Папата ще бракосъчетае двойки, живеещи в грях

Те живеят на семейни начала или имат деца
47
Папата ще бракосъчетае двойки, живеещи в грях
Снимка: Ройтерс

Папа Франциск изпълнява настояването си Католическата църква да приема всички вярващи, а не само тези, които ревностно изпълняват църковните учения. Този уикенд той ще бракосъчетае 20 двойки, включително такива, които вече живеят на семейни начала и такива, които имат деца, което църквата счита за грях, предаде Асошиейтед прес.

Масовото бракосъчетание в неделя в базиликата "Свети Петър" съвпада с началото на двегодишно проучване на Ватикана на редица въпроси, касаещи семейния живот, включително предбрачният секс, противозачатъчните средства и развода. Не се предвиждат значими промени в църковното учение, но Франциск ясно е дал да се разбере, че иска хората с "нередовни" партньорства да се чувстват като пълноправни членове на Църквата.

Двадесетте двойки, които ще бъдат оженени, са на възраст от двадесет и няколко до петдесет и няколко години и включват двойки, "които вече живеят заедно на семейни начала, такива, които вече имат деца и такива, които са се запознали в църквата", съобщи Римската епархия, която организира церемонията.

Папа Франциск вече създаде своего рода прецедент през януари, когато покръсти детето на двойка, която беше сключила само граждански брак, но не и църковен.

Решението му да бракосъчетае двойки, които от гледна точка на църковната догма живеят в грях, е нов знак за желанието му за една по-милостива и прощаваща църква, която се вълнува повече от покръстването на душите, отколкото от морал и правила, отбелязва АП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: децапападвойки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на него! Сега ако приемат и противозачатъчните и презервативите, че заради тая глупост, че презервативите са лоши цяла Африка пламна от СПИН.
40
0
 
1
 
! Отговори
Йоханес преди 9 години
Едно от най-гибелните изопачения на вселенските събори е това че Бог не е един а е три личности в едно. Това също идва от езичеството. В стария завет една от най-важните заповеди е Шема Израел или Слушай Израилю и тя гласи много строго следното - "Слушай Израилю - Господ, Бог твой е ЕДИН".Внимавайте, четете сами Светите писания, не се доверявайте на това което се промотира днес за Християнство защото е примесено с нечисти работи. Сами търсете и ще узнаете истината и тя ще ви освободи.
39
0
 
1
 
! Отговори
Йоханес преди 9 години
Искривени и диформирани са отношенията между християните чрез въвеждане на жреческо съсловие - поповете които играят роля на връзка между Бога и вярващите. Нещо което Господ Иисус Христос е отхвърлил - "не се наричайте учители, защото имате един учител - Христос, а вие сте братя" и още - "никого не наричайте свой отец на земята, защото имате един Отец който е на Небето - Бог" а поповете държат да ги наричат "отче". Има и още, тука е сваса на фарисеите за който Господ Иисус ни е казал да се пазим
38
0
 
1
 
! Отговори
Йоханес преди 9 години
Истинското значение на светиите е че това са всички които пазят заповедите на Вседържателя и вярата в Иисуса Христа, в противовес на езичниците които се покланят на демони и са нечисти. Още - иконите са идоли това е факт, независимо какво твърди т.н. "православна" църква, това е гнусота. Понятието църква е изменено и деформирано за значи зградата където се събират вярващите а истинското значение е вярващите са църквата, те са тялото христово.
37
0
 
1
 
! Отговори
Йоханес преди 9 години
В сегашния си вид това което се представя за християнство е изопачено, в него има вмъкнати демонски доктрини, лъжливи и неверни, гибелни неща. Ще спомена някои - култа към "богородица" е езически, това е култа към езическата *** "ащерот" т.н. "кралица на небето" което е богохулство, това е демон. Отдаването на почит към "светци" е езическа гнусотия, това е маскиране на стария сатанински пантеон от демони и паднали ангели този път като светци. Изкривено е значението на думата светци.
36
0
 
1
 
! Отговори
Йоханес преди 9 години
Трябва да разберете едно - католическата, както и православната църква са смес от изначално Християнство и езичество затова в тях има нечисти доктрини и неща. По плодовете им ще ги познаете казва Словото Божие. Запомнете това ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО е ранното християнство, пред-константиновото християнство, преди гнусотиите на вселенските събори да започнат изопачаването на Словото Божие, преди религията да се превърне в инструмент на държавата.
35
0
 
1
 
! Отговори
Ей, горко ви преди 9 години
на които се мерите с приетите и неприетите норми. Има си Библия там си пише. А атеистите които дори се гордеят, че са заблудени са още по-жалки. Оправданието им са греховете на свещениците. Забравили стеЗащо гледаш сламката в окото на брат си. Виж първо гредата в своето. и не си прави кумир от нищо що е на небето или земята. Ей ти, дето си бил на онзи свят да те попитам -ТУНЕЛА ВИДЕ ЛИ ГО!!! Щом нищо не си разбрал, си трай. Джоббг е жалък, той се оставя животът му дас е определя от съгрешили.
34
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
До ДЖОБСБГ 35 dali se e polu4ilo ? usetih natovarvaneto ,,,,,
33
1
 
1
 
! Отговори
ДЖОБСБГ преди 9 години
Сега само за 29,99!Ако искате Поуп Ексклузив Пакет с педо наръчник се обадете в следващите 10 минути!!!
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
самият Папа е еретик и това не е отменено. bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%B7%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%85%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0Така че по тези ширини какво прави папата би трябвало да няма значение за вярващи полувярващи, невярващи и всякакви други. Да гледаме собствения си двор.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Българин до 26Твоята религия е болшевишката, нали другарю?
30
4
 
2
 
! Отговори
Българин до 26 преди 9 години
До JulisНедей да ми говориш за моята религия, каква е и откъде произлиза като не я разбираш. Пиши си за Византийските, Юдаиските или Мюсюлманските вярвания, които почиташ или там в каквото вярваш. С подобни вярвания никога няма да откриеш истината и българското в себе си. Остани си Julis - поклонник на латинска азбука и Византийско име. Просто си заблуден и не може да видиш истината за Тангра. Няма да я видиш в книгите писани на основа на латински и Византийски историци. Не си Българин.
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Алах и християнския Бог са едно и също, както и Христос е пророк в Курана дори се споменава по-често то Мохамед. Запознай се с материята преди да пишеш.------------------Още един капацитет. Ако са едни и същи, защо плодовете им са различни.Защо на чалмосаните са така отровни?По-плодовете им ще ги познаете.Не, не са едни и същи, нямат нищо общо, а ти или лъжеш или никога не си се запознавал с исляма в дълбочина.И да завършим, в корана Христа може и да е пророк, но не е Бог.
28
1
 
6
 
! Отговори
Папата преди 9 години
Много се вълнувате какво бил направил Папата!?На атеистите и мюсюлманите би трябвало да им е все едно.Православните да ги вълнува Патриарха.За добро или зло за православните и Вселенският Патриарх нищо се не чува.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Светия Папа се опитва да покаже правилния път на църквата, а не на миряните
26
3
 
2
 
! Отговори
Julis преди 9 години
До 25Предлагам ти тогава вместо "Българин", да се пишеш "Турчин" или ако щеш "пра Турчин", защото Тангра никога не е бил почитан от българите, Тангра се почита от алтайските тюрки.Прочети малко за мадарския надпис, който се води единствено доказателство за това, че българите са почитали Тангра и само виж върху какво безуме се гради тази антибългарска теория.
25
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Нима българин и живеещ с жена си и обичащ я и не може да се ожени и да сключиофициален брак, поради липса на пари е по-маловажен за Бог - той и неговото семействоот тези изтърсили се пред папата и неговата душа няма да бъде спасена за сметка на душите на тия отишли там при тоя "папа". Питам само теоритично.Иначе вярвам в Тангра не в Християнството.Просто само питах, защото католиците ми идват като по-лоши от православните.
24
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Папата ще бракосъчетае двойки, живеещи в грях"Всички двойки венчаещи се пред папата са грешни, както казва новината и за разлика от новината аз бих казал, че си остават грешни. Така че не виждам какво ме интересува тази "новина". Тоя дъртак с тая смешна шапка ли ще ни каже какво е грях. Тия дето се опитват да сключат брак при него трябва да бягат от тоя, а не да го боготворят.
23
6
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Аз също живея вече 12 години без брак с жена и дете имаме, но за радост не съм извършил грях, понеже не вярвам в никакъв господ, ерго не съм в неговата юрисдикция 😂:-)
22
1
 
9
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Винаги съм живял според определени принципи, не такива от църквата, а мои.Не съм причинявал зло, поне не и съзнателно, смятам, че съм добър човек, но съм грешник защото имам семейство, жена и дете без да имам брак и така е според църквата, същата онази църква, която раздаваше индулгенции и опрощаваше грехове срещу пари, която изгори на кладата безброй невини хора, която създаде една от най-страшните институции - инквизицията, педофилски и гей скандали, рагулен живот в разкош с пари на вярващите.