Редки, ценни, спиращи дъха исторически снимки

От хитлеристка Германия до Сталин, Айнщайн и Пикасо
27 авг 2014 21:15, Александър Попов
38

Деца играят с пачки банкноти по време на хиперинфлацията в Германия през 1922 година. Снимка: AdMe.ru

Тази поредица съдържа снимки от миналото, които са доста редки и са виждани от малко хора. Освен че са с историческа стойност, те пресъздават живота и съдбата на много хора.

Вижте и вие галерията, подбрана от AdMe.ru
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
5
 
! Отговори
хахахахаха преди 9 години
колкото и да плюете рашите,нито бибит ще стане по-умен,нито цвъки ще спре да крадне,нито ще ви дигнат заплатките,,а ще ви таковат таковата тотално щото българчето сепрояви отново като най-*** същество на планетата земя....
25
3
 
4
 
! Отговори
от сидни ав$$тралия преди 9 години
"доста редки и са виждани от малко хора"-----а вий сте ги свалили от някой сайт като фейса или инстаграма или тъмблъра дето милиони хора ги гледат...как точно са видяни от "малко хора"????
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е подал заявка да ги задмине и двамата тази година.--------------------------------------------В сравнение със Сталин Хитлер е пълен аматьор в избиването на руснаци.
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май за 1-ви път ще напиша нещо подобно, но- браво днес.бг, повече такива статии в бъдеще, благодаря.
22
14
 
5
 
! Отговори
боц преди 9 години
Страхотни кадри.... с изключение на онази американска ку***тина Монро.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-много ме впечатли снимката на участника от Бородинското сражение, този човек е участвал преди 200 години в битка с войските на Наполеон.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оказва се, че Великобритания е субсидирала немският промишлен комплекс, който е произвел...о'чудо...няколко хиляди танка, самолета, подводници, гаубици, и т.н.Мислите си, че британците са *** и не са виждали какво се случва?Мислите си, че американците са *** и не са виждали какво се случва?Не, моля Ви, не си мислете, че британците и американците са ***! Те не са ***...Между другото Списаревски загина таранирайки един американски "Либерейтър"(освободител), каква ирония...
19
1
 
19
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
Верно, от статиите на Александър Попов никога не лъха на простотия и чалгарщина.
18
0
 
11
 
! Отговори
Историята преди 9 години
Ако финансирането на НСДАП е завоалирано, и финансиране от страна на еврейските фондове се проследява само индиректно, не така стоят нещата с директното финансиране на Германската икономика от страна на...хайде познайте...Великобритания!В резултат на Договора подписан между Германия и Великобритания, за всяка стока на стойност 1 райсхмарка, която Великобритания изнася в Германия...внимание...се задължава да внесе немска стока за 2 райхсмарки...Това са нарича СУБСИДИРАНЕ!
17
7
 
8
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
До Анонимен 16,, Не знам какво му се кефите на Йосиф, като е по-голям психопат и от Хитлер. Земята е по-добро място без такива ***.''Еми, да де! Кефим му се, защото е психопат.
16
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин се бори с всички сили да заслужи мястото си до брадатата *** Ленин в мавзолея. Да го кремираме докато е още млад и запазен.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 19:Сталин е кремиран и е в стената на Кремъл, която гледа към Червения площад. Доста тъпо изказване от твоя срана.
14
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо да не могат 6 милиона да са предатели? Ние видяхме как един цял СССР (май около 200 млн) предаде сам себе си и няколкото европейски соцдържави. Да не говорим, че Куба остана без лекарства. Не 6 млн, аз 6 милиарда предатели мога да ви намеря. Предатели на човещината. Но има Бог.
13
3
 
22
 
! Отговори
Историята преди 9 години
На снимка 2 е нацистки конгрес, изключително пищен.Всъщност още в самото начало на своята кариера, Хитлер демонстрира изключително благосъстояние, контрастиращо на тоталната разруха и беднотия в Германия. Още в самото начало на организирането на НСДАП, Хитлер очевадно разполага със сериозни финансови авоари. По-късно ще стане ясно, че е бил лично финансиран от крайно-десни икономически кръгове от САЩ, и най-интересното, голяма част от тях са ...еврейски!!!
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
daaa, komunetata s rolex-i sa bili dokato horata nqmaha hlqb...
11
0
 
17
 
! Отговори
Историята преди 9 години
На първата снимка, деца редят пачки с райхсмарки...Инфлацията в Германия е била толкова висока, че е било по-евтино да си облепиш стените на къщата с банкноти, отколкото да си купиш тапети.По въпроса с инфлацията в Германия след ПСВ има доста материали и на икономисти, занимаващи се с история, които доста добре описват причините, проявленията и следствията от тази дълбока икономическа криза.
10
0
 
29
 
! Отговори
Мерси преди 9 години
Искаме повече такива статии и по-малко чалга и простотия!
9
1
 
8
 
! Отговори
Историята преди 9 години
До Радой,Разбира се, че не могат 6 милиона да са предатели, точно заради това, политиката на Сталин спрямо пленниците, днес е силно критикувана в Русия.Що се отнася до посланието, изпратено до Сталин, съществуват различни версии, както на "офертата", така и на "отказа". Конкретно теорията, че Хитлер предложил на Сталин да изхранва военнопленниците е доказан нонсенс, при условие, че военнопленниците са избивани като кучета, според нацистката доктрина, за чистотата на расата...
8
1
 
8
 
! Отговори
Антисоросоид преди 9 години
В ,,Уикицитат'' намерих израза, за който става въпрос, но той е в графата ,,Приписвани'' и не е сигурно дали Сталин го е произнасял:,,Не заменям войник за маршал. Сталин отговоря на предложението за размяна на пленници: Яков (синът на Сталин) срещу фелдмаршал фон Паулус.''.
7
7
 
6
 
! Отговори
Радой. преди 9 години
До Историята--2;Говориш глупости.Русия дава около 6 милиона пленника.Хитлер чрез Шведския посланик ВАЛЕНБЕРГ иска от сталин да помогне за изхранването на плениците. Тогава Сталин казва ; Ние нямаме пленници имаме предатели. Сина на Сталин научава за изявлението на Баща си и се хвърля върху оградата ,която е била под напрежение. Не могат 6 милиона да са предатели.Другото е тралала. Валенберг е убит от Сталин 1947 г.