Младите японци смятат, че мястото на жената е вкъщи

Според 40% в семействата трябва да работи само мъжът
14 юли 2014 19:06, Елка Василева
6
Младите японци смятат, че мястото на жената е вкъщи
Снимка: архив, Reuters

Почти 40 процента от жителите на Япония на възраст от 20 до 40 години са на мнение, че в семействата трябва да работи само мъжът, а съпругата е редно да си стои у дома, да поддържа семейното огнище и да се занимава с възпитанието на децата. Това показват данните от проучване на общественото мнение, извършено от "Мейдзи Ясуда", предаде ИТАР-ТАСС.

В анкетата са участвали както мъже, така и жени. Резултатите от проучването на общественото мнение противоречат на политиката, провеждана напоследък от японското правителство, за по-активното привличане на жените в бизнеса.

Министър-председателят на Япония Шиндзо Абе отрежда именно на жените водеща роля в развитието на националната икономика. Той се обявява за т.нар. умъномика.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Японияжени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
До ФИНАНСОВ ПЪНКАРПич, не виждам какво общо има "еврогейството" с работещите жени. Не забравяй, че тук жените масово са работели редом с мъжете по полето, защото иначе няма ядене. Оставала е някоя снаха/дъщеря в къщата да готви за работниците, докато цялото домочадие е ходело на нивата да прибира реколтата - с все децата, бабите, жените, снахите, мъжете...
2
2
 
5
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Евройгейството като философия завладява света ! В бъдеще у нас не само жените ами и децата ще трябва да работят и освен студентски заеми финансовите доброжелатели ще отпускат и ученически заеми заради скъпите учебници а даже и децата ще могат да получават заем за детската градина заради специфичните нужди от непосилни рушвети за софийската действителност !
1
0
 
0
 
! Отговори
акълмайстор преди 9 години
Мъничка японка ще си взема.Всичко в къщата ще е хитачи.Ще натрупам милиони йени,там работят повече обаче!Т