Плодовете и зеленчуците пазят от слънчеви изгаряния

Те потискат разрушителното въздействие на слънчевите лъчи
23 юли 2014 19:56,
0
 Плодовете и зеленчуците пазят от слънчеви изгаряния
Снимка: Reuters, архив

Консумацията на плодове и зеленчуци, богати на пигменти, помагат на кожата да си изгради естествена бариера срещу вредните ултравиолетови лъчи, съобщи "Май дей".

Нивото на защитата е същото, каквото е от слънцезащитните кремове. Колкото повече подобни плодове и зеленчуци се ядат, толкова по-добре се предпазва човек от ултравиолетовите лъчи.

Те потискат разрушителното въздействие на слънчевите лъчи, неутрализират свободните радикали и намаляват зачервяването на кожата.

Виолетовите плодове съдържат в себе си натуралния SPF-фактор. Касисът, боровинките, къпините, червеното грозде, смокините заедно със слънцезащитните кремове предпазват кожата от вредното слънчево въздействие.

SPF-фактор има още в оранжевите и тъмнозелените зеленчуци като моркови, чушки, зеле, спанак и т.т. Благодарение на високо ниво на антиоксиданти те преобразуват свободните радикали в организма.

Диетологът Сам Кристи отбелязва: "Тези продукти предпазват кожата от ултравиолетовите лъчи по всяко време на денонощието. Важното е, че действието им се разпространява върху цялото тяло".

Когато човек е изложен на силно слънце обаче, използването на слънцезащитни кремове е задължително.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари