9 неща, които могат да накарат шефа да съжалява, че ви е наел

Какво не трябва да правите на новото работно място
23 апр 2014 17:11,
4
9 неща, които могат да накарат шефа да съжалява, че ви е наел
Снимка: Reuters

Първите дни са най-важни, когато започвате нова работа. Тогава правите първото впечатление и се опознавате с колегите и работодателя си. Но има някои действия, които биха могли да накарат шефа ви да съжалява, че ви е наел. Ето списък с 9 неща, които не трябва да правите на новото работно място, събрани от USNews.com.


1. Не е нужно да знаете всичко. През първите седмици на новата работа можете да задавате всички въпроси, които ви вълнуват. Ако предварително знаете всичко за компанията и предлагате промени, без да сте опoзнали работната атмосфера, изглеждате арогантни.

2. Не закъснявайте и не отсъствайте от работа. Когато все още сте нов на работа и колегите не ви познават добре, всичко което вършите, се наблюдава с по-голямо внимание. Закъсненията, ранното тръгване от работа и отсъствията правят лошо впечатление и не изглеждате като служител, на когото може да се разчита.

3. Работа от вкъщи. Да работите от вкъщи не е проблем, но първо трябва да се докажете като съвестен служител. Ако поискате още в началото да работите у дома, рискувате да си помислят, че не искате да стоите в офиса и не се интересувате от работата.

4. Не се намесвайте в офис драми. Най-добре е да бъдете приятелски настроени към всичките колеги и да бъдете неутрални по спорните въпроси. Не е редно да взимате позиция при положение, че не познавате добре ситуацията в офиса. Също така, когато се намесите в офис драма, никога не изглежда добре, камо ли когато сте нов.

5. Не изглеждайте отегчени. Не трябва да изглеждате отегчени през първите седмици. Работодателите искат да виждат хора, които се стараят и изпитват интерес към работата. Ако показвате негативното си отношение, шефът ви ще се зачуди дали е било правилно да ви наеме.

6. Дръжте се добре. Доброто възпитание би ви помогнало, колкото и познанията ви в дадената област. Много е важно да се държите добре и да се вписвате правилно в работната атмосфера. Не е редно, докато колегите ви са погълнати от работа, да се занимавате с други неща.

7. Внимавайте, докато ви обясняват. Не бъдете разсеяни, докато ви обучават. В противен случай правите лошо впечатление. Внимавайте в обясненията, водете си бележки и питайте за всичко, което не ви е ясно. Уверете се, че разбирате правилно всичко, което ви обясняват.

8.Не изглеждайте претоварени. Всяко ново начало е трудно и сте затрупани с тонове нова информация, която ви кара да се чувствате объркани. Няма да създадете доверие към себе си обаче, ако изглеждате претоварени, все едно не можете да се справите с новите изисквания.

9. Не сравнявайте със старата работа. Дори да знаете и по-добър начин как да се свърши работата, не правете сравнение със старата си служба. Съпоставки с миналата ви работа биха могли да подразнят колегите ви. В по-късен етап може да дадете предложения, но без да правите сравнения с предишния си опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
a преди 9 години
След работа ако не се движа на 4 крака значи не съм работил.
1
7
 
14
 
! Отговори
Барам си меча преди 9 години
Аз на работа си клатя мъдете за 600 лева заплата и се прая че ми пука за работата и шефа.Само като му видим гърба и айляк здрав.За 8 часа работа я ми се събират 2 я не и това защото не съм по глупав от тези дето ми дават тази смешна заплата.