Защо мъжете предпочитат съпругата пред любовницата?

Вижте отговорите
7 ное 2008 12:36,
73
Защо мъжете предпочитат съпругата пред любовницата?
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

Въпросът е за вечния триъгълник - мъж-съпруга-любовница.

Неизчерпаема тема за филми, романи и учебни пособия от типа: "Как да отмъкнем любимия от жена му" или "Как да опазим мъжа си от младата кучка".

Векове наред жените от двете страни на барикадата се измъчват от едни и същи въпроси.

Съперниците са готови на какво ли не, за да спечелят сърцето на избраника си. Но мъжете, на които се пада правото на избор в тази игра, рядко се ръководят от чувствата си.

Още от малки майките учат дъщерите си: "Внимавай да не се забъркаш с женен: само ще старадаш, а с жена му няма да успееш да го разделиш".

В обществото връзката с женен мъж предизвиква възмущение, но истината, че "на сърцето не можеш да заповядаш" доказва силата си.

А когато жените казват: "Обичам женен", най-важната дума е "обичам"  и надеждата, че все пак ще се разведе, умира последна.

Но със статистическите данни е трудно да се спори.

Само един от 20 мъже е готов да напусне съпругата си заради друга жена.

Бракът и любовта са различни понятия

Социолозите твърдят, че само 5% от женените мъже изоставят съпругата си заради друга.
Именно тук най-добре изпъква разликата в отношението на жените и мъжете към любовта и брака.

За дамите това са две взаимосвързани понятия, докато за мъжа думата любов се асоциира със секса и развлеченията, които не е задължително да се случват в рамките на дома.
За него бракът е бит, добре устроен бит. Ако той го задоволява, защо да се развежда?

Заради любовта?

Напълно възможно е  любовта да е "там", а битът - "тук".

Даже наистина да искат да напуснат семейството си, мъжете непрекъснато търсят повод да отложат тази важна крачка.

Да се позабавляваш навън и да се върнеш вкъщи, е едно, но да се разведеш без право на реабилитация е съвсем друго.

Понякога и бременността на любовницата не е достатъчно силна причина за Него, показва практиката. При това той добросъвестно може да изпълнява бащинския си дълг: да вижда детето и да го осигурява финансово.

Домашната супа е по-сладка от любовта

В рамките на първата година след раздялата със съпругата 70% от мъжете напускат любовницата си и се връщат вкъщи.

Това е така, тъй като силният пол се страхува от резки битови промени. Когато страстите поутихнат, мъжът започва да тъгува за дома си.

Колкото и да се старае, втората жена няма да може да му осигури същите битови условия, към които той вече е привикнал. Той може да тръби навсякъде, че жена му е истеричка, ужасна готвачка и не може да чисти, но въпреки това да е привързан към нея.

Навикът има невероятна власт над мъжете и често е по-силен от любовта.

Моята съпруга е моя собственост

Мъжете имат силно развито чувство за собственост.

Изискванията към любовницата и съпругата са съвсем различни. Ако за първата най-важното е да е красива и секси, то съпугата задължително трябва да е вярна.

Немалко са случаите, когато мъжете запазват отношението си към първата съпруга и разбирайки за нейна нова връзка, в тях се отключва вълна от чуства към нея.

Ако все пак по стечение да обстоятелствата сте попаднали в триъгълник, ето няколко насоки как да се справите със ситуацията:

Съвети към съпругите

* Според специалистите мъжът е склонен да изостави съпругата си само в случай че отношенията в семейството са се разпаднали отдавна и основателно. В този случай появата на нова жена се явява само повод да напусне семейното гнездо. Ако това не е вашият случай, то имате шанс, тъй като мъжете не са склонни към сериозни промени в живота.

* Накарайте мъжа си да прекарва повече време в семейството, за да не му остават сили за любовицата. Натовареният съпруг ще предпочете да остане с вас, все пак вече е свикнал.

* Дори ако ви е информирал за решението си да ви напусне и да заживее с другата, не правете скандали. Напротив, постарайте се да усети топлината и комфорта вкъщи, със сигурност ще бъдат оценени.

* Престорете се, че имате ухажор. Може би инстинктът му за собственост ще го накара да се върне във вашите обятия.

Съвети към любовниците
 

* Ако в продължение на една година (максимум две) вашият любим така и не се е решил да се раздели със законната си съпруга, вие завинаги ще си останете просто любовницата.

* Не вярвайте на обещания! Този, който наистина желае да промени живота си, няма да го обсъжда, а ще действа.

* Заявете му, че статусът ви на любовница не ви устройва, и прекратете срещите. Ако сте по-скъпа за него, той ще приеме условията ви. Ако пък не - решете дали имате нужда и задоволяват ли ви такива отношения.

* Не се залъгвайте, че сте щастливо изключение от правилата. Гледайте на женения любовник като на временно увлечение, докато се появи по-сериозен кандидат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Tommy преди 1 година
КАЗВАМ СЕ ТОМИ И ИСКАМ ДА РАЗКАЖА НА СВЕТА ЗА Д-Р ОГУНДЕЛЕ, СТРАХОТЕН КАСТЪР НА ЗАКЛИЯНИЯ, КОЙТО ВЪРНА ЖЕНА МИ ЗА 48 ЧАСА СЪС СИЛИТЕ СИ, ТОЗИ ЧОВЕК Е МНОГО МОЩЕН, АКО НЯКОЙ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОМОЩТА МУ, ДА СЕ СВЪРЖЕ С НЕГО В WHATSAPP ИЛИ TELEGRAM: +27638836445. ТОЙ Е МНОГО ЧЕСТЕН.
76
0
 
2
 
! Отговори
Ралф преди 6 години
До DO 50 elica който не може да яде люто се отказва от отхапаната чушка, така и за жената...
75
3
 
4
 
! Отговори
баба преди 8 години
Не е нужно любовника ти да остави съпругата си , за да продължаваш да го обичаш. Има любови ,които те карат да се жертваш и в същото време да не се чувстваш жертва. Егоистичната любов - не е любов , а зависимост. В любовта - не бива да има условия , не трябва да се правят сцени. Хората трябва да се научим да живеем за мига , за всяка секунда , а послето , то няма да закъснее. И не бива да го чакаме с нетърпение , защото всички жени знаем с какъв мъж сме се захванали и какво ни очаква.
74
2
 
5
 
! Отговори
копнеж преди 12 години
Цъпруги, запитвали ли сте се някога защо изневеряват мъжете ви?Ето изповедта на един мъж, който е избрал любовницата - sledrazdialata/raz/p3-360-0.htmlСлучайно да откривате някои от "качествата" на описаната съпруга у себе си??? Следите ли го постоянно къде е? Звъните ли му през 5 минза щяло и нещяло? Разпуснали ли сте се? Занемарили ли сте се? Нямате ли вечено време/ настроение? Вечно мрънкащи ли сте? Вечно недоволни, нали? Мъжът на съседката винаги изкарва повече?
73
3
 
2
 
! Отговори
sexy mace преди 13 години
majete vinagi imat nujda da izneverqt v kashti veche ne im haresva.nqkoi se vrashtat pri jenite si drugi se razvejdat no dori jena im da im prosti tova e chst ot jivota im i nqma da e lesno da mu vqrva.za da ne se stiga do iznevqra jenata trqbva da se griji za sebe si i da ne e samo sluginq.lubovnica shte si ostane takava i na drugo da ne se nadqva obeshtaniqta kam neq nqma da se osashtestvqt a zashto majat se vrashta pri jena si ne znam moje bi ima neshto.no lubovnici vie dokrai shte ste takiva
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредната статия в която жена, незапозната с мъжката психика се опитва да типизира и генерализира.Мъжете не се водели от чувстата си - да бе?Лелче - я помисли пак. Сигурно скоро не си виждала мъж...
71
0
 
3
 
! Отговори
james bond ?! преди 15 години
"хитро" изказване, а бащата на твоето дете кой ще е ? сама казваш че твоят баща е най-важният мъж в твоето семейство, а искаш детето ти да няма баща ?? мислете малко и за поколението все пак.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анна преди 15 години
И добре преведена.По-точно не може да се изкаже съдържанието.
69
0
 
4
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен всичко е строго индивидуално.Това което аз съм забелязала,че наистина много зависи от това каква съпруга имаш в къщи и какви са ви отношенията.Ако нещата просто не вървят и с човека до теб просто не ти е готино търсиш алтернатива.Но все пак наистина мъжете са по-смели и по склонни да имат извънбрачна връзка,но определено са по-страхливи когато нещата опрат до развод дори и понякога наистина да обичат любовниците си и с тях да се чувстват по добре.
68
0
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 15 години
Скъпи дами, ако някоя е решила да изневери и да не отстъпи на комшийката си , обадете ми се... телефона ми е .....
67
7
 
6
 
! Отговори
DO 50 elica преди 15 години
НАРОДА Е КАЗЪЛ ОТ ОТХАПАНА ЧУШКА И ПАРЯСАНА ЖЕНА БЯГАЙ ДАЛЕЧ ЗА ГИ ОСТАВВИ НЯКОЙ ЗНАЧИ Е ИМАЛ ДОБРА ПРИЧИНА:))))
66
1
 
5
 
! Отговори
преди 15 години
Браво! Много добре казано....
65
5
 
7
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
всички жени които са сьс семейни мьже са според менда не забравят че след време и те ще са на тяхното място
64
0
 
3
 
! Отговори
Rajna преди 15 години
Ili, kakto ve4ra 4uh ot edno mom4e na 22 g.,:"Neznam kakvo stava s Maria, posledno ia vidiah ve4erta, kogato stanahme gadjeta"...:))) Vijte kak inteligentno se izraziavat decata... Takiva sa mujete... No tova, 4e sa "stojerite" na braka, t.e. ne se razvejdat lesno, za razlika ot jenite, puk e tehnia plius :)
63
0
 
8
 
! Отговори
преди 15 години
Съществуват наколко вида, при които мъжкият екземпляр остава верен, докато умре, но това е в резултат на факта, че след съвкупляването женската го изяжда.
62
0
 
2
 
! Отговори
Rajna преди 15 години
Naj-mnogo tova e viarno v statiqta, pone spored men...Ina4e mi be6e mnogo interesno da 4eta komentarite...osobeno ot edin (ili niakolko) "Anonimen" :))) Haresva mi i razbiraneto na 6tastlivo omujenata (dano da e takava, za6toto i az iskam v bude6te podobno ne6to za sebe si), 4e edno semejstvo se syzdava naj-ve4e za otglejdane na decata, 4e se krepi edinstveno na uvajenieto (kato iz4eznat silnite trupki)...I drugo-po princip razsujdavam, 4e ne vsiaka izneviara e izneviara- napr. ako niama 4uvstva, tia e kratkovremenna i ne se broi. Ima i o6te ne6to, koeto iskam da spodelia- uvajavam mujete, koito ne izostaviat suprugite si i dori da imam liubovnik, ako toj ne jelae tova, niama da go iskam ot nego...Gadni sa samo mujete, koito lujat, 4e ej sega 6te se razvedat... zasega tova e ot men.
61
0
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 15 години
много са ти *** седмичните вицове-има толкова мухльовчи дето са "мъже" само когато не ги познават.Кой те знае и тебе що за "шофьор" си от тия дето не знаят кой е знак номер 35 или не им трябва
60
3
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Жената търси сигурност според интелектуалното си ниво. По-нахитрелите търсят паралии, а по-първичните - мъжкар побойник. Извод - един мъж трябава да е умерено гаден и постоянно манипулативен към жена си, ако иска тя да го обича. Ако ще и против волята си, трябва да бъде гаден за да го уважават. Тези мъже които искат романтика, първо трябва да избият романтиката от главите си. Така е за съжаление...
59
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Ролята на мъжът от памтивека е да създава сигурност, затова обича сигурните жени, тоест жена си. Един мъж се чувства виновен, ако изневери на жена си...Ролята на жената от памтивека е да се стреми към сигурност и затова живее с мъжа си, но се стреми към любовниците си. Една жена чувства мъжът си за виновен, ако му изневери - нещо повече, за нея изневярата е висша форма на романтика. Затова си падат по любовни филми и сапунки, а мъжете си наричат *** разбиш'ли и дебелокожи свиньи...
58
0
 
3
 
! Отговори
прокурор преди 15 години
прокурор се хвали на колега-чукам една следователка като за последно-след 3 месеца тя му е съпруга - естествено заради връзките му - по истински сллучай