Великденът на семейство Обама

US президентът участва в търкалянето на великденски яйца
Обновена: 22 апр 2014 12:01 | 22 апр 2014 11:47, Красимир Ангелов
49

Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама и първата дама Мишел, заедно с хиляди деца, участваха в понеделник в традиционното търкаляне на великденски яйца на моравата на Белия дом.

Традицията се спазва за 135-a година, като се провежда във втория ден от Великден.

Преди началото на състезанието Обама поигра с някои деца баскетбол на външно игрище в Белия дом, а после заедно почетоха книги.

Децата, които дойдоха в Белия дом в пролетния ден, бяха на възраст между 5 и 13 години. Общо 30 000 деца и родителите бяха допуснати на групи на поляната на Белия дом през целия ден, за да участват във великденското търкаляне на яйца.

Това бяха хора, спечелили билети за участие чрез лотария, разиграна в интернет сайта на Белия дом.

Първата дама на САЩ, която води кампания за здравословно хранене на децата, беше обособила щанд, на който през целия ден обясняваше на родителите и техните отрочета как да похапват здравословно и дори демонстрира здравословно приготвена закуска.

В традиционното търкаляне на яйца в Белия дом децата използват дълги лъжици, с които бутат боядисаните пъстри варени яйца по моравата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
il_cho преди 9 години
Мали... като филм на ужасите... човек ако гледа тия снимки ще остане с впечатлението, че в америка само печки живеят :D!
35
0
 
0
 
! Отговори
Omnia Mea преди 9 години
Да ме прости Господ, но единственото, което ми идва на ум като гледам снимките е фразата, послужила за ник на коментар 28 :)
34
1
 
3
 
! Отговори
Добронамерен преди 9 години
Не само че Обама не е християнин, а и е черен. Заекът също трябва да е черен.
33
3
 
1
 
! Отговори
майорски преди 9 години
преди години ни показваха всяка вечер какво прави Брежнев , Андропов и сие....сега ни показват какво прави Буш,Обама и сие .....*** държавата сме
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знаех , че Обама е християнин.
31
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До U2Ами какво интересно има един президент да играе с деца на моравата ?!? Виж съвсем друго е да секат монети с лика на жив президент , нали ? Или пък да строят втори мавзолей на Червения площад за бъдещата мумия !!
30
0
 
8
 
! Отговори
U2 преди 9 години
Не ми е интересно искам за Путин!
29
6
 
4
 
! Отговори
NORM преди 9 години
30000 се стекли пред Белия дом,до нашия парламент и птиче не може да прехвръкне,нали имаме "демократично" управление.
28
2
 
8
 
! Отговори
Големи яйца! преди 9 години
Колко умилително!Да се смее ли човек на подобна идиотия или да плаче?!
27
5
 
15
 
! Отговори
търкалящ се преди 9 години
"Великденът на семейство ОбамаUS президентът участва в търкалянето на великденски яйца"Един търкалящ се мозък. Търкалящ се амбициозно към нови територии. Само че няма да му върже с Ръшията и Украйна да се търкаля , въпреки че успехно се търкаля върху Европата и ЕС.
26
4
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
ПРОПАГАНДА !
25
2
 
19
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Без да прочета статията или да разгледам снимките с изключение на заглавната, "трогателна" снимка: не ме интересува как са си прекарали Великден тия, няма да ме интересува как ще прекарат 4 юли или Коледа или който и да е друг празник или делник.Ама ВЪОБЩЕ не ме интересува този човек. И не защото съм индиферентен или нещо такова, а защото не ми харесва политиката, която води и начините по които я води.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Holywood...
23
2
 
15
 
! Отговори
Bace преди 9 години
Как са прекарали празникът черният талибан Барак Хюсеин Обама и жена му не ме интресува !Мюсолмани само са позирали с плебеичета около тях . Това не е техен празник . Защо не показвате украинчета деца от Крим на които им спират водата заради тия грозни маймуни как страдат ? Боли ме шалтера за тоя тъпан коитро до сасипва една велика страна със свръх модерна икономика
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубав Великден ... в Черният дом!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не насаждайте като задължение как се обичат другите. Погледнете в страната ни има ли обич. Дори и президента не си обичаме. Защо????Моя отговор е: Защото той не огледалото на националното единство.
20
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бре, какво прави пропагандата!!!Великденски снимки и т.н. ... с Обама??А в Интернет пише, че жена му три пъти вече решава да се разведе с него, защото е много шавлив!Дори последния път 3 - 4 месеца е живяла отделно от него.И сега хоп - шимпанзето миротворец търкаля яйца...
19
0
 
18
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 9 години
Обанана търкаля яйца с децата, а през това време банките им нахлузват стотина хиляди долара кредити още с раждането им. Ленд ъф дъ фрии, хоум ъф да слейвс.
18
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А българският президент *** докога ще крие жена си??? Кога ще признае, че тя си има любовник, а той също си има любовник?
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КРЫМ це РОССИЯ Обама це МАКАКА КАЖДОМУ СВОЕ СЧАСТЬЕ

Спонсорирани публикации