Вилата от сериала "Перла" става бутиков хотел

Богати араби ще отсядат в имението на брега на Босфора
Обновена: 7 авг 2011 09:07 | 7 авг 2011 08:48,
89
Вилата от сериала "Перла" става бутиков хотел
Изглед от имението. Снимка: Facebook

Красивата вила на брега на Босфора, където бе заснет турският сериал "Перла" с участието на Къванч Татлътуг и Сьонгюл Йоден в главните роли, ще бъде превърната в бутиков хотел.

Старинната вила е наречена на името на някогашния й собственик Абуд Ефенди и е смятана за една от най-красивите и скъпи вили на Босфора. Цената й е около 45 млн. долара.

Телевизионните сериали, част от които са заснети в богаташки вили, вече имат фенове по цял свят, които идват в Истанбул само за да видят местата, където се развива действието с участието на любимите им герои.

Първенство по интерес към обектите държат арабските туристи. Още докато сериалът "Перла" вървеше по екраните в арабските държави под името "Нур", тълпи от туристи идваха в Истанбул само за да снимат вилата отдалеч.

Предвид големия интерес хотелската верига "Кервансарай" наемаше вилата и когато в нея не се заснемаха сцени на сериала, организираше посещения за арабски туристи срещу 50 долара на човек.

Сега "Кервансарай" планира да превърне вилата в бутиков хотел. Управата се надява, че платежоспособни араби ще отсядат там при посещения в мегаполиса.

Вилата "Абуд Ефенди" е построена през 1835-1855 г. от арменския архитект Гарабед Балян за банкер на име Алтунизаде Неджип Бей, съобщава БТА.

През 1858 г. тя е била наета от френския барон Вандьовр, който живее 40 години в нея. През 1900 г. сириецът Мехмед Абуд Ефенди купува вилата, където семейството му живее до 1981 г. След това неин собственик става Исмаил Йоздоюран, собственик на фирмата Салат ягларъ, който притежава вилата и до днес.

Освен централния корпус, вилата има сервизни помещения, два пристана и собствен плаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: перла
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
5
 
! Отговори
Мацулка преди 12 години
Абе хич не гледам вилата аз.Дайте ми Мехмет-друго неща.Ще го побъркам от любов,това ми е идеалът за мъж.Супер-красавец! Мехмииии,сени чой севийорум миличъкккк!!! ЗАради тебе и турския ще проговоря да знаеш,много те харесвам много,страшен си,татлъмммм.
67
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Не се чуди,те никога не са били комунисти.Макар,че ги обвиняваме тях за нашите несгоди,и че под тяхно владичество сме изостанали много,истината е,че ние дръпнахме много назад през комунизма.Когато хората се развиваха,и запълваха всички ниши в лошия капитализъм,ние се дупехме на големия брат.Един познат се пенсионира наскоро от една фабрика за платове в Истанбул.За 20 години работа,един топ плат не съм видял в големия ни склад,всичко се изнася,товарят се на ТИР-овете и по целия свят.
66
1
 
4
 
! Отговори
пънар преди 12 години
чудя се как успяха тия турци да си направят такава печеливша туристическа реклама със сериалите..ние платихме милиони на няколко големи тв канала и кво ,освен пияници други не дойдоха,много ме е яд
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отивам да дигна фърчилото по тоя случай. Аве некой да ми каже къф е тоя сериял ? И ква е тая вила ? И що е на Босфора ? И най-вече : кво от това че ше става бутик ? Ами и кокошкарник да става се толкоз ме интересува. Не знам дали някой повече трябва да го интересува освен собственика на тоя бутик....
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сериал номер едно
63
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
А бе то и днешните турци нямат нищо общо с османците ама са си виновни за нас.Нищо,че нито азбуката им е османска,нито *** носят ама са виновни.Затова всеки който е минал оттук може да сме си пили ракията заедно са си виновни.И руснаците са виновни,че са ни дръпнали в грешна посока,че сега сме най-бедните в ЕС.Нищо,че чехи,словаци,унгарци...също са били под шапката на СССР,за нас всички са виновни,и нищо,че на калпавия космите му пречели.
62
0
 
5
 
! Отговори
до 80-ти преди 12 години
Да де, ама визнатийците! А днешната гръцка *** няманищо общо с Източната римска империя!А и тоя не е никакъв грък, някакъв позьор!
61
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Ей Византиецо,200 години сте ни мачкали и вие
60
6
 
1
 
! Отговори
НИКЪЛЪС ГРЕГОРИДИС преди 12 години
Поли кала поли кала, авто полис ине ЕЛЛИНИКО-ВИЗАНТИНО И ПОЛИ - СТИН ПОЛИ - TO THE CITY - еис тин полис..ЕЛЛИНИКА ЛОГИА ЕЛЛИНИКА ЛЕКСА-ЛЕКСЕМАКЕ ПАЛИ ДИКО МАС ТА ГИНЕ, О МЕГАС ВАСИЛЕВСИС КЕ МЕГАС АВТОКРАТОР
59
1
 
2
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Как не те е срам да ти минават такива нечисти мисли,в още по нечистия ти мозък.Всичко що не е християнско е грях за нас,веднага си махни ханъмата от мозъка и да остане само локума с орехи.Срамота.Сега ще те подхванат и тези от атака,че си предател,и сменяш българка срещу ханъма,ПОКАЙ СЕ
58
1
 
4
 
! Отговори
мая преди 12 години
тоя па! ти си голям *** бе! за какво се тръшкаш! има хора които си харесват сериалите!! за каква ЕВРОПА сънуваш! това ли е проблема ти! а заплатите европейски ли са в БЪЛГАРИЯ как мислиш! да не падаш от МАРС преди малко? ***!!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ех да вода и аз някоя ханъма....локум с орехи да ядем край Босфора вай вай да му олабим края за няколко дена...I don't know,but I feel strange ;)
56
7
 
3
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
''Живели'' казваш.....от къде го измисли,че сме близки по манталитет все едно да сравниш кон с катър.....ти въобще гледал ли си турски сериал.....по фалшиви няма...
55
5
 
9
 
! Отговори
до хлапето преди 12 години
Няма немски сериал,защото няма интерес към него.А това,че се гледа турски сериал е не защото сме дали *** на турчина,а защото са по близо до нас и като хора,и като манталитет,все пак сме живели 500 години заедно,подчертавам ЖИВЕЛИ.А кой би разбрал нещо от немския сериал,за нас няма да е интересен,бъди сигурен.Купи немски сериал и пробвай.Между другото не всички ТР сериали са интересни,зрителя определя.Това че не си знаеш историята е минус за тебе,и гледай по далеч от носа си,хайде със здраве
54
6
 
10
 
! Отговори
Хлапето преди 12 години
До 72. Виж кво, в Германия взимат по 1500 евро пенсия. Защо няма един немски сериал по нашата телевизия? И каква е тази логика на който са му високи заплатите и песниите да му гледаме сериалите? Нашите деди са предпочитали да им отрежат главата но не да приемат турската вяра. Сега заради едни нагласени филмчета сте готови задниците да ближете на отвратителните ***!
53
6
 
10
 
! Отговори
до хлапето преди 12 години
Ей отворен,къде другаде в Европа минималната заплата е 100 евро,и един пенсионер взима 50 евро пенсия.За разлика от нас на *** турчин минималната му пенсия 950 лв
52
6
 
7
 
! Отговори
Хлапето преди 12 години
Къде другаде в Европа се излъчват анадолските сериалчета? Значи хората в Италия например са много *** че не гледат по 24 часа на ден обрязаните *** така ли? По този ли начин ще станем част от цивилизования свят питам аз?
51
2
 
4
 
! Отговори
do 60 преди 12 години
mnogo si nagal. nikoy ne obichal bulgarite ami balkanski specifiki pich nqma i za kakvo da ni obichat kolkoto puti sa posegnali da hapqt tolkowa puti sa si otiwali s izbiti zubi. a was turcite wi mrazi celiq swqt, wklu4itelno i musulmanite (arabi i dr.), prosto wie ste unikalna papla4 izklu4itelno nagli i smurdqshti ste i ti si dokazatelstvo.
50
2
 
10
 
! Отговори
до гурбетчия преди 12 години
Значи човек като напише истината *** става.Мисля че не малко хора са виждали стените на обществена тоалетна,нацапани с ***,е нито в Турция видях такова чудо,нито на запад.Ти като гурбетчия кажи не е ли така.Горд съм че съм българин,но не съм горд с нехигиеничността ни.Така са ни възпитали болшинството оше от малки,първите седем години
49
1
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Не му се връзвайте на този *** 67 ! И при българите и при турците има дразнигъзльовци !