Румънка е най-младата баба в света

Рифка Станеску се сдобила с внуче едва на 23 години
Обновена: 8 мар 2011 14:06 | 8 мар 2011 10:50,
132
Румънка е най-младата баба в света
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Румънка е най-младата баба в света – тя се сдобила с внуче само на 23 години, съобщава британският вестник “Sun”. Рифка Станеску родила дъщеря си Мария на 12-годишна възраст. Въпреки молбите на майка й да завърши училището Мария родила сина си Йон едва на 11 години.

„Щастлива съм, че съм баба, но ми се искаше нещо по-добро за Мария, а и за мен“, разказва Рифка, която вече е на 25 години.

“Йон е добро момче, той вече е сгоден за едно 8-годишно момиченце. По-добре е да имаш момчета – те не трябва да страдат толкова, колкото момичетата“, смята младата баба, чието семейство е от ромската общност.
Родената през 1985 г. Рифка избягала с Йонел Станеску, когато била само на 11, а той – на 13. Година след като се оженили, Рифка забременяла.

„Исках да се омъжа за него и след като прекарахме една нощ заедно, никой вече не можеше да ни раздели. Бяха ме обещали на друго момче още когато съм била на 2 години, но аз не го исках“, признава тя пред Daily Mail.

В ромската култура девствеността се цени много и жените се омъжват млади, за да са сигурни съпрузите им, че са девствени, което осигурява и добра зестра от семействата на момчетата. Ако момичето изгуби непорочността си, сделката се отменя.

Рифка споделя, че преди е имало много спорове. „Веднъж баща ми дори нападна мъжа ми с нож. Искаше да му плати 500 хиляди леи компенсация. Семейството ми ме прибра у дома, но след три дни избягах отново, за да бъда с него“, допълва тя.

След раждането на Мария семейството на Йонел платило на баща й зестра и всичко било уредено.

Самата Мария последвала стъпките на майка си и се омъжила твърде рано. След шест месеца тя забременяла.

"В румънската ромска общност е обичайно двойките да се женят съвсем млади. „Не спрях дъщеря ми да се омъжи, защото такава е традицията", обяснява Рифка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Това е казано в Скопие през 1946г.от албанец при сформирането от коминтерна на измислената нация и държава Македония!За съжаление успяха!Така и тук *** се роят!Ставаме балкански *** резерват на европа,затова ни натресоха в съюза.Много ще подскочат в тяхта защита,ноще се се осъзнаят когато им го забодат.Европа дава пари и дупе,но нашето!Айде блъскайте минуси,дупедавци!
119
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ме прости Господ, но вече ми се виждат толкова надолу в еволюционната диаграма, че както хората правят защитни организации за кучетата, така кучетата и котките трябва да се организират за защита и образование на малките ромчета. По-радикалният вариант е да се измисли ваксина против тях, защото както и да погледнеш са зараза.
118
1
 
1
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
deza stavat roditeli. mi tq Rifka obesnqva zawo e taka. za da ne se omazi za tozi za kogoto e sgodena e izbarzala i si vzela po mlad kato neq.Rifka e na 12 god. mi ako e sgodena za maz na 38 god....logi4no e 4e we izbqga za drug. ne sgodqvaite dezata si ostavete te da pravqt izbotat si.
117
1
 
17
 
! Отговори
Малтус преди 13 години
Циклон - Б, Табун, Зарин, Зоман, Риджънт Ориндж, *** - все сладки имена и от голяма полза за борба с вредителите. Дано скоро се намеси природен регулиращ фактор и да намали броя на ***. Обикновенно така става когато едно общество или социална група достигне определено ниво на насищане.
116
4
 
11
 
! Отговори
леле преди 13 години
сега баба,дъщеря и внук ще си играят на кукли и парцали ,нали неса си изживели ветството ,да са живи и здрави
115
0
 
12
 
! Отговори
Гадняра преди 13 години
До 115! Пич, това е бъдещето на Европа! Черни, араби и *** са навсякъде! Не знам какво им е хубавото, май движат цивилизацията напред, работливи са, умни са! В САЩ успяха да интегрират и бялото малцинство, на ред са евреите ....!!!
114
0
 
17
 
! Отговори
Absurde преди 13 години
Сърбин и албанец си говорят, събина пита албанеца как ше ни биете, алабанеца отговаря:-Со ***, ше ви бием со ***!Ти прави по 2-3 деца ние правим по 5-10 след 1 поколение вие ще сте малцинството....
113
21
 
15
 
! Отговори
ор преди 13 години
Могла - станала баба, какъв е проблема? Много милиони бездетни родители ще й завидят и с право! Рано й било? Щом е заченала, значи й е дошло времето! А нашите жени, докато "правят кариера", вземат, че попаднат на лекарски грижи и " прегорят".
112
2
 
18
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
РУМЪНЦИТЕ ПАК ПРЕДИ НАС.....
111
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се чете: Румънска *** е.... Как да не се сетиш за Хитлер!!!
110
1
 
20
 
! Отговори
Българин ВБ преди 13 години
На 36-37 може вече да е прабаба!
109
9
 
44
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
Само задължителна химическа кастрация ще оправи проблема с раждаемоста на ***.Само газова камера, ще реши и останалите проблеми с тях...
108
0
 
5
 
! Отговори
h преди 13 години
такова животно като авторско право нема
107
0
 
57
 
! Отговори
МИЕТ преди 13 години
На снимката горе виждаме "бъдещето" на Румъния и България. За да стане баба на 23 години са нарушени закони , свързани с лица , които са малолетни и не могат да се грижат за възпитание и обучение на децата си. За да просперира всяка държава трябва да се грижи за поколението си и какво възпитание и обучение получава то, за да може да полага обществено-полезен труд , да си плаща данъците и осигуровките ! Именно в тази посока нещата е наложително да се променят !
106
2
 
35
 
! Отговори
Гина преди 13 години
Лелееее, аз на 38 първо дете, оная на 23 внуче -3 пъти по високо темпо. Как ще ги стигнем, както казваше Тошко Колев.
105
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ауууу какъв пропуск не е някоя нашенска екзотичичнячка хахахаха ааааа майка ви долна България била *** а?? щото в Словакия,Унгария и так дале са по-малко? и отново британски вестник,или ще е ББС или някоя друга медия от НАЙ-МАНГОСТАНСКАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА-БИВШАТА "ВЕЛИКА"БРИТАНИЯ!!!!колко са там братчедите на нашите мургавелци???милион,милион,милион алъйх....пардон чорнъйх роз....
104
5
 
5
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
до 109 - ТОВА НИ ЧАКАГосподине ...почти всичко написано от вас, е препечатано от моя блог lambo.blog.bg/, и то без редакцияХубаво е че го пускате,но не е хубаво, че го представяте като своеВсе пак би трябвало да имам някакво авторско право
103
3
 
1
 
! Отговори
holandeca преди 13 години
heee leka poleka romite se mnojavat po silno ot kolkoto si misleh oste 20 godini i bg zaminava na kino zbogom balgari hahahahaha
102
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха,румънските маймуни правят конкуренция на нашите.....Интересно ми е,какъв е коментара na 'Sun' (а и na техните читатели) за тази потресающа новина... ...За тях новина,за нас жестока реалност.....Не ми се мисли децата ни колко *** ще издържат...Апропо,от преброителка знам,че *** са се писали масово за българи при преброяването....
101
19
 
3
 
! Отговори
Мангал преди 13 години
Евала, пък нека белите да чакат да станат на 40 :)