Температурата в офиса влияе върху работата ни

Жегата и студът оказват влияние на краткосрочната памет
22 апр 2014 22:38,
3
Температурата в офиса влияе върху работата ни
Снимка: Reuters

Ако на служителите в офиса им е прекалено студено или горещо, работоспособността им силно намалява, съобщи сайтът Kakmed.com, цитиран от БТА. Констатацията е на изследователи от Лайденския университет в Холандия.

Специалистите от Холандия твърдят, че навиците към определени температурни условия трябва да се отчитат при наемането на работа на квалифицирани сътрудници. Комфортната температура на въздуха способства за добрата умствена работа и обратното. Температурният режим оказва специално влияние върху работната памет, отговаряща за съхранението и обработката на информация в краткосрочен период.

В експеримента, извършен от холандските учени, са участвали две групи доброволци: "топлолюбиви" умствени работници и ценители на студа. Всички те са изпълнявали тестови задачи за определяне на състоянието на краткосрочната им памет. Тестването е било извършено при различни температури: 25, 15 и 20 градуса по Целзий.

Оказало се, че работата при комфортна температура способства за подобряване на краткосрочната памет. И обратно, когато любителите на студа са били карани да работят при високи температури, а любителите на топлото - при ниски, показателите на работната памет на доброволците са се влошавали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: офистемператураработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Управител преди 9 години
Аз имам малка фирма с 14 служители.Мъжете са в две помещения, жените в трето. В помещенията на мъжете е 18C - да бачкат.При жените съм го направил 24C - също да бачкат.
1
0
 
1
 
! Отговори
### преди 9 години
stari istini sa, no ne e 4ak tolkova vajno da se komentira ,