Слънчев бряг най-изгоден за почивка на британците

Най-скъпо излиза на Лазурния бряг
Обновена: 24 юли 2014 22:34 | 24 юли 2014 22:27, Александър Попов
20
Слънчев бряг най-изгоден за почивка на британците
Снимка: Reuters

Коста дел Сол и България са най-добрите места за ваканцията на британците, които искат да получат най-доброто срещу парите си, показва проучването Travel Money на Post Office, цитирано от Ай Ти Ви Нюз и "Хералд Скотланд". Изследването показва, че семействата могат да получат повече храна, питиета и плажни принадлежности за по-малко пари на плажовете в Испания и България, отколкото където и да било другаде в Европа.

Благодарение на силния паунд европейските курорти са по-евтини общо с 31 процента, установило проучването. То посочва Италия и Франция като най-скъпите места за почивка - плажни артикули като кофичка и лопатка, сладолед или препарат против насекоми може да са с 80 процента по-скъпи в някои курорти, отколкото в други.

На някои места цената на храненето е спаднала с 46 процента, например Соренто в Италия и в хърватския курорт Пореч са местата, където вечерята е станала по-евтина през последните 12 месеца.

Проучването отчита цените на 15 типични ваканционни стоки и услуги в 13 популярни европейски курорта, както и Орландо, Флорида. Те включват семеен обяд или вечеря с първо, второ и трето блюдо, плажни артикули и безалкохолни и алкохолни питиета.

Най-добрата цена е в Слънчев бряг в България, където въпросните стоки струват едва 66 паунда. Следват Коста дел Сол с 80 паунда и Крит с 87 паунда.

Въпреки спада на цените на храненето Соренто е един от най-скъпите курорти, като въпросните артикули струват цели 143 паунда. Само Ница на френската Ривиера е по-скъпа - 148 паунда. Кофичката и лопатката струват едва 1,63 паунда на Крит, но цели 8,17 паунда в Ница. Порция картофки на Слънчев бряг струва 64 пенса, а в Ница - 3,27 паунда.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Слънчев бряг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 9 години
Къде на Слънчев Бряг има "порция картофки за 64 пенса"?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съгласен съм с номер 16, само знаят да плюят и да пишат глупостия те със сигурносттая година няма да видят никакво море ама във форумите са номер 1Ч
15
1
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Тзтзтзтзт какво е това плюене поредно...да не плащаш милиони на бг черноморие,че да има само изисквания...аман значи от комплексари..
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Trqbva da si mazohist za da pochivash v 'novite' ni kurorti.Ot godini ne si i pomislqm da stypq tam,po-dobre da plastam malko poveche za Порция картофки ot Слънчев бряг nqkade drugade , no nastina da si pochina a ne da se iztormozq.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
12, бетона (хотелските стаи) също е най-евтин в България!
12
3
 
7
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 9 години
Бедни туристи! Направо скъсани! И по-малко от миналата година!Повече от 4 лева за сувенир дават изключително трудно!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едва ли "бетоните" привличат британците, ами май евтиния алкохол и изобилието на "тежки" жени .
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Арендаторите на плажовете съсипват туризма.Не ги почистват от ***, водорасли и изхвърляни камъни по плажната ивица.Наблъскали са ги с чадъри, шезлонги и то в зоната до населените места, като са оставили за свободно плажуване далечния край (в джендема).Наблъскали са заведения едно до друго, отнемащи местото където летовниците могат да си поставят плажните хавлии.И никой "не им казва гък", защото му запушват устата с пачки ...
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Туризмът е една от малкото индустрии, която вкарва свежо евро в икономиката! Може да искаме да изнасяме компютри, ракети или мерцедеси, но за сега единствено туризмът е реалната алтернатива!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и това трябва да ни радва?!?...
7
1
 
27
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 9 години
Да, само в нашата мила *** можеш да размажеш с камък главата на барман и нищо да не ти направят.За всеки самоутрепан ингилизки *** ще чeрпя!
6
4
 
35
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Абе друго си е безплатен балконинг !
5
3
 
6
 
! Отговори
до атакист преди 9 години
Как бе чаршав
4
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Ница било скъпо ............ХА-ХА-ХАИдете в Кан и Сен Тропе и ще разберете смисъла на думата скъпо.За плебса обаче Съни бийч си е точното място.*** лапат филий с мас като лидера си и муат пръжки с лук.***.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сипи
2
1
 
38
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Тази година дали ще си прекарва рождения ден на Слънчев Бряг( Хаваите на Европа) отново онова английско пуберче, което си навря пиратка в ***, а негов приятел му я запали и тя гръмна...след което са го водили да му зашиват *** с 8 шева в поликлиниката на курорта?П.С. Навира си пиратка в ***, защото смята *** си за торта, а пиратката за свещичка, която трябва да се запали. Идея на тези британски младежи заредена от уискито на цар Киро "Савой Клуб" от ОЛ Инклузив на хотела.
1
5
 
38
 
! Отговори
чичо Луцифер преди 9 години
"най-доброто срещу парите си" - АХАХАХАХАХ. Какви сте ми шегаджиии :D