Мъжете вече ценят повече ума, а не фигурата на жената

А слабият пол все по-малко се интересува от материалното положение на мъжа
10 сеп 2012 19:42, Елка Василева
77
Мъжете вече ценят повече ума, а не фигурата на жената
Във Великобритания и в скандинавските страни мъжете все повече ценят у жените качества като интелигентността. Снимка: архив, Reuters

Мъжете все повече ценят жените за ума им, а не за външността или готварските им умения, установиха британски учени, анкетирали 12 000 души в над 30 държави какви са приоритетите им при избор на партньор, съобщи в. "Дейли телеграф".

Мъжете обаче трябва да се грижат за своя външен вид, защото съвременните жени имат все по-голяма слабост към физическата привлекателност и все по-малко се интересуват от материалното положение на партньора.

Това означава, че традиционните приоритети на двата пола при търсенето на партньор са се променили. Мъжете вече ценят жените не само заради външния вид, а дамите са все по-независими финансово и не се интересуват толкова от портфейла на господина.

"Установихме, че в държави като Великобритания и особено в скандинавските страни мъжете все повече ценят други качества като интелигентността, а не пищната фигура или готварските умения" - каза ръководителят на изследването д-р Марсел Зентнер от университета на Йорк.

По традиция жените търсят заможен човек, който да може да осигури децата им. Живеещите в държави с по-голямо равноправие обаче не показват такъв интерес към парите, а гледат повече външния вид.

Приоритетите при търсене на партньор са свързани пряко с индекса за равнопоставеност между половете. Според него Исландия е държавата с най-малко неравенство между мъжете и жените що се отнася до възможности за образование, работа и политическо влияние, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
прочетох преди 11 години
е това е статия, в която 2 тези са изказани по 10 различни начина и след 2-рия редн надолу всичко се повтаря
69
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За жалост в България умните мъже и жени са унижавани и тъпкани и съответно самочувствието им е до земята . От друга страна са рядкост и трудно се намират , а и дори да се намерят , то с такова ниско самочувствие никой не предприема първата стъпка и рано или късно и тях ги прилапват онези пръщящи от самочувствие кретеноиди и създават семейства , които не са особено успешни .
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Установихме, че в държави като Великобритания и особено в скандинавските страни мъжете все повече ценят други качества като интелигентността, а не пищната фигура или готварските умения" - каза ръководителят на изследването д-р Марсел Зентнер от университета на Йорк."Така, де. Като е дзвер, поне да е умен дзвер.
67
1
 
3
 
! Отговори
до 69 преди 11 години
АРИЙСКИ ТИП ЖЕНИ-------------- Именно. А не *** *** с увиснали носове.
66
1
 
0
 
! Отговори
до 72 преди 11 години
Евала, батка, не знаех, че имам съмишленици, отлично го формулира.
65
2
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ СИ преди 11 години
Две неща мразя - *** жена и черна жена
64
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каквото търсиш, това намираш! Няма как да си търсите жена в Син сити и после да имате претенции и да мрънкате, че била проста, че само силикон и парцалки и били в главата и т.н. И обратното, като си търсите мутра, която да ви издържа и да ви плаща за шопинг терапии не очаквайте акъл. Така, че не е зле да си прецените какви за ви приоритетите в живота и какво очаквате от човека до вас.
63
2
 
35
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Мъжете дето гледат гъзо на жената си намират жени дето им гледат портфейло!Мъжете дето гледат умо на жената си намират жени дето им гледа душата! Секи сам си избира пъто у живото и после сам си сръба супата дека е дробил!
62
9
 
12
 
! Отговори
до 57 ми ! преди 11 години
аз СЪЩО ЖИВЕЯ В Англия и отдавна съм разбрал,че вкуса е НЕЩО СЪВСЕМ РАЗЛИЧНО-АЗ МНОГО ХАРЕСВАМ АНГЛИЧАНКИТЕ ,за разлика от теб...!!!ТИ явно не харесваш АРИЙСКИ ТИП ЖЕНИ -бледи,СЛАБИ ,СИНЕОКИ ИЛИ ЗЕЛЕНООКИ ,ЧЕСТО ИМА ЧЕРВЕНОКОСИ ...И С ГОТИНИ ФИГУРИ !!!НА теб ти дай-ниски ,дебелогъзи ,кривокраки с грозни зъби,ЧЕРНИ ,,,и както се изрази една англичанка -танцуващи странни танци...!!!МАЙ ТЕБ ТРЯБВА ДА СЪЖАЛЯВАМЕ....
61
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България умните жени се чувстват много зле! Мъжете се плашат от тях, в работата им ги тикат в ъгъла, защото е много опасно "да не ти вземе мястото някоя женска", смятат ги за демоде, защото отказват чалга визия и чалга култура, взимат ги на подбив! Само в някои среди тези жени са особено ценени, но обществото приема тези среди за снобари и "лоши"! Истината е, че това е начин по който тези хора се пазят от чалгаризацията. Съзават ореол на лошотия и тага игнорират онези, които не ги разбират!
60
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината приятели е че ако една жена е умна тя ще направи необходимото за да бъде привлекателна /не по чалга стандарт разбира си/, ще се грижи и за дома /я с бавачка, я с храна в ресторант/, но тъпата жена си е ***, каквото и да правиш, колкото и да я гримираш все ще намери начин да те злепостави, да те смачка, да ти похарчи и последния лев за парцалче, нищо че децата няма какво да ядат. Така че умни са тия дето харесват умни жени. А и красотата е до време, ума е друга работа!
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мъжете ценят това дето е м/у краката на жената!
58
2
 
24
 
! Отговори
мила преди 11 години
да бе сигурна работа.напротив колкото е по-умна една жена толкова повече мъжете се плашат.
57
3
 
8
 
! Отговори
.. преди 11 години
аз живея в България. Има много хубави и умни момичета тук, но умни за жалост не означава на всяка цена възспитани и интелигентни каквито са повечето... Някак си на красивите и природно умни момичета съдбата ги кара да бъдат лоши и се обръща срещу тях...Моя избор е симпатична и добре възспитана.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом британски учени са го правили това изследване... ясна е работата.
55
0
 
6
 
! Отговори
ттттуууууутт преди 11 години
ХАХАХАХАХ...... много ме разсмяха - особено за второто :DDDD
54
0
 
6
 
! Отговори
Името преди 11 години
Ахахахахаххахахахахахаххахахахахах
53
4
 
31
 
! Отговори
shahmatista преди 11 години
И аз така. Харесвам умни, интелигентни жени.Нищи че са слаби, стройни с големи гърди и симпатично лице.Приемам тези недостатъци.Важен е характера все пак.И да може да играе шах.
52
7
 
34
 
! Отговори
;) преди 11 години
Живея в Англия и мога да кажа че донякаде е вярно,англичаните горките чак ги съжелявам- просто ги съжелявам:повечето им жени са розови кобилоподобни дебелани които пият като за световно,иначе има и красиви англичанки но сигурно са 2-3 процента,в България нещата ообаче са точно обратните,мизерията и немотията карат нашите момичета да гледат първо парата после всичко друго...за съжаление
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за всички дебеланиии безплатно кроасаниии!

Спонсорирани публикации