Кафето понижава риска от диабет

Учените изследвали 120 хил. души
25 апр 2014 13:07,
5
Кафето понижава риска от диабет
Снимка: Reuters

Увеличаването на консумацията на кафе при любителите на ободряващата напитка може да снижи риска им от диабет с 11 на сто, в сравнение с тези, които поддържат постоянни нива, установи американско проучване, цитирано от агенция Франс прес.

Екипът на д-р Франк Хю от Харвардския институт за обществено здраве анализирал данните от три мащабни американски изследвания, обхванали 120 хиляди души. Сред тях тези хора, които консумирали допълнително чашка и половина кафе дневно, показали по-ниско показатели от заболяемост от диабет през следващите 4 години. И обратно - намаляването на консумацията на кафе с две чашки дневно, повишавала риска от диабет с 18 на сто.

Изследователите стигнали до едни и същи резултати, независимо от това какво количество кафе са консумирали в началото участниците в експеримента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Диабета е преди всичко генетично предавано заболяване.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук не е казано нищо, ама абсолютно нищо!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хах, пак има някъде залежало кафе по складовете. Още от зората на "демокрацията" вносителите на кафе се обръщат за съдействие към журналисти и от време на време лъсва по някоя такава новина: "Според екип от учени ,кафето е полезно за това, това и това......"