Органичните кремове не предпазват от ултравиолетовите лъчи

Медиците се отнасят скептично към тези продукти
27 юли 2014 22:23, Елка Василева
0
Органичните кремове не предпазват от ултравиолетовите лъчи
Снимка: Reuters

В интернет набират популярност органичните слънцезащитни средства, които не съдържат токсични компоненти. Някои хора съветват да се нанасят на кожата кокосово масло и пчелен восък. Медиците обаче се отнасят скептично към тези продукти, съобщи в. "Мейл от сънди".

Положението се усложнява от изследвания, в които се твърди, че продукти като морковеното масло и маслото от семки на малини съдържали природни защитни фактори до SPF50. На практика се оказва, че слънцезащитните средства, приготвени у дома или в малки компании, не минават тестовете. Тоест няма точни данни за нивото на SPF.

А както е известно, слънчевите изгаряния са опасни и могат да предизвикат рак на кожата. Дори в натуралните продукти да има съставки, предпазващи от слънцето, няма гаранция, че те ще са стабилни на кожата или в бутилка. Възниква и въпросът за концентрацията.

Ако човек не иска да използва химически слънцезащитни продукти, той просто не бива да се излага на силните слънчеви лъчи от 11.00 до 15.00 часа, съветват специалистите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари