Сгради от бъдещето по севернокорейски

Рисунки на архитект, непознаващ света извън Северна Корея
Обновена: 30 юли 2014 18:49 | 30 юли 2014 18:49,
30

Снимка: Koryo Tours

Всеки архитект в Северна Корея се обучава в държавно училище, без да има достъп до интернет или друг вид глобална медия, без да знае как се променя сферата извън страната му, пише Фаст къмпани. 

Има една малка и независима туристическа агенция, носеща името Корио Турс, базирана в Пекин, опитваща се да внася от време на време книги на архитектурна тематика в Северна Корея.

„Ние организираме архитектурен тур за турист в Северна Корея и успоредно с това носим нови архитектурни книги, които раздаваме на архитектите, с които се срещаме“, разказва Ник Боунър.

Въпреки че много малка част от архитектите в Северна Корея имат възможност да учат в чужбина, авторът на този проект никога не е напускал страната си. Боунър е помолил севернокорейски архитект, който остава анонимен, да нарисува архитектурата на бъдещето – такава, каквато си я представя.

Той не е запознат с голяма част от техниките, използвани от колегите му по света. Въпреки това сградите се отличават с изключително въображение, използване на рециклирани природни продукти по нов начин. Сградите използват слънчева енергия, вятърни турбини и традиционни дизайни за Северна Корея.

Проектите е трябвало да бъдат използвани за илюстрация на представите на севернокорейските архитекти за бъдещето, но впоследствие от Корио Турс се замислят, че е възможна и реалната им реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Индивида Сидни Ав$$тралия е психично болен човек. Не се занимавайте с него, защото той не е виновен че се е родил с тежко психично отклонение.
20
0
 
3
 
! Отговори
троли преди 9 години
има много успели българи извън България..просто никой от тях не би си губил времето да избива комплекси в някакъв форум в някакъв български сайт..
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Spored Ganio, v chuzbina samo chinii i kenefi se miat, shtoto na Ganio rodninite tova praviat. Ganio ne moze da si predstavi che ima bylgari koito uspiavat na zapad, misli che vsichki sa kat' nego.
18
2
 
2
 
! Отговори
norges преди 9 години
Хa ха, това беше една малка уловка към теб и както предполагах ти се хвана. ИНЖЕНЕР се пише, не инжИнер. Отдавна е известно, че всички *** все инженери се пишат. Виж аз съм инженер, от ВМЕИ Ленин, ДВГ специалист съм. Бачкам в Норвегия от 3 г. Ха ха изкефих се с теб. Благодарско!!!
17
3
 
2
 
! Отговори
Естет преди 9 години
Наивистичните рисунки не са сериозна архитектура, а плод на въображение, което няма източник на обмен и подхранване и съответно няма развитие.
16
2
 
3
 
! Отговори
vitosha преди 9 години
Матрицата казва, че си безделник избрал да пише в най-пропадналият сайт пълен с *** и неграмотни *** като самият теб.
15
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
магистър инжинер съм в компютърни и телекомуникациони технологии, както и учен но бивш защото се махнах от Западна Европа и съм в часния сектор $$$$ където също има много поле за иновации и креативност и сега съм бизнесмен и движа 2 компании в тази областСмей се, може лично да ми се обадиш ще се радвам да чуя смеха на един лузър, отдавна не съм го чувал че чак ме фана носталгияпоздрави от сидни ав$$тралия
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не вярват просто защото не проумяват че е възможно. Така са програмирани. Матрицата им казва-не това не е вярно защото ТИ не можеш, значи и друг не може.Оставили са се да ги програмират. Човек е goal event създание, ако сам не се програмира тогава средата ще го програмира като кукла.Поздрави от Сидни Ав$тралияП.С. утре ще се скитам около Манли северно Сидни и ще се гмуркам в кораловия риф, който иска да заповяда, после ще погледам за китове от скалите на НордХед ако имам късмет ще видя пак
13
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко което съм написал за мен е самата истина и там е забавното 80% (не)вярват е защото Матрицата така им казва, не защото външни причини формират живота им, а защото отровата е вътре в тяхТова е лъжа пич, не трябва да съм съвършен за да успявам. Кажи ми 1 успял който да е съвършен? А сега ми кажи колко съвършени хора в БГ познаваш които неуспяват? Защо става така?поздрави от Сидни Ав$тралия
12
0
 
2
 
! Отговори
norges преди 9 години
Сидни, какъв специалист си, каква ти е дипломата, напиши да се посмеем..
11
0
 
3
 
! Отговори
vitosha преди 9 години
леко, че пишеш несвързано относно "кътинг едж" и изпускаш букви...Твойто име го знаем - *** от мало бучино, мияч на кенгурски ***.
10
1
 
3
 
! Отговори
norges преди 9 години
Пише се "нощТа" бе, мотика селска Сидни Ав$тралия. ***!
9
1
 
1
 
! Отговори
vitosha преди 9 години
Явно двуслойната ти защита не е помогнала срещу изветряване на плоският ти мозък на *** мияч на чинии, па било то и на другия край на Вселената...
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименСидни, Сидни... вземи се пообразовай малко, слтак ***...Като пишеш поне гледай да не ставаш за смяхВ момента във Сидни е малко след 03:30 сутринта / 20:40 е В Бг/Ти си в кабинета си пълен с идеи толкова , колкото аз съм Далай Лама///Which I ain't...*** толкова английски едва ли разбирашСмешен ***
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бау бау ще има ли скоро генералско печено за кученцата?
6
4
 
11
 
! Отговори
norges преди 9 години
Тоя Сидни Ав$$тралия го гледам бая време с тъпите му коментари, чак сега разбрах, че е *** и работи в "Чистота"-та.
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мен ми харесват. При това идват от хора, които не са много много в час със съвременната архитектура и изкуство.Дори самият факт, че рисува в 2Д, а не използва кад и кам системи за дизайн е достатъчно красноречив.
4
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, което съм гледал за С. Корея (като изключим пропагандата и от двете посоки)са едни чисти и добре поддържани селища, София е като клоака съпоставено с тях.Иначе, всеки разбира от архитектура и космонавтика -дори и хората, които прекарват целия си живот по форумите.За сведение - пише се:ед. число - нощмн.число - нощта
3
6
 
7
 
! Отговори
Сънчо преди 9 години
До НагоренПопокатепетълПиленце, теб няма да те карат да живееш в тези сгради, нито пък да ходиш в Северна Корея. Така че, не е нужно да се напъваш да изказваш мнение.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Севернокореец беше първия човек стъпил на слънцето.