Жените са героите, стане ли въпрос за болка

Докато мъжете изразходват енергията си в страх
Обновена: 16 мар 2011 16:24 | 16 мар 2011 16:23,
61
Жените са героите, стане ли въпрос за болка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Винаги тайно сме били убедени, че що се отнася до болката, жените са силният пол: и този факт може да се обясни от чисто физиологическа гледна точка: дамите „са програмирани“ да издържат повече на болка, най-малкото заради детеродната си функция.

Сега подозренията ни се оправдаха и научно от екип британски учени, но причината се оказа съвсем другаде.

Мъжете и жените се подготвят за болката и се справят с нея по съвсем различни начини, писа БТА, като се позова на Дейли Експрес.

Представителите на силния пол изразходват енергията си в страхове от болезнената процедура, докато жените обмислят начини как да се справят със ситуацията.

Откритието на специалисти от Института по неврогастроентерология в Лондон може да обясни защо дори мачовците треперят от страх, когато им предстои да отидат на зъболекар.

Въпреки широко разпространеното схващане, че еволюцията и раждането на деца са направили жените по-издръжливи на болка обаче, настоящето изследване не подкрепя това твърдение.

Когато са били подложени на мъчителен медицински тест, 16-те доброволки са изпитали същия дискомфорт, както и участвалите в проучването 16 мъже.

Направените мозъчни скенери са показали, че жените свързват болката с негативните емоции, което влияе върху начина, по който те я възприемат, съобщават и се справят с нея.

За разлика от представителките на нежния пол мъжете просто се опитват да избегнат болката.

Авторите на проучването смятат, че то ще помогне на лекарите по-добре да разберат как дългосрочната хронична болка засяга по различен начин мъжете и жените.

Изследването може да доведе до нови методи за лечение на хора със заболявания като например синдром на дразнимото черво.

Вижте още Lifestyle новини

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: мъжеболкаженистрах
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
7
 
3
 
! Отговори
Коко Тайсънски преди 12 години
Да,жените са с по-висок праг на болка...ама някой друг път.Жените са си слабия пол и това е,нито търпят повече на болка,нито на каквото и да било.Това да стои 2 часа при козметик не е геройство и търпене на болка.Идете в казарма да припадате на плаца с пълно бойно снаряжение,да ви малтретират и бият през ден,пък тогава ще говорим.Жена е станало синоним на болка и женски номера,от най-малкото викат и пищят от болка,а сега били по-силни от мъжете....АМАН.
56
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 13 години
Няма какво да се разисква. Жените издържат на какво ли не - от това да търпят тормоз, през раждането, жертването за семейството, та до това да издържат семейство. А мъжете са толкова страхливи, че се чудя как оцеляват /май само благодарение на жените/. Не се обиждайте, мъже - всяко правило си има изключения - има и много *** жени - "дупе знае две и двеста".
55
2
 
2
 
! Отговори
For The Men преди 13 години
sorry za pravopisnite greshki po dolu barzah...
54
7
 
3
 
! Отговори
FOR THE MEN преди 13 години
jenite nikoga nqma da iydarjat na bolkata kakto majete eto i dokayatelstvo: 1. jenite ako se porejat si4ko shte opishtqt a dokato majete nqma i da razberat 4e sa se porqzali...2. Jenite ako padnat shte po4nat da piskat i da revat a majete shte stanat i shte prodaljat......tova po gore sa gluposti!!!
53
1
 
10
 
! Отговори
лл преди 13 години
мъжете не държат на болка това е истината
52
1
 
15
 
! Отговори
pyrwo преди 13 години
първо -има много видове болка-силана болка,дразнеща болка,режеща болка,изнервяща болка каквато за мен е епилацията,не че боли толкова ,но ужасно ме изнервя и полудявам накрая ;) ...родих преди 6 месеца и знам какво е да си мислиш че няма да издържиш следващата контракция ,защото болката е ужасна....но всичко е според ситуацията,нагласата,човека......мъжа ми лятото падна и си натърти рамото-е няма такова оплакване 2 месеца-рамото,та рамото.... :) така че...
51
1
 
14
 
! Отговори
Дани преди 13 години
То и аз да ти го нацепя отзад и ти ще пищиш.Не можете една игла да издържите,камо ли пък ако трябва да родите.Сигурно ще умрете.
50
0
 
9
 
! Отговори
Army of Lovers преди 13 години
Към Тарана:Ти пък си намерил с какво да ги плашиш (*** секс) все едно куче със салам да плашиш.Признавам женския пол са по издръжливи на болка защото са инати а една жена навие ли си нещо няма оттърване....
49
4
 
3
 
! Отговори
Димитър-мъж преди 13 години
Абе няма как да се вярва на такива новини.Британски учени тинтири минтири.Как разбраха и кого анкетираха че да знаят.ПАПУРСКА РАБОТА
48
2
 
8
 
! Отговори
mlada zhena преди 13 години
Аз не мисля, че всички жени са по издръжливи на болка. Това зависи от запазената сила на нервната система, от различен праг на чувствителност, от миналото, от искарани трудности. Има жени дето издържат и други които не издържат на болка. И същото е и с мъжете. Ето аз съм жена но немога без аналгин просто неиздържам незнам какво щеше да е ако бях се родила по рано. Сигурно нямаше да избутам. И дума неможе да става да издържам на месечни болки или нещо по-тежко. Просто ме змазва и немога да търпя
47
2
 
20
 
! Отговори
@чалго-умри мъ преди 13 години
Нашия цикъл е поне само веднъж месечно . Като ви гледам вас , май сте в перманентен мисловен мензис.
46
2
 
3
 
! Отговори
MIGLENA преди 13 години
tarana li si tapana li si kwo si kwa si BAQ SI OGRANICHEN/A
45
3
 
6
 
! Отговори
nana преди 13 години
6to ne vzeme6 si navre6 edin ot zad - pak da ta vida dali sa kefi6 ili sa prai6
44
7
 
1
 
! Отговори
Тарана преди 13 години
да го уредим викамабе кефите са всички ама само се правите
43
5
 
9
 
! Отговори
nana преди 13 години
45 - ti si pylen *** moito mom4e ... I mejdu vpro4em za vsi4ki koito se oplakvate za analniq seks kato tolkova silno go jelate za6to ne sa po4nete sami edin po edin ... verno be viq ve4e po4nahte .. i tva i4 nedeite mi govorete za skubane, tro6ene na nokti i takiva 6turoti tva 4e poznavate samo nekvi rusi i typi *** kade kre6tat i vre6tat za sqko ne6to govori samo po sebe si samite viq kolko ste obrazovani ... za6toto nadali normalna jena bi iztyrpqla i minuta pokrai tolkova prosti selqni
42
17
 
3
 
! Отговори
Тарана преди 13 години
Бе аз като цепя женките отзад знаш как пищат... малииииТо и на мен ми стиска *** деяним некакси
41
0
 
6
 
! Отговори
ддддддддддддддддд преди 13 години
Защо сравнявате приемането и избягването на болката. Изкарвате жените мазохисти. Много ясно, че всеки човек без значение от пола предпочита да избегне болката, а когато е неизбежна всеки писка и се вайка.
40
12
 
6
 
! Отговори
fgcnhvjf преди 13 години
Аз поне не рева като ритна шкафа. Дори и жените да имат по голя мна болката, тоз ифакт в моите очи все още не е оправдан. Примери хиляди, и не ми говорете че чупенето на нокти, скубането на коса и епилацията са болки които само жена можела да преодолеее.Тези коментари само показват безсмислието на тази статия. Жените са ревли, които се мислят за нещо повече, но това не означава, че не ги обичам :П.
39
6
 
5
 
! Отговори
чалго-умри мъ преди 13 години
до жена.Що не ме поканите следващият път на събитието може и да се включа..?
38
2
 
7
 
! Отговори
Вуйна ти преди 13 години
ДО 15 Доказателство за кое... да ти дам ли няколко линка на снимки от мачовете... падне на тревата и се гъне като червей, а то... лека синка айде моля ти се!