Рижите във Великобритания ще намалеят заради глобалното затопляне

Червената коса и сините очи не са приспособени към топъл климат
Обновена: 9 юли 2014 16:46 | 9 юли 2014 16:42,
27
Рижите във Великобритания ще намалеят заради глобалното затопляне
Снимка: Архив Reuters

Червенокосите хора във Великобритания ще намалеят заради по-хубавото време, предизвикано от глобалното затопляне, съобщи в. "Индипендънт".

В Шотландия, Ирландия и Северна Англия хората са с рижа коса заради адаптацията към климата. Причината за по-светлата кожа и коса е, че времето там често е облачно и хората не получават достатъчно слънчева светлина, а оттам и витамин D, обясни д-р Алистър Мофат от "Scotlands DNA".

Рижите обаче са по-податливи на слънчeво изгаряне и рак. Затова, ако прогнозите за затопляне са верни, рижият ген ще регресира.

Според статистиката само един до два процента от хората в света са с рижа коса, но в Шотландия 13% са червенокоси и 40% от хората имат риж ген.

"Червената коса и сините очи не са приспособени към топъл климат - каза друг учен, предпочел името му да не бъде цитирано. - Това е само теория, но рецесивният ген може да бъде загубен. Той може да е в опасност."

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Свински преди 9 години
Заповядай още утре на гостиЩе те чакамПо топло посрещане няма да видишБензин имам за целият ти род
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СвинскиКато стане на 18 обади се да започваме опитите.
20
0
 
1
 
! Отговори
Свински преди 9 години
Мойта дъщеричка е червенокоса Заврете си прогнозите отзад!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ги сложат във фризер
18
0
 
0
 
! Отговори
Баш преди 9 години
ме брига
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След хиляди години ...
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЙовоРижите са наследници на траките в Казанлъшките могили има нарисувани хора с рижи коси.Има генетични изследвания на държавите в Европа и за учудване се оказало ,че ние с англичаните имаме много близко ДНК
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** щеим променят гена преди затоплянето.
14
0
 
6
 
! Отговори
carbon trading преди 9 години
В основата на промените са слънчевите цикли, циклите на въртене на земята около слънцето (цикли на Миланкович), цикличните натрупвания при морските течения... с други думи природни фактори. Затова има ледникови и горещи периоди (както през ранните векове на Римската Империя когато доказано е било много по-горещо от сега). КАРБОНЪТ не води до затопляне, точно обратното! Сега и изчезването на бялата раса се опитват да му припишат. На глобалистите им трябва карбонова борса заради новата световна валута - това е!
13
0
 
15
 
! Отговори
цфгдг преди 9 години
Всички ще станат чернокожи. после ледников период и следва избелване.
12
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 12 преди 9 години
Не ти трябва много голям мозък за да осмислиш партенката с глобалното затопляне. Първа поръча измислянето и Маргарет Тачер, с цел да потуши миньорските вълнения - тогава карбонът за първи път беше обявен за причинител на глобално затопляне и мините застрашени от затваряне! После подхваната от глобалистите... Вярно че, много пари се раздават на учени да калъпят карбоновата теория, че малцина смеят да си отворят устата от страх да не загубят работа (учените и те семейства хранят) но човек със средностатистически познания по физика, ще прогледне през абсурда ако се поинтересува. В основата на кли
11
0
 
3
 
! Отговори
Monibonboni преди 9 години
До анонимен:Хора като теб, които не са се научили дори да пишат правилно на собствения си език, според мен нямат нужния капацитет да оценяват другите.Вижда се с просто око, чий мозък е недоразвит.
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До MonibonboniЗаради такива "учени" като теб на процеса вече се казва Климатични промени понеже малките ви мозъци не могат да усмислят "Глобално затопляне"
9
2
 
4
 
! Отговори
Monibonboni преди 9 години
До Истината е друга!Може и така да е, но при всички случаи, това за глобалното затопляне е просто смешно.
8
1
 
10
 
! Отговори
Истината е друга! преди 9 години
Емигрантите не са им виновни, просто англичаните не раждат. Направят едно дете и е до там. Живея в Германия, нещата са същите - направят едно максимум две деца и до там. Докато *** ще роди 10 заради социалните. А да не говорим колко много държавата подпомага точно англичани, германци и т.н. за да раждат деца, но те просто не искат защото са прекалено "заети". Ако искат могат и по 3-4 деца да имат, за разлика от българките дето ги дискриминират в собствената им държава, само дето инлизите и немците не могат да преживеят големия си егоизъм. После чужденците им били виновни, че ги превземал
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Скоро и там минарета, има да им вият като кучета от Тауер бриджа.
6
1
 
21
 
! Отговори
Monibonboni преди 9 години
Не им е приятно да си признаят, че ще изчезнат заради имигратите им, които са съвсем различни раси от тяхната и си измислят глупости, по-приемливи за обществото.Такива еволюционни промени, за които те говорят стават за хиляди години, не за десетилетия.
5
1
 
22
 
! Отговори
Йово преди 9 години
"Рижите във Великобритания ще намалеят заради глобалното затопляне". Рижите всъщност са генетично и антропологично наследниците на великия народ на келтите. Но не заради глобалното затопляне ще изчезнат а заради това, че UK се напълни с ***, индуси, бербери, араби и какви ли не други тъмни субекти/етноси основно преселили се от Африка и Азия.
4
3
 
7
 
! Отговори
кънчо преди 9 години
"рижият ген ще регресира" - кефи ме новият комплексарски български език...
3
1
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Според официалната британска статистика в Лондон едва 44% от населението са бели британци и около 10% са белите от останалите групи. А цели 46% са пакистанци, бангладешци, африканци и *** от карибите.