Фандъкова: Продължаваме изграждането на бул. "Филип Кутев" в "Лозенец"

Вече текат отчуждителните процедури
Спонсорирано съдържание | Обновена: 25 окт 2019 23:29 | 24 окт 2019 09:04, Камелия Цветанова
Фандъкова: Продължаваме изграждането на бул. "Филип Кутев" в "Лозенец"
Снимка: ГЕРБ

"Завършването на бул. "Филип Кутев" от бул. "Черни връх" до бул. "Симеоновско шосе" е ключово за облекчаване на трафика. Продължаваме и разширението на бул. "Тодор Каблешков". И двата булеварда са част от вътрешния ринг на града, като голямата цел е да изградим връзка между бул. "Цар Борис III" и "Симеоновско шосе". В момента текат отчуждителни процедури и се проектират и двата обекта". Това каза Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет на София на среща с граждани в район "Лозенец", на която присъства и кандидатът за кмет на района Любомир Дреков.

"За по-добрата връзка на кв. "Витоша ВЕЦ Симеоново" с центъра и метрото предвиждаме  обособено трамвайно трасе от Семинарията до Зоопарка. Това е проект, за който работим заедно с досегашния кмет и Любомир Дреков и гражданите от квартала", каза още Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че вече е подготвена маршрутната схема за довеждащ транспорт, който ще подобри свързаността с градски транспорт на "Витоша ВЕЦ Симеоново".

В момента текат и процедурите за закупуване на малки електробуси, които могат да минават по кварталните улици. 

Довеждащ транспорт от кварталите до метрото е един от новите проекти в програмата на Фандъкова, който може да стартира от следващата година. 


Още от
Спонсорирано съдържание