Джапанки спасиха живота на жена, поразена от светкавица

Електрическият ток не преминал през тялото ѝ заради гумената подметка
25 юли 2014 17:27,
10
Джапанки спасиха живота на жена, поразена от светкавица
Снимка: Архив Reuters

Чифт джапанки спасиха живота на медицинска сестра, която беше поразена от светкавица в дома си, като електрическият ток не могъл да премине през тялото й благодарение на гумената им изолация, пише в. "Метро".

Четиридесет и деветгодишната Дженифър Лайънс говорела по мобилния си телефон, когато мълния със заряд от 300 хиляди волта се стоварила най-напред върху сателитна чиния, а след това подпалила и къщата й.

Зарядът повредил електрическата й инсталация, телефонните кабели и интернет връзката й. Изгорял и бойлерът на медицинската сестра.

"Беше като бомбена експлозия. Разхвърчаха се отломки навсякъде. Един от пожарникарите ми довери, че това бил най-причудливият случай, на който се бил натъквал", спомня се Дженифър.

Лайънс, която е майка на две деца, се отървала само с цицина на главата.

Живущата в гр. Чипнам Дженифър предупреждава: "Не си мислете, че когато сте у дома, сте на сигурно място и светкавиците ще стоят надалеч! В моя случай мощният разряд беше привлечен от микровълните, излъчвани от моя джиесем".

Но благодарение на джапанките си госпожа Лайънс оцеляла.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, я са я спасили джапанките, я нещо друго, ама важното е, че жената е оцеляла.
5
6
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
От написаното не прочетох да я е ударила светкавицата. Та може джапанките да са я спасили докато е излизала от къщи да не настъпи нещо остро. :)Иначе тъпотия до шия. Светкавиците удрят най-високата заземена точка. А в къщи да я прасне е изключено.
4
5
 
15
 
! Отговори
Форест Гъмп преди 9 години
Светкавица не ме е удряла, но съм виждал удряни .Само джапанките остават .
3
5
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
това по скоро ми прилича на реклама на кока кола, "както е написано на джапанките" защото продажбите им падат в световен мащаб, а и сега бойкота които им спретват на "изток"сувсем ще ги разсипе, а както знем, кола плаща около 80% от печалбите си за реклама (пишеше го в друга статия)
2
3
 
29
 
! Отговори
бахура преди 9 години
Всеки леко грамотен човек, като чете тая статия ще се усети колко тъпотия има изписана вътре. Направо във всеки ред има по една тъпотия МИНИМУМ. Ниво на журналистика: днес.беге.
1
9
 
22
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 9 години
ДРЪН, ДРЪН, ЧЕ ПЛЯС... ТОВА ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА ПОЖАРНИКАРЯ ЛИ Е???Е, ЯСНО ЗАЩО БОКО-ТИКВАТА ПРАВИ ТАКИВА "ВЕЛИКИ" ИЗКАЗВАНИЯ...