Великденско яйце за 360 000 долара!

Уникалното кълбо е високо един метър
19 апр 2014 09:54, Мария Дуковска
9
Великденско яйце за 360 000 долара!
Яйцето, за което някой е готов да плати 360 000 долара; Снимка: Paddle8

Боядисаните яйца са един от най-важните и популярни символи на Великден. Във всяка къща има от тях, а оцветяването им представлява цял ритуал и забава едновременно. Докато едно обикновено великденско яйце струва стотинки, то яйцето, създадено от Джеф Кунс, е привлякло оферти за рекордните 360 000 долара!

Уникалното кълбо е високо един метър и все още не е намерило своя купувач, тъй като търгът продължава. В момента то се съхранява на „тайно“ място в Ню Йорк, а след края на аукциона ще отпътува към човека, платил най-голяма сума за него. Продавачът на яйцето-произведение на изкуството споделя, че то вече се е сдобило с уникален рекорд в уеб продажбите.

360 000 долара обаче не е окончателната сума, която може да бъде платена за шедьовъра на Джеф Кунс, имайки предвид, че миналата година друга негова изработка („Balloon Dog“) бе продадена за зашеметяващите 58,4 милиона долара.

59-годишният Кунис разкрива, че получил вдъхновение за създаването на яйцето от ин и ян. Затова той решил да пресъздаде мъжките и женските качества под формата на анимационен герой и морж. В произведението му е вложено и усещане за семейно обединение.

Други артисти също се включили в благотворителната инициатива Faberge, която набира средства за децата от училище в Ню Йорк и за организация, защитаваща застрашените азиатски слонове.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте кои са останалите великденски яйца, продавани за няколко хиляди долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
хе преди 9 години
Слаба ракия!Ако беше за 3 млн,а още по-добре за 3 млрд,тогава е друга работа!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълни глупости ни това "яйце" нито другата глупост Balloon Dog струват повече от 50 долара. По панаирите ги раздават като си купиш билет. Просто това е изкуствено приписване на стойност от разни промоутъри с цел да приберат парата на новоизлюпени първенюта.В САЩ хората,които имат пари нямат доверие на фондовете и един от начините да им прибират парите на бълъците е като ги съветват да инвестират в изкуство,колекции и всичко с висока стойност,да ама и там има балони като този с надуваемото куче
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мария, напиши статия за секса по Великден.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами скъпо е защото хем е яйце хем пък е кълбо.
2
1
 
5
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Онова на *** беше май по-голямо.
1
1
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
opaa