Фолк дивите - ред силикон, ред сланина

Балерините им също са якички, за да не ги засенчват
6 мар 2011 16:16,
237
Фолк дивите - ред силикон, ред сланина
Балерини. Снимка: Dnes.bg

Нова тенденция се забелязва сред родните фолкаджийки. За разлика от преди години, когато държаха на стройна фигура, малка талия и големи гърди, сега като че ли държат само на третото.

Масово фолк дивите трупат килограми и то сериозно. Някои от тях твърдят, че спазват диети, но определено не им личи.

Широки в кръста, с едри задни части и дебели баджаци – така изглеждат до голяма степен българските чалгаджийки.

Докато в пипнатите напудрени клипове килограмите не се виждат и остават прикрити за публиката, то на живо или по време на някои от концертите им, това направо бие на очи. Особено когато се изреждат една след друга на сцената.

Забелязва се и още нещо - балетите на изпълнителките също не са кльощави, както преди. И балерините са качили някой друг килограм и са с по-едни крака от самите звезди на фолка.

„Предполагаме, че това е така, за да прикрият килограмите на певиците”, коментират разпалено фенове.

„Ние обаче си ги харесваме и така”, казват други любители на фолк парчетата.

„Ред силикон, ред сланина – така изглежда българският фолк”, споделят пък античалга феновете.

Още по темата
С или без излишни килограми – значение няма. По-важното е как пеят по-голямата част от родните фолк фурии.

Напоследък тези, които пеят добре на живо се броят на пръстите на едната ръка. Другите продължават да предпочитат плейбек, защото не могат да настроят гласа си с ефектите от програмите за монтаж.

В родния фолк се забелязва и още нещо. Докато преди всеки гледаше да пее сам или най-много в дует с друг изпълнител, вече все по-често парчетата се изпълняват от трима или четирима изпълнители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
3
 
4
 
! Отговори
az преди 13 години
6te6e da e po-zabavno, ako ima6e i snimkov material.......
223
2
 
6
 
! Отговори
бербо преди 13 години
Чалга = радикален ислям !!!
222
2
 
7
 
! Отговори
haha преди 13 години
Прекрасно заглавие :)))
221
3
 
3
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
230Може би имаш право, но да не забравяме и прекалената разголеност, грим, и тематичните клипове. Всичко от изброеното показва, че едва ли не за да си "готин" или "готина" (каквото и да означава това) трябва да имаш НЕНОРМАЛНО ОГРОМЕН БЮСТ, който да е възможно показан, цялата да си покрита с грим от глава до пети, да имаш сложна прическа (все едно само за това живееш), да имаш за "гадже" богат батко или чичко. И текстовете не са се подобрили кой знае колко, все така вулгарни са.
220
1
 
5
 
! Отговори
Деко преди 13 години
227, почти уцели коренът на проблема. Но според мен има друг по съществен проблем в самите песни. През последните години нивото на песните трябва да признаем се подобри и текстовете не са чак толкова лоши, но...има едно нещо което дразни повечето хора, може би без да го осъзнават. А то е, че в почти всяка песен се вкарват ориенталски " извивки " и композиции наподобяващи зурни. Е това най - много дразни. Ако го няма това, спокойно ще минава за съвременна естрадна музика.
219
3
 
5
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
До 228За съжаление е така. Чудя се дори какви родители имат тези деца, че да ги пускат гримирани и облечени като магистрални *** на училище. Особено ми е противно когато в "Кой е по-по-най" 4-5 годишни дечица пеят абсурдни чалга "песни". Е, питам аз тези "родители" нямат ли капка морал и на какво за Бога учат децата си!?
218
2
 
4
 
! Отговори
от 209 преди 13 години
до 227Нима?!Ако 95% от съучениците му/и слушат чалга,ако заветната чалга визия те превръща в "готин" и популярен....мислиш ли си че детето ти няма да слуша чалга било то само и само за да не е аутсайдер и да се чувства харесвано от околните си?!Или ти ще си го затвориш в къщи за да не се влияе от средата?!Уви така не става...
217
2
 
7
 
! Отговори
до 209 преди 13 години
Няма от какво да се притесняваш!Ако детето ти е "умно и интелигентно"като тебе,няма да слуша чалга дори около него да гъмжи от чалгари!Така ,че аз ако слушам чалга в никакъв случай не мога да повлияя и да накарам "умните хора" да слушат чалга!Затова не ставайте смешни и жалки! Всеки човек намира онова,което му харесва!Но "проблемът" е,че чалгата е музика на турците,онези които 500г. са ни е...... жените,е за това ни дразни!
216
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ред силикон, ред сланина = силиконов бекон
215
2
 
4
 
! Отговори
feke преди 13 години
KAKTO E KAZAL VAZOV:-OT URVA NA URVA I OT VEK NA VEK.DOBAVJM:-POLITI4ESKI URVI; PEE6TI/NA JIVO I PLEIBEK/URVI;TANCUVA6TI URVI.ARTISTI4NI,JENSKI I MAJKI URVI;TV URVU;FUTBOLNI URVI.ENTELIGENTSKI I PI6E6TI URVI.VSI44I SA NADSKO4ILI GRANICATA NA EROS I SA STANALI URVI.
214
4
 
4
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Оле затвори очички, просто не биваше да допускаш да им се хващаш на глупостите на двамата отворковци. Гледай си детенцето, радвай се на живота и да не ти пука- такива *** е имало и ще има винаги. Успех!
213
4
 
3
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Ставаш досаден вече, излез се разходи някъде и си намери приятелчета. Айде бегай да играеш.
212
3
 
7
 
! Отговори
оле преди 13 години
Не оспорвам текстовете в чалга песните,но вашето представяне за чавек от ж.р. е меко казано неподходящо.Изборът е ваш.Останете със здраве.
211
4
 
5
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Аз съм ви вулгарна на вас, а чалгата не ви е вулгарна. А текстовете на чалга "песните" те изобщо не са вулгарни, или облеклото на чалгарките и то никак не е вулгарно, но моя език ви е вулгарен. Представям си вие какви "мъже" сте пък и колко ви е сивото вещество щом ви е толково трудно да решите дали съм жена или мъж.
210
4
 
7
 
! Отговори
оле преди 13 години
до Оле затвори очичкиПриятел,не много успешно се представяш за жена,но след като желаеш така да те възприемаме- нямаш проблем.Апропо,оправи си езика,малко е по-вулгарен за жена.
209
4
 
6
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Отново не позна. Жена съм и доста властна при това, не съм глупачка и евтините номера както и к.рвите не минават при мен. За фригидна незнам какво точно имаш предвид, но като ти гледам снимката, не искам и да знам.
208
6
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
217, значи все пак познах че си фригидна. Щом толкова се комплексираш на такава тема. Една жена и затова, ако не става значи е егати жената.Има и друг вариант - да си мъж. Изразите и стилът на постовете ти, не приличат много на дамски.
207
5
 
5
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Не, съвсем не позна. Хихихи. Колебая се кое ми е по-смешно от всичко което си написал(а)!? Само не разбрах за уважението от известни и богати мъже ебани ли имаш предвид или уважавани, защото ако е ебани=уважавани май си прав не съм *** опс... уважавана така както чалгарките опс... чергарките...
206
9
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
213, скъпа ти по - скоро завиждаш на поп - фолк изпълнителките, защото са красиви и атрактивни жени, защото са известни, защото имат пари, защото са ухажвани от богати и известни мъже. Познах, нали ? Представям си , как изглеждаш. Никой не те забелязва, смачкана и унизена, от която никой не се интересува. А най - вероятно си и фригидна и мъжът ти си е хванал любовница.
205
3
 
8
 
! Отговори
zloto преди 13 години
@ Оле затвори очички - браво, много се радвам, че има такива мъже и жени в тази държава. За миг бях изгубил вяра, че хората са тотално откачили. Радвам се, че все повече хора слагат забрана на тези канали в домовете си. За съжаление положението е повече от плачевно. Децата по улиците си припяват тези песни, знаят текстовете и то мръснишките, което е отчайващо. Браво ОЛЕ, браво на теб. Дано хората вземат пример от такива като теб ;)