Китай - от земеделска страна до суперсила

Снимки от Китай преди 100 години и в наши дни
Обновена: 29 юли 2014 07:24 | 28 юли 2014 21:21,
51

Снимка: Imgur

Напоследък всички говорят колко икономически напреднала страна е Китай. Но изглежда, че всички забравят колко изостанала е била през изминалите десетилетия.

В рамките на около 100 години Китай се е преобразил до неузнаваемост. Преди век не е имало почти никаква инфраструктура и хората са се занимавали предимно със земеделие, а в момента Китай е суперсила.

В галерията ще разгледате снимки от Китай, които ще ви представят една различна гледна точка за страната. Последните снимки са направени в наши дни.

Повечето държави са претърпели също промени през годините, но трансформацията на Китай през десетилетията е огромна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До анонименКапитализъм се прави с труд, ред и дисциплина. Комунизъм се прави с готови пари! Като свършат готовите пари и ресурси, айде катастрофален фалит. Изживян у нас 90те. И колкото повече си се вкопчил в комунизма толкова по-зле става!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който иска да се докосне до истинската древна китайска мисъл да прочете едно от най-великите писания достигнали до нас " Дао Дъ Дзин " на китайския мислител и философ Лао Дзъ .
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова роботизирано изглежда всичко,че чак създава усещането за филм на ужасите.
36
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
К ак може да си фантазирате,че една България може да стане капиталистическа държава.Много сте ми интересни? България е с такова географско положение,че освен някакъв мутирал вид от рода на капиталокомунизъм не може да развива..Тоест среден бизнес и социална политика.Друго не става.Нито ресурси имаме за капитализъм,нито площ.Виждам една Швийцария,Норвегия и т.н.Ако не го разберем това ставаме роби и зависими на чужди интереси.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I KOGA E BILA IZOSTANALA DARZAVA KITAI? NEGRAMOTNICI VISTE ISTORIATA I KAZETE KOE NE E IZOBRETENO V KITAI PREDI EVROMAIMUNITE DA TRAGNAT NA DVA KRAKA
34
2
 
3
 
! Отговори
до 33.34.35 преди 9 години
изрел и палестина ней ли така пак? турция и кюрдите? англия и ирландия?? сега в украйна? сърбите и косово? Айде моля ти се като съдим кой трепе наред да съдим всички не само тез които ни е кеф? или тай едните са лоши другите добри ?!
33
2
 
2
 
! Отговори
ss do 40 преди 9 години
май не помниш преди по малко от година когато хамериката оповестиха, че си увиличавът външните заеми кой седеше до госпожата? Ами да ти примомня, че беше китайския посланик с една такава ухилина мазна физиономия :( за 20 години китайците се превърнаха в основен кредитор на щатите а след 20 може да са им поредната провинция с няколко милиона население !
32
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До baihuiinteresen e patia koito U.S. izmina prez poslednite 100 godini (Federalnia reserv e na 100 godini) ot industrialna darjava na beli hora do miserna maimunska darjava ot 3-tia sviat, bez idustria i bez selskostopanstvo----------хамериката си остава най-индустриалната държава в света ,и със селското стопанство пак са първи.а бе има ли нещо в което да не са ?виж, *** е от четвъртия свят вече
31
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 29Китай в момента е капиталистическа държава,комунизма отдавна го няма,има елит наричащ себе си комунисти=елит наричащ себе си демократи и републиканци в САЩ.---------разликата между комунистическа и капиталистическа държава е доколко администрацията се меси в частния бизнес.в щатите е почти нула, в китай близо 100%.
30
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под властта на ККП над 80 милиона китайци биват избити, оставяйки след себе си своите разбити семейства.
29
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1950-2006 г., Геноцидът в Тибет.Една шеста от населението на Тибет бива изтребено в затворнически лагери или посредством принудителен глад. Шест хиляди будистки манастири, храмове и други културни паметници биват разрушени. Най-често посочваната цифра за смъртните случаи от 1950 г. насам от ръцете на ККП е 1 200 000.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички смъртни случаи на Фалун Гонг да се обявяват за самоубийства! е следващото нареждане на лидера на ККП, който лично издава заповед да се създаде изпълнителен орган със специалната мисия унищожаване на Фалун Гонг. Този орган е прословутото "Управление 610" бюро, наподобяващо Гестапо. Зверствата, които Управление 610 извършва и продължава да върши, са неописуеми и извън всякакъв здрав човешки разум.
27
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нямало го комунизма ли бе *** ? Ти имаш ли представа за какво изобщо става дума в Китай . Там нямаш право да гъкнеш тръгнал да ми обяснява че било капитализъм. Когато фирмите станат частни на 100 процента тогава говори за капитализъм.
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1999 г.: "Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, изтребете ги физически!" е личната заповед на Генералния секретар на китайската комунистическа партия и държавен глава Джиянг Земин (Jiang Zemin) срещу последователите на медитативната практика Фалун Гонг (Falun Gong). Така започва продължаващото вече повече от 14 години преследване на 100 милиона души от всякаква възраст с присъщите за комунистическия апарат нечовешки методи на унижения, изтезания, изнасилвания и убийства.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ми кво става ако ,америка ,западна европа ,япония си затворят заводите и изнесат технологиите..????!!!!! пак обикновени оризоядци.
24
11
 
12
 
! Отговори
ККК преди 9 години
Още доста ориз имат да изядът докато станат супер ила :)
23
7
 
13
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
Типичния български синдром!Китай са велика държава и преди и сега и за в бъдеще.Каква им е политико-обществената система няма никакво значение.Китай в момента е капиталистическа държава,комунизма отдавна го няма,има елит наричащ себе си комунисти=елит наричащ себе си демократи и републиканци в САЩ.Системата е почти еднаква,разликата е в медийното и представяне.И в двете държави силно се спазва закона.Не мисля,че плюенето по велика държава прави човек велик,но това е синдром на българина.
22
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За съжаление великата китайска държава е загинала в деня в който се е пръкнала мръсната червена чума затрила цялата им хилядолетна култура. Сега комунистическите *** пикаят газ че са унищожили всичко. Няма вече велики мислители като Лао Дзъ няма и велики стратези и учени. Даоизма са го направили печатница за пари а монасите - маймуни. Сега има само производство на *** на конвейер и смазване на населението от работа и правила. Това е едно много жалко подобие на Поднебесната империя.
21
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КИТАЙ ОЩЕ ОТ ДРЕВНОСТТА Е СВЕТОВНА СУПЕР СИЛА (ЕДНА ОТ НАЙ-СТАРИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ)! ВСЯКА СВЕТОВНА СУПЕР СИЛА СИ ИМА СЛАБИ И СИЛНИ ПЕРИОДИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ!
20
4
 
4
 
! Отговори
Тъп преди 9 години
И направиха един от най-големите технологични скокове в човешката история с индустриалната революция. Напълно промениха аграрния начин на живот в гигантски мащаби. А онези били .. третия Рим, чак царя им имал кръв обща с византийци и българи(по точно кумани ама айде).