чувам че хората си говорят как ще изберат Манолова. Защото им е писнало от крадливото управление на ГЕРБ нужна е промяна, защото се самозабравиха вече. Нали сега в бус лентите няма коли защо градския транспорт пак пълзи без задръстване с 20 километра в час - ами за да пестят от шофьори фирмите на ГЕРБ. Долу властта на строителната мафия от вакли агънца
86
6
 
2
 
! Отговори
да преди 4 години
може ли цялата възможна власт в страната да се стовари върху Манолова и то изцябо от страх, че хората ще получат друга опция, ще получат светлина за промяна и развитие. Затова е именно тоталната истерия на десницата и властта, за да сплаши хората, че нищо не могат да променят, да се примирят, да преклонят главица, защото всички зависят от Фандъкова и ГЕРБ. Има възраждане на страха в хората, а не спад на подкрепата за Мая. Хората се страхуват от юмрука на десния реваншизъм.
85
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Може биги е срам ... А и още нещо - За кого трбяваше да гласуват, на предните избори и на по-предните, ако не е тайна.
84
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Няма нищо по-страшно от бивши комунисти, и то лапачи, членували в БКП заради облаги, а не по идейни съображения."Няма един член на БКП на горно ниво, които да не беше такъв.
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете веСник Пик, да пусне голи снимки отпреди 10 години, на жена с приятеля й, а после "обществото" да "накаже" сегашния й годеник. Мдаааам! Овце и половина ... напълно залсужено стригане. Мазел тол ...
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината ще ни направи свободни! Няма нужда да лъжеш, за да спечелиш, ако правдата е на твоя страна. Фандъкова е В ОТПУСК!Вярно е, че Борисов не е, и агитира за държавна сметка...
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма нищо по-страшно от бивши комунисти, и то лапачи, членували в БКП заради облаги, а не по идейни съображения. Наричат се ренегати. Предатели, отстъпници от идеята! Те са готови фашизма да възродят, народа си да унищожат, само и само да спрат да ги подозират ... в справедливост и човеколюбие, което никога не са изповядвали. Изумително е невежеството ни - в най-бедната страна, най-много десни партии.
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
баламосват простия народ, а после започват голямото плюскане. Гроб преяжда, а Бсп изпосталяха. *** всичко изяжда...
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Горд българин
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Горд българин
77
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха-ха! По-неуправляема от Иванчева няма - доказано е! Ако това е критерият! С един програждански настроен общински съвет и с Иванчева - софиянци могат и да подишат чист въздух.
76
10
 
4
 
! Отговори
Мариана преди 4 години
До БългаринДраги ми господине, че сега кой управлява? Отново комунисти, бивши, разбира се. Няма никаква разлика. Всички нароили се партии, произлязоха от БКП. Не знам, този народ наистина ли не схваща прости истини. Герб е комунистическа партия. 80% от членовете и са бивши комунисти.
75
11
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
фандъкова е изп директор на герб и борисов а мая е неуправляема аз ще гласувамза мая по конкретен повод новия строеж до блок 204 в люлин иначе съм отнегласуващите
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разликата е съществена. Зад Фандъкова стоят материалните интереси на реални хора и техните семейства - добре платената държавна и общинска администрация, ползвателите на обществени поръчки и т.н. Те са сигурните гласоподаватели, знаят какво ще загубят и това ги мотивира да участват. Манолова води неубедителна кампания, за съжаление много смятат, че е другото лице на Фандъкова и съвсем вероятно е да не стигне дори до балотаж. На моменти дори изглежда, че е назначена да обере отрицателния вот.
73
15
 
16
 
! Отговори
Мая лъже и маже преди 4 години
И какво се оказа сега Мая Манолова сама си лепила неразлепваемите стикери за да обвинят конкурентите и(има снимки за това в лявото вестниче 19 минути). Лъжлата си е лъжла - като се започне от Костинбродската и лъжа, та и досега. Кръвта вода не става - бивш комунист няма...
72
15
 
17
 
! Отговори
София не забравяй... преди 4 години
Софиянци не забравяйте, че Мая Галева(Костинбродска) гласува за избора на Пеевски за министър на МВР по време на правителството на Орешарски и след това плюеше и злобно обиждаше цяла година справедливите протести на софиянци срещу комунистическата мафия. Самото кандидатиране на тази семпла провинциална комунистка за кмет на София е голямо нахалство и обида за софиянци. Да я накажем и отстраним от политиката завинаги още на първи тур !
71
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова защо не е в отпуск, а ходи на предизборни мероприятия в работното си време?
70
11
 
11
 
! Отговори
Joko преди 4 години
За кмает на София ТРЯБВА МЪЖ. Женорята да си гледат къщие и децата, че нацията ни изпростя и оредя.
69
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези пари, които ГЕРБ ги открадна покрай управлението на София, сега София можеше да бъде по-добър град за живеене от Виена.