Статуи в Лондон и Манчестър "проговарят"

Известни британски актьори ще "озвучат" прочутите монументи
9 юли 2014 22:54,
3
Статуи в Лондон и Манчестър "проговарят"
Снимка: Reuters, архив

С гласовете на известни британски актьори ще заговорят прочути статуи в Лондон и Манчестър, съобщи в. "Дейли телеграф". Инициатор на проекта е организацията "Синг Лондон" (Sing London).

Много скоро статуи и забележителности, които са "мълчали" години наред, ще проговорят. Общо жителите и гостите на Лондон и Манчестър ще чуят "гласовете" на 35 паметника.

Текстовете, увлекателни истории за миналото, са написани от едни от най-добрите писатели на Великобритания. Те ще бъдат прочетени от видни актьори.

От 19 август статуите ще получат специални надписи, които щебъдат сканирани със смартфони. Така почитателите на изкуството ще могат да включат записите на монолозите. В лондонския Хайд парк например Ахил ще "проговори" с гласа на Доминик Уест, а на Бейкър стрийт ще може да се чуе какво разказва Шерлок Холс. Изпълнението е поверено на Ед Стопард.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Простотията не ходи по-дърветата!!!!Подигравка със статуите!!!! Това само *** може да го измислят!!!!Гавра с паметта на велики личности!!!!Статуите са за почит, уважение, преклонение, възхищение и такива работи а не за циркаджелъци да се оцветяват като клоуни и да им се слагат говорещи магнетофони като в лунапарк!
2
0
 
1
 
! Отговори
bradata преди 9 години
Nosiat se sluhove che shteli da progovoriat na arabski, urdu I oshte edin indiiski dialekt. Angliiskiat shte e za naprednali....
1
1
 
1
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Добра инициатива в британския халифат !