Тайланд забрани българска компютърна игра

Била заплаха за обществения мир и ред
4 авг 2014 21:16,
21
Тайланд забрани българска компютърна игра
Снимка: Reuters

Тайландското военно правителство е забранило разработена в България компютърна игра, която позволява на играчите да обявяват военно положение и да управляват диктатура и обратното - срещу тях се извършва държавен преврат, ако не успеят да запазят доверието на армията, съобщи ирландският в. "Айриш таймс".

Правителството осъди играта като обществена заплаха за мира и реда, посочи нейният дистрибутор. Според управителя на маркетинг отдела на "Ню ера Тайланд" длъжностните лица, които отговарят за цензурата в тайландското министерство на културата, са забранили продажбите на играта "Тропико 5", тъй като смятат, че тя ще окаже негативно влияние върху националната сигурност на Тайланд.

"Тропико 5" позволява на играчите да управляват страна от колониалната епоха до наши дни. Приемайки ролята на президент на тропически остров, играчът може да колонизира нови острови, да изготвя конституции, да установи военно управление и да спре демократическите процеси.

Не е ясно точно защо играта е цензурирана, но може да се твърди, че е твърде близо до реалността в Тайланд, посочва в. "Айриш таймс". Тайландската армия управлява страната, откакто генерал Прают Чан-оча извърши преврат през май. Така той свали от власт демократично избраното правителство и извърши серия арести на активисти, политици, юристи и журналисти.

"Тропико 5", най-новата версия, разработена от българската фирма "Хемимонт геймс", бе пусната на 23 май и одобрена от властите, съгласно тайландския Закон за филмите и видеопродукциите от 2008 г., който изисква длъжностни лица да изгледат всички игри, преди да бъдат разпространени в кралството.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
СС преди 9 години
Споко цял живот играя всичките видове игри още не съм ви разфасовал или отишъл да стана наемник на американците. ***.
10
1
 
4
 
! Отговори
Бахура преди 9 години
Ей за това обичам - днес.бг - невероятни тъпотии можеш да прочетеш както в статиите, така и в коментарите под тях...
9
2
 
6
 
! Отговори
Бан!? преди 9 години
Повечето карти на CS, например, са си чисто поощрение за подрастващите да свикват с атмосферата на близкия изток и да свикват да трепят хора (дъстовете, султан, кабул и т.н.).
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дано не забранят "игрите" с на до бъмзи жаната
7
3
 
12
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
Русия забрани БЪЛГАРСКИЯ х...й !Много ги боляло!!!
6
2
 
12
 
! Отговори
anon преди 9 години
не знам какви софтуерни *** правят в българия, но имаме няколко доста яки софтуерни компании които си изнасят продукцията на запад и са доста конкурентноспособни.
5
4
 
12
 
! Отговори
!@# преди 9 години
Решили - забранили! И какво от това? Како ще стане ако всеки започне да изготвя конституции... ааа? хахахаахахаах
4
2
 
39
 
! Отговори
Холи Вудов преди 9 години
Е, значи трябва да забранят и половината филмова продукция на САЩ, защотоо ...
3
0
 
29
 
! Отговори
спиртосков преди 9 години
страх ги е таландците.да не стане у тях, като у нас
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тропико 5" позволява на играчите да управляват страна от колониалната епоха до наши дни. Приемайки ролята на президент натропически остров, играчът може да колонизира нови острови, да изготвя конституции, да установи военно управление и да спре демократическите процеси. познато? !!!!!!!!!!!!!!!!
1
14
 
9
 
! Отговори
захариев преди 9 години
и има защо да е забранена.