Горичка открива нов сезон от събития с Форум „Заедно“

Норвежкият криминолог Нилс Кристи идва специално за събитието на 27 април
Обновена: 24 апр 2014 11:30 | 24 апр 2014 11:30, Мария Дуковска
1
Горичка открива нов сезон от събития с Форум „Заедно“
Маги Малеева. Снимка: Горичка

Инициативата за популяризиране на устойчиво развитие „Горичка“ стартира нов сезон от събития, които ще включват форуми, едноседмичен филм фест, видео съдържание и радио подкаст и се случват благодарение на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България – EEA Grants.

Форумите на „Горичка“ са еднодневни събития с лектори и преживявания. Най-интересното и различното във формата е разговорът на сцената, в който лектори и публика общуват чрез модераторите на събитията. Най-новият форум, Форум „Заедно“, ще се случи на 27 април в Модерен театър.

Темата „Заедно“ не е избрана случайно. Маги Малеева разказва: „Всички теми на предишни Форуми: „Родителство“, „Дом“, „Храна“, „Промяна“ и т. н., са идвали при нас в подходящото време. И със „Заедно“ е така: усетихме, че духът на времето ни е такъв в последната една година, че имаме нужда да помислим и дискутираме какво означава да живеем заедно и да се свързваме и защо има ситуации, в които различията ни са невъзможни за преодоляване.”

Специално за Форум „Заедно“ пристига и известният норвежки криминолог и социолог Нилс Кристи. Неговата тема е „Доброто общество е спорещото общество“. В списъка с лектори са и архитектът Пламен Братков, активистът Яна Тавание, хижарят Венци Златарев, алпинистът Иван Кожухаров, режисьорът Мартин Киселов и много други. Екипът на събитието обещава и различни преживявания извън сцената: храна от четири различни държави, изложби, книжарница с тематични заглавия, работилници и игри.

Горичка Филм Фест е едноседмичен филмов фестивал с документални филми в края на септември. Предишното издание бе през 2011 г. и покри 10 от най-добрите нови документални филми, свързани с храна, енергия, устойчиво развитие, биоразнообразие и т. н. Тази година отново филмите са селектирани внимателно, с награди и номинации от световни фестивали. За първи път ще бъдат включени и филми за малките, от които родители и деца ще могат заедно да научават за света на природата.

Предстоят също така Форум „Промяна“ през ноември; видеосъдържание с кратки аналитични коментари на конкретни теми като промените в климата и отговорен бизнес; подкаст с двамата модератори на форумите на „Горичка“, Маги Малеева и издателят Манол Пейков.

Медийна група Investor подкрепя инициативите на Горичка, защото се включва активно във всички опити за позитивна промяна на българското общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Janniejarl преди 5 години
Я худею 2017 смотреть бесплатно в хорошем Недруги фильм 2017 чебоксары Ултный экипаж кино калуга