Роскосмос разработва група спътници за наблюдение на земната повърхност

Всеки район на Русия ще бъде наблюдаван най-малко два пъти в денонощието
19 авг 2014 14:24, Елка Василева
6
Роскосмос разработва група спътници за наблюдение на земната повърхност
Снимка: архив, Reuters

Руското космическо ведомство е поискало финансиране от над 358 милиарда рубли за създаването през периода 2016-2025 година на свръхсъвременна групировка спътници за наблюдение на земната повърхност, океаните и състоянието на атмосферата, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки в. "Известия".

"Съставът на орбиталната групировка по направлението Дистанционно сондиране на Земята /ДСЗ/ ще бъде увеличен до 26 космически апарата от ново поколение, които в пълна степен ще съответстват на изискванията за качествено решаване на поставените задачи", цитира вестникът проекта на Роскосмос.

Спътниковият флот с природоресурсно предназначение ще позволи обезпечаването на периодично наблюдение на всеки район на Русия най-малко два пъти в денонощието. На космическите апарати ще бъде монтирана съвременна целева апаратура за наблюдение. Тя ще обезпечи гарантиран достъп на Русия до международния пазар на космическа техника и услуги и на пазарите на развиващите се страни в сегмента на Дистанционното сондиране на Земята.

Най-скъпата и обемна част от проекта на Роскосмос за ДСЗ е космическата система за оперативно наблюдение на локалните извънредни ситуации, в чиито състав са включени 10 спътника на слънчево-синхронизирани орбити. Нейната стойност възлиза на 106,3 милиарда рубли.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Роскосмосспътници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Той е само за пияни тийнеиджъри, те да му мислят. :)
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До никой сиЗабравете за кърски секс, току виж някой Альоша реши да спечели от някое порно списание! За резил ще станете!
3
0
 
3
 
! Отговори
Любо преди 9 години
До Бай ГенчоЗащо не? Ще шпионират и още как! Нещо лошо? Да - ще шпионират за РФ. Виж, ако бяха американски - това ще е едно благородно шпиониране. Те и баба Меркел подслушват от най-благородни подбуди - току виж циците й са пълни с експлазив! Понеже вече четох за проекта, да ти кажа - това ще са спътници от ново поколение, изключително евтини и така ще могат да поддържат голямо количество в Космоса. Нищо не пишат, разбира се, дали са въоръжени.
2
1
 
1
 
! Отговори
никой си преди 9 години
Big Brother is watching you!
1
5
 
1
 
! Отговори
Бай Генчо преди 9 години
Шпионаж. Ко? Не!