Кои са най-бързите влакове в света?

Bloomberg прави класация на петте най-бързи влака в света
29 авг 2014 14:51,
37
Кои са най-бързите влакове в света?
Снимка: bgonair.bg

Телевизия Bloomberg прави класация на петте най-бързи влака в света. Те се движат с над 300 км/ч и обслужват огромни маршрути.

На пето място е класиран японският Шинканзен Е5. Той се движи със скорост 320 км/ч. Прякорът му е „птицечовка“ заради аеродинамичния нос. Обслужва маршрута между Токио и Аомори, дълъг 674 километра.

На четвърто място е испанският Сименс Веларо Е. Той се движи с 350 км/ч и свързва Мадрид и Барселона. Изминава 624 километра за 2 часа и половина.

Вижте повече за най-бързите влакове във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 9 години
До ПешкоМного си секси! Само кажи честно, мацка ли си или травестутка! Какво се ги зачекнал тези руснаци, че и релсите им? Е, големи са им! Даже имаше едно време песничка "Распутин" - "...russians are sex mashines". Ама тогава ти не си бил още планиран, а жалко, че това е станало!
25
0
 
2
 
! Отговори
unknownID преди 9 години
Не. Най-бавен е Септември - Добринище. 200 км за един ден
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Клaсaция нa нaй бaвните влaкове:1. Място Бългaрия, линия София-Бургaс, около 400 км зa 13 чaсa със скорост 40 км/ч, че aко вдигне 100 км/ч Влaкa нaпрaво излитa :))))
23
0
 
2
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Другата разлика е ,че спортната лека кола е твоя сонственост ,а тежкия бърз влак е държавна собственост , това за папагалчетата по долу , що било така , щот са материалисти , какво е моя собственост ок което не е майната му.....
22
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 24Волен отишъл в Куба на море и това е ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА! Тиквата има 4 милиарда лична сметка- това е за възхищение!Нали така, ***? ))))
21
1
 
3
 
! Отговори
цирк преди 9 години
Пешко по твоята логика американците са ниско развити , щом още я карат на леки коли и самолети , това за протокола , утре очаквам китайциъе да ми говорят за френска кухня.
20
1
 
5
 
! Отговори
ХАХАХА преди 9 години
НАЙ-БЪРЗИЯТ ВЛАК В СВЕТА Е ФРЕНСКИЯТ ТЖВ, КАКТО Й КАЗА КОЛЕГАТА МАЛКО ПО-НАДОЛУ... КАКВО Е ПАК ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ... АМАН ОТ ДРАСКАЧИ...
19
5
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
До 20 Така ли се получава, товарищ? Значи зависим от Русия, защото сме сключили договори от преди 30 години с тях? Не думай бе! Баси ***. А сега кажи на всички герберасти как ще внасяме през океана от щата Кънектикът с кораби природен газ, че да си напълно адекватен в злобата си.П.С. Тя и Меркел иска да е енергонезависима от Русия заради хамериканските си ***, ама няма как- седи си на разплутия ***. Ти си най-великият!Да ти е.а майката смешна!
18
5
 
5
 
! Отговори
До АТАКИСТ преди 9 години
дечко, такива като тебе дето поставят друга страна пред своята собствена, нямат място тука. И да, руснака ни накара да взимаме газ и нефт от него, начело с твоиъе идоли от преди 89г. направиха така, че само от да можем да взимаме. Всичките хранилища, тръбопроводи че дори и АЕЦ работят САМО с руски енергийни източници. И да, когато на глупавия му свършат доводиде, почва да псува. Пешко ако ще да се занимава с тебе, за мен е под достойнството да смъквам толкова ниско летвата. Збогом товариш
17
5
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До АТАКИСТче кой иска да ходи у Русията и да ги напада? Като са си те, да си седят у тех си. Добре са си като бензиностанция. Само че те не седят, а ръчкат нормалните хора и народи.
16
0
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Не видях никъде ТЖВ(Франция)-максимална скорост 575км/ч,средна скорост-320км/ч,по-бърз засега няма.Колкото до руснаците-в началото на 80-те направиха влак за 200км/ч работещ,но тяговите станции не издържаха и се отказаха.На кой му трябва такъв превоз в страна където почти никой не бърза?За тия,които бързат-има самолети.
15
2
 
4
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Наистина ли аеродинамичността е фактор за скоростта при влаковете? Или ги правят с форма на Зарган за да изглеждат по-скъпи само, че да изгърбят хубаво купувача. А и така да не попадат в бедните държави като България че ако мангото открадне релси с тая скорост пътниците са чао.
14
0
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До АТАКИСТзащо не си направят сами един високоскоростен влак те питам - за тяхната ширина на релсите
13
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 13И ти ме питаш това?Пешкооууу, Пешкоууууу, ВСВ никой не може да я изпита на гърба си както я е изпитал руснака. И това с релсите е САМО СИМВОЛ, че ненавиждат руснаците някой да им навлиза необезпокоявано в Родината и да ги трепе наред. Но откъде да знаеш руската философия, като една руска книга не си прочел.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До заблуденНе си взимай руски гсм- пред българските нищо не струват
11
2
 
6
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До АТАКИСТтова, че руснаците още си ползват релсите от миналия век значи, че са бедни ли, или значи, че още не знаят, че ВСВ е приключила. Или пък превантивно викаш за всеки случай си ги държат да не дойдат швабите. Но възниква въпросът защо не вземат да си направят един техен влак?
10
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 9Ааааа, когато стане въпрос за някоя друга нация извън турската, винаги мога да ти услужа с част от моя респект към нея.
9
3
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До АТАКИСТдруже, дай риториката за турците, че все още ми е малко странно български националист да ми възхвалява друга нация и да ме обижда.
8
4
 
9
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До Анонимен 7,имат, струва ми се, 1 (един) влак Сапсан, а го експлоатират с тая скорост, щото ползват старите релси. Освен това има доста жертви на тоя влак. На руснака му дай нещо чугунено, желязно, дето скърца и тежи, високите технологии го плашат и го карат да пие безпаметно. Той харесва лада Нива или УАЗка да го друса, на него Туарега и хикс 5 са му "гейски"
7
1
 
18
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
преди годиини пътувах с влака Пловдив -Панагюрище, 80 км за 3 часа и половина. слизаш си от първия вагон ,пикаш ако си на зор и се качваш от последния-екстра работа. Имах притятел машинист,той пък като видеше нива със царевица или лозя спираше влака да си бере за вкъщи. Добре сме си ние...