По-старият мъж вреден за здравето. По-младият също

Ако иска да живеее дълго, жената трябва да се омъжи за връстник
22 юли 2010 11:02,
74

Майкъл Дъглас и 25 години по-младата му съпруга Катрин Зита-Джоунс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

Бракът винаги носи по-големи предимства на мъжете, отколкото на жените, особено когато искат да доживеят дълбоки старини. Това вече е доказано и научно.

Колкото по-млада е жената от съпруга си, толкова по-дълго живее той, показва изследване на германския институт „Макс-Планк“.

Вероятността един мъж да си отиде млад намалява с 11%, ако съпругата му е седем до девет години по-млада от него, в сравнение с брак с връстница.

Ако обаче жената е омъжена за по-млад партньор, това не й носи полза, напротив. В случай че съпругът й е със седем до девет години по-млад, рискът да умре млада се увеличава с цели 20 процента.

За жените има само една възможност да живеят дълго – да се омъжат за връстник.

„Причините за тази връзка между продължителността на живота и възрастта на съпруга и съпругата още са неясни“, обяснява Свен Дрефал от екипа, провел изследването.

Едно от обясненията може да бъде, че по-младите мъже не се грижат твърде много за значително по-възрастните си съпруги, което може да доведе до съкращаване на живот.

От друга страна, жените с по-възрастни съпрузи все още трябва да се борят с упреците на обществото и затова често се превръщат в аутсайдери.

Това води до нерадостен живот, изпълнен със стрес, което пък не влияе добре на продължителността на живота. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
kesh&tango преди 13 години
kato namerite tozi partnior s koito vi e nai komfortno,v legloto,v bita,v jivota,ne se interesuvate na kolko godini e.vpro4em,pitah edin mlad priatel za6to dviji vse s po golemi maci.otgovori mi taka;tazi 18 godi6nata dali 6te j po4e6a po uhoto ili na drugo mjsto,vse edno.zrelite jeni znajt za kakvo stava duma v legloto i ispitvat istinsko udovolstvie.a kogato damata s men se kefi,az se kefj dvoino.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цецо, ти ли си?добре, че като бях с теб имах презервативи, че с тези толкова много "връзки" ;)
61
0
 
9
 
! Отговори
САРА преди 13 години
ТАЗИ СТАТИЯ МИНАЛАТА ГОДИНА СЕ ВЪРТЕШЕ В САЙТОВЕТЕ- *** И БЕЗМИСЛЕНА, НАУЧНО НЕОБОСНОВАНА И НЕАРГУМЕНТИРАНА!А ТУК СРЕД КОМЕНТИРАЩИТЕ ИМА ЕДИН, КОЙТО НЯКОЯ КАКА ГО Е ОТСВИРИЛА И СЕГА ОБИЖДА ВСИЧКИ ЖЕНИ НАД 40, ЧЕ МИРИШАТ...- Е АЗ СЪМ НА 47 И МИРИША НА ОРИГИНАЛЕН ФРЕНСКИ ПАРФЮМ, КУПЕН ОТ МЛАДИЯ МИ 35г. МЪЖ И ЗА НЕГО СЪМ ЖЕНАТА НА НЕГОВИЯ ЖИВОТ, А НЕ ЕГНВЪЗРАСТТА Е САМО ЗА ГРАЖДАНСКИТЕ РЕГИСТРИ, В ЛЕГЛОТО СИ ЛЯГАШ С ЧОВЕК, А НЕ С ЛИЧНА КАРТА
60
8
 
4
 
! Отговори
Левиатан преди 13 години
По принцип бг жените не стават за дълго съжителство,поради тъпотия и самонадценка,абе жената с малки изключения е изключително просто същество! Пише го и в Библията.Вж 'Еклисиаст'
59
0
 
4
 
! Отговори
111 преди 13 години
мдааа сандалките на Катрин са суперскииииииииииии
58
0
 
17
 
! Отговори
# преди 13 години
А, към кои бягаш, към 20 годишните ли? Та като стане тя на 40 да я караш да ти мери кръвното, да ти прави чай за простатата, да ти мие ченето и да ти сменя памперса. :((((
57
6
 
2
 
! Отговори
ДО 282 РИ преди 13 години
аз съм мъж около 40 те и бягам даааалеееч от 40 ГОДИШНИТЕ БУЛИ,А ТИ МЛАДО МОМЧЕ -ТАМ СЕ ЗАВИРАШ... !!!!Като искаш де -ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ЯДАСВАШ НА АКЪЛА СИ ,,,БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ !!!
56
0
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
Възрастовите изменения са неизбежни. С партньор 20 и кусур години по- голям също не е гаранция, че след време ще можеш да си размениш две нормални приказки.
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
учудваш се защото си имаш своя гледна точка и не искаш да приемеш чуждата. Като се замисля си прав, но всеки ходи по каквито го кефи винаги съм бил с млади, но "лелчето" си остава за мене най-най
54
4
 
6
 
! Отговори
хх преди 13 години
Изключителлно *** статия.Допускам,че авторките на този текст са точно от този тип жени - много отровни за мъжа.В БГ е пълно с такива.В повечето случай възраста няма никакво значение. Живял съм години наред извън БГ и съм имал връзка с толкова много жени ,че никой не би повярвал на бройката/стотици/ .Някой от тях изключително красиви ,но аз не държа много на това. Най щастлив съм бил с жена по възрастна от мен ,много красива и със невероятно отношение към мен ,не богата и не българка.
53
6
 
2
 
! Отговори
ДО 282 РИ преди 13 години
Бъди спокоен не съм около 20 те ,а съм мъж и ти се учудвам -защо един млад мъж СПИ С РАЗНИ ЛЕЛКИ ВЕЧЕ В КЛИМАКСА ...!!!ИМАШ ВРЕМЕ ЗА ТЯХ, КАТО СТАНЕШ НА 50 и нагоре ще спиш с 40 годишни жени ,но с 18 годишни ДОРИ И ДА СИ ПЛАЩАШ НЕ Е СИГУРНО ,че ще бъдеш...!!!Много си глупавичък очевидно -ДА ПРАВИШ ТОЗИ КЕФ ,НА БАБИШКЕРА ...ТЯ ТРЯБВА ДА ТИ ПЛАЩА -ЗНАЕШ ЛИ ГО ,ЧЕ СИ С НЕЯ ...ТИ на 26 ,а тя на 42 год...!!Остави го лелчето за по-дъртите ,а ти гони младите мацки ,където ти е местото...
52
0
 
12
 
! Отговори
282 преди 13 години
много се радвам ,че има хора мислещи свободно и не робуващи на предразсъдъци и натрапени ценности :) всичко най-добро Ви пожелавам.
51
1
 
7
 
! Отговори
55 преди 13 години
Исках да кажа на 282 - че е прав - годините нямат значение. Жалкото е за тези, които носят закостеняло мислини. Не могли да приемат еди какво си - ми не е и нужно да го приемате - всеки с живота си, с мисленето си...
50
1
 
14
 
! Отговори
До 282 преди 13 години
Аз пък като майка, искам децата ми да са щастливи, независимо с по-малки или с по-големи партньори от тях. По-добре големи разлики в годините, отколкото живот с психопат/ка, с който или която да не можеш да размениш и две нормални приказки. Всичко е много относително. Прочетете за Аврам - в Стария завет - жена му е много по-голяма от него. Значи такава връзка не е от вчера. Въпрос на мислене . За тия неща няма закони, случват се там, където могат и където трябва да се случат. Това е живота.
49
4
 
7
 
! Отговори
... преди 13 години
Да ви кажа честно, аз като родител се моля на Господ, дъщеря ми да не се омъжи за някой на годините на баща и, или синът ми за някоя на моите години. Това ще ме убие!
48
2
 
13
 
! Отговори
282 преди 13 години
ти да не си някоя ок 20-те явно засегната от поста ми? В днешно време майките са много по-готини от 15- 20 годишните си дъщери.
47
4
 
2
 
! Отговори
до 282 преди 13 години
ГЕРОНТОФИЛ СПИ С ПЕДОФИЛКА ...!!!НЕ ти ли понамирисва 40 и кусур годишната...!!!!
46
4
 
12
 
! Отговори
282 преди 13 години
Абсолютно съм съгласен с теб :) аз съм на 26, а сегашната изгора на 42 и не ми е било толкова добре дори с тези под и около моите години. Доста млади момичета биха завидяли за даденостите й не бих я заменил
45
3
 
2
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Ето го и нашия състоятел на една от най известните медии у нас бтв ... мърдок ... спокойно може да и е дядо на тая ***. Педофил ... друга дума няма за тоя ... вижте какъв ни казва новините в 8
44
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
1