Забраняват татуировките в Обединените арабски емирства

Първи от забраната ще са засегнати наборниците
Обновена: 27 авг 2014 10:07 | 27 авг 2014 10:07,
5
Забраняват татуировките в Обединените арабски емирства
Снимка: Reuters

Лекарите в Обединените арабски емирства очакват голям наплив от млади хора, които ще искат да премахнат татуировките си, след като нов закон забранява перманентните рисунки по тялото, пише БиБиСи.

Въпреки че мюсюлманските учени забраняват татуировките, много мъже и жени в мюсюлманската държава имат такива рисунки.

Очаква се първо да пострадат мъжете на възраст между 18 и 30 г., тъй като те подлежат на задължителна военна служба. Именно те ще бъдат първите, които ще се подложат на лазерно премахване на татуировките.

„Обикновено татуировките се рисуват по домовете, където няма стерилни материали“, обяснява д-р Хасан Галадари. Според него популярността им сред младежите рязко ще спадне след категоричната им забрана.

Близо 10 хил. са тазгодишните наборници. Само 7000 от тях обаче ще започнат обучение през януари заради ограничения капацитет на военните бази.

Наказанието за бягство от казармата е 13 600 долара и до една година затвор. Глобата и наказанието може да се удвоят, ако наборникът представи фалшиви документи за заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Flex преди 9 години
То 1 говори в сегашно време, иначе ясно, преди са били много напред, люлката на цивилизацията и т.н., но преди и ние сме били на 3 морета, сега сме цигландия. На стари лаври не се живее.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой пише каквото му падне!В Обединените Арабски Емирства НЯМА задължителна военна служба.
1
6
 
3
 
! Отговори
victimized преди 9 години
до 1 , мюсюлманите и в частност арабите измислят математиката и числата , те имат първите доктори , запдняците се научават от тях след кръстоносните походи , на математика , на АЛгебра ( неслучайно така се казва ) и на медицина , научават и какво е това топла баня , западняците не са обичали да се къпят по това време особено много . Така , че е хубаво да се образовате малко преди да пишете глупости по форумите . Че и харесано 20 и косур пъти , тц тц тц