Любовницата на Оланд осъди пак сп. "Клоузър"

Жули Гайе спечели второ дело срещу списанието
7
Любовницата на Оланд осъди пак сп. "Клоузър"
Жули Гайе. Снимка: Reuters

Френската актриса Жули Гайе, чиято връзка с президента Франсоа Оланд предизвика сензация по-рано тази година, спечели второ дело срещу сп. "Клоузър", което разкри тайните им срещи, съобщиха ДПА и АФП.

Наказателния съд в Нантер, западно от Париж, постанови, че снимка на Гайе в автомобила й, публикувана от сп. "Клоузър", нарушава правото й на личен живот и присъди условни глоби на ръководството на списанието и фотографа.

Глобата за ръководството на списанието е 3000 евро, а за фотографа Лоран Вие - 1000 евро.
 
Снимката беше публикувана в изданието на "Клоузър" от 17 януари, една седмица след като списанието разкри връзката между 60-годишния президент и 42-годишната актриса.

Жули Гайе разказа в съда, че след публикуването на първите снимки се е чувствала следена. Фотографът призна, че я е следил, "за да получи информация", но отрече да я е снимал.
 
Във Франция да снимаш човек на частно място без съгласието му, се смята за нарушение, за което се предвижда до година затвор и глоба от 45 000 евро.
 
Гайе изтъкна, че автомобилът й е частен.

Присъдата е втора срещу "Клоузър" по случая. През март списанието беше осъдено да плати на Гайе обезщетение от 15 000 евро за публикуваните снимки как тя и Оланд пристигат поотделно в апартамента, където се срещаха. Тези снимки предизвикаха раздялата на Оланд с дългогодишната му партньорка Валери Трирвильор.

Самата Трирвильор пък в четвъртък пуска в продажба книгата си за периода от година и половина, в който беше първа дама, съобщи радио Франс Енфо.

Журналист за парламентарния канал LCP написа в Туитър, че книгата на Валери Трирвильор е със заглавие "Мерси за момента", и че тя "не прощава нищо на Оланд", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Жули Гайе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като съди списанието , не се ли разчува още повече . Или сега не се крие , да не разбере жена му и обществеността . Сега по добра позиция ли има ...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже е Клоусъ, така че не прибързвай с оценките ;-)
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Произнася се клоусър, не клоузър. Дай Боже никой да не е толкова проС колкото екипа на днес