Вдъхновяващите офиси в Силициевата долина

Вижте в каква среда работят служителите във високотехнологичните компании в САЩ
2 сеп 2014 20:05, Мария Дуковска
3
Вдъхновяващите офиси в Силициевата долина
Офисът на Facebook; Снимка: decoist.com

Силициевата долина е районът на южната част на залива Сан Франциско в Северна Калифорния, САЩ.

В него се намират много от най-големите високотехнологични корпорации, произвеждащи компютри, компютърен хардуер и електроника, разработващи софтуер и технологии.

Терминът на английски първоначално отразява големия брой производители на силициеви чипове, но по-късно започва да се използва за всички високотехнологични бизнеси в областта.

Много хора си спомнят разцвета на Силициевата долина през 90-те години на миналия век, където много от служителите работеха понякога по 24 часа в денонощието, за да изградят империите, които са в момента. Това удължено работно време наложи един нов тип офис архитектура, която често включва пързалки между етажите и други ексцентрични видове дизайн – люлки, стаи за релакс, зони за отдих и т. н. Освен това повечето от тези офиси са решени в ярки, живи цветове (червено, оранжево, жълто, зелено) с идеята да провокират креативността на служителите си.

И днес офисите в Силициевата долина са на върха на планината, когато става въпрос за модерен, съвременен дизайн. Такива са офис площите на фирми като Facebook, еBay, Google, Dropbox, AOL, Evernote, NOKIA и др.

Вижте снимките на другите офиси на високотехнологичните компании в САЩ в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
ще се вдъхновя като видя ядрена пепел навред в тая ***...