Ню Йорк е най-нещастният град в САЩ

Най-щастливи пък са в Лафайет
24 юли 2014 07:48,
18
Ню Йорк е най-нещастният град в САЩ
Снимка: Reuters

За мнозина животът в Ню Йорк е сбъднала се мечта, но според ново изследване блестящата "Голяма ябълка" е най-нещастният град в САЩ, предаде ДПА.

Според проучването, озаглавено "Нещастни градове" и публикувано миналата седмица от Националната служба за
икономически изследвания, други четири града - Питсбърг, Луисвил, Мулуоки и Детройт - са по петите на Ню Йорк като най-нещастните в страната.

Въпросът, на основата на който е изготвената класацията, гласи просто: "Като цяло, доколко сте доволни от живота си?". След това се сравняват отговорите на анкетираните според доходи, цени на жилищата, възраст, раса, образование и семейно положение.

Изследването сравнява данни, събрани в 177 града и установява, че хората често са готови да разменят щастието си за по-висок доход или по-ниски цени на жилищата.

Най-щастливият град пък е Лафайет, Луизиана, следван от още четири града в същия щат.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: жителиНю Йорк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименТ.е не само са нещастни но и болниш.С най-голям прираст в света са по зависимости,като почнеш от на пръв поглед тяхното пазаруване,което се е превърнало във вещомания и стигнеш до тяхните артисти,които за пред хората са лъскави,но иначе със странни наклоности.Всички тези тяхни удоволствия се заплащат със нещастия.Американеца по природа е полуграмотен,даже нашите *** са по информирани.-------много точно описание даде ама за българина :)
15
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Т.е не само са нещастни но и болниш.С най-голям прираст в света са по зависимости,като почнеш от на пръв поглед тяхното пазаруване,което се е превърнало във вещомания и стигнеш до тяхните артисти,които за пред хората са лъскави,но иначе със странни наклоности.Всички тези тяхни удоволствия се заплащат със нещастия.Американеца по природа е полуграмотен,даже нашите *** са по информирани.
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-щастливото място на света е там където нас ни няма.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човек няма как да бъде щастлив в голям и претъпкан град. Защото не парите те правят щастлив, а нещата, които си купуваш с парите. И кел файда че имаш много пари, ако прекарваш 3 часа на ден в задръствания и работиш по 2-3 часа оувъртайм и нямаш време да ги изжевееш тези пари. Повтарям, ИЗЖИВЕЕШ. С парите трябва да си купуваме добре прекарано време, а не лъскави и шарени боклучета.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ню Йорк е известен и с епидемията от СПИН и ХИВ с най-много заболели и починали.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ню Йорк е много мръсен град с улични наркобанди от ***. Все едно си попаднал в някое гето на Африка.
10
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз като бях на бригада на няколко пъти ходих да го видя и пожелавам на всеки поне веднъж да успее да го направи. Сигурно никъде другаде няма такъв град.Просто това е града, който никога не би ми омръзнал.
9
4
 
5
 
! Отговори
_nib_ преди 9 години
Дa aмa пък ние сме нaй-нещaстнaтa държaвa,тaкa че изостaнaли сa.
8
5
 
8
 
! Отговори
бла преди 9 години
Най-нещастната държава, която не се води от "третия свят" пък е България.
7
2
 
6
 
! Отговори
циника преди 9 години
3, нещастни са защото за Ню Йорк хората тръгват с най-високи очаквания и надежди, които в повечето случаи няма как да бъдат удовлетворени. И ножицата между очаквания и реалност създава основата за депресии. От друга страна т. нар. успели хора пък са подложени на огромен стрес, за да защитят позициите си и евентуално да ги развият още повече. В този смисъл мисловната нагласа не е някаква безпочвена игра на въображението, а продукт на обективната действителност
6
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цялата им "държава" е НЕЩАСТНА
5
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-нещастният им град би трябвало да е Вашингтон. Нали там живее и твори нещастното им правителство.
4
10
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Защо бе, човек?Това е огромен и богат град на много възлово място. Значи и възможностите там са големи и са несравнимо много повече на брой, отколкото в София например. Същото може да се каже и за Ню Йорк. Затова не ми е ясно, защо там хората се чувстват нещастни?Може би защото имат пред очите си твърде голям брой много преуспели хора и, сравнявайки се с тях, определят себе си като неудачници. Това просто е мисловна нагласа, а не е реално основание за нещастие - така поне мисля аз.
3
4
 
5
 
! Отговори
:) преди 9 години
Юруш към Луизиана!
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В НЮ ЙОРК има много американски евреи!
1
9
 
9
 
! Отговори
турчин преди 9 години
не е вярно истанбул е