Кой работи по Коледа и Нова година

Или кои са най-търсени професии по празниците
Обновена: 23 дек 2012 12:01 | 23 дек 2012 12:01,
38
Кой работи по Коледа и Нова година
Снимка: архив Reuters

По Коледа и Нова година едни празнуват, а други точно тогава работят най-усилено. Десет са най-търсените професионалисти по тези празници, пише в. "Дейли телеграф".

На първо място е дизайнер на коледни елхи, който се грижи в големите магазини, компании и на обществените открити пространства за украсата на коледните дръвчета.

На второ място е ди джей на коледните и новогодишните партита, който трябва да може да съчетава актуалната клубна музика с по-затрогващи традиционни коледни и новогодишни парчета.

На трето място е готвач-специалист по приготвянето на миниатюрни тостове, петифури, тарталети, дребни сладки, тоест на всички солени и сладки хапки, предлагани по коледните и новогодишните партита и коктейли.

На четвърто място е водачът на впрегатни елени, използвани за придвижването на шейните на Дядо Коледа из скандинавските страни.

На пето място е една по-традиционна професия, от която мнозина имат нужда именно по Коледа и Нова година - личният лекар. Много често обаче той точно тогава е във ваканция и не реагира на отчаяните телефонни позиви на прекалилите с яденето или пийването пациенти.

На шесто място са специалистите по скубането на коледни и новогодишни пуйки и на всякакви други пернати, които се сервират на празничната трапеза. От тези професионалисти се изисква и да
почистят пернатите от вътрешностите им.

На седмо място е професията на личен главен готвач, от която може да се възползва всеки, който може да приготви празничната вечеря за Коледа и Нова година на някое прекалено заето с празнуването семейство.

На осмо място е личният шопинг агент за възрастни хора в моловете и големите магазини. Във Великобритания човек може да си докара по 200 лири на ден от упражняването именно на тази
професия по празниците, изискваща само да се помага на възрастни хора с подбора на най-подходящи празнични подаръци.

На девето място е организаторът на коледни и новогодишни партита.

На десето място е професията на джуджето /хора дегизирали се като джуджета/, помагащо на Дядо Коледа за приготвянето на подаръците по време на най-разнородни партита или възстановки на сцената на Рождество Христово.

Интересното е, че в класацията не попадат професията на Дядо Коледа или на Снежанка, професията на журналистите, отразяващи без почивка празничната атмосфера или пък професията на пожарникарите, често пъти заставени да гасят по празниците пожари, причинени от пиротехническите" умения или по-скоро недостатъци на празнуващите, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
до Спонги преди 11 години
Спи ти мозъка на тебе недоносче !!! Този кучешки прякор сам ли си го измисли или още в училище ти го лепнаха ????? Омръзнало ми е от такива малки, злобни хорица както тебе !!
33
0
 
4
 
! Отговори
sweet преди 11 години
аз съм сладкар и работим доста здраво,нека журналистчето писало статията да дойде да види малко как се бачка по празниците!
32
0
 
6
 
! Отговори
5ко преди 11 години
По-*** класация не бях чел.Аз лично работя в хотел и ще работя по празниците.
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-търсените професии по празниците са - клоуни, придворни шутове, пажове, ***, компаньонки и т.н.....По празниците хората разпускат :)
30
1
 
7
 
! Отговори
Dafi преди 11 години
I nie krupietata rabotim na vseki praznik :D
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един от тях съм ! нали трябва да ви взема парите ! :)))
28
1
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
Фирма " РУБИНЕКС" - РУСЕ работи по празниците
27
0
 
11
 
! Отговори
пожарникар преди 11 години
Ами и ние сме на работа ,завиждайте някога ще вземем 20 заплати, и по внимателно по-празниците.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колко пъти съм бил дежурен по тези празници.и затова ми дадоха 20 заплати ,а не като вас да си седя до краката на жена си.
25
1
 
9
 
! Отговори
чичи преди 11 години
При нас започнаха вече да гърмят фоерверки и пиратки а още не са започнали Коледните празници..явно народа вече се е наквасил порядъчно.. какво ли ни чака следващите дни,не ми се мисли,голяма пукотевица!!
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам в БГ почти всички магазини и кръчми бачкат по празниците. Зер ден година храни
23
3
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Ха ха ха ха . А полицията спи по Коледа и Нова Година.
22
1
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
В Кривунделово,най...търсен специалист по Коледа е майстор колач на...шопари.Труден е този...занаят,има си чалъми и е голяма...отговорност.Младите не се...учат,а само присъстват и поливат вода на майсторите,след това,най...много да ги назначат на скарата да пекат...мезета.Аз лично не съм...майстор,но от мезета и пиячка разбирам,затова завеждам този...сектор,на свинското мероприятие.Весела Коледа!
21
1
 
15
 
! Отговори
странна работа преди 11 години
ако тази статия беше писана за България (а не преписвана и "насосвана"), някъде съвсем в началото щяха да са барманите и таксиметровите шофьори... на тях и на всички, които трябва да "обслужват" нашето веселие (пиянство, освинване), пожелавам Весели празници, безаварийни смени и поне малко хубави спомени...
20
4
 
15
 
! Отговори
Дарвин преди 11 години
Т.нар. "Коледа" е една търговска пропаганда, нищо повече.
19
5
 
11
 
! Отговори
Уейлън преди 11 години
Трябва да си пълен примитив и фрашкан с предразсъдъци човек, за да се вързваш на това идиотско промиване на мозъци, наречено "Коледни празници".
18
5
 
1
 
! Отговори
nasko преди 11 години
abe ot cqloto praznuvane za servityori ne se setihte nali nqkoi trqbva da i serevira vsi4ko dokata bogopomazanite se tup4at :) prosto nie ba4kame na bash altun 31.12 i to bez bak6i6 ni6to li4no prosto biznes kakto se kazva .veseli praznici na si4ki dano bulgarite se nu4at da ocenqvat nisko plateniqt trud i zapo4nat da ostavat 20% bak6i6 prosto tova e nepisan zakon priet v polvinata svqt taka ,4e e vreme vi4ki da se zamislim i vse pak ,ako ne mojem da si go pozvolim kakvo turs v restorant :)
17
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 11 години
По празниците работят най-вече обслужващите професии( мед сестри лекари пожарникари продавачи и др)но им желая по-малко работа и повече хубави моменти!
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А крадците по празниците ги забравихте!? Ами и те се трудят хората в общата сунатоха.
15
1
 
10
 
! Отговори
бибиби преди 11 години
работят и хората на смени ! на кои ,когато се падне на Коледа на Нова Година !!!